Erittäin hyvää nimipäivää Kuismalle! mokoma on w*tun hyvä bändi!! jatkakaa samaan malliin! \,,/

Hyvää nimipäivää Kuismalle!

Mitäs teille kuuluu? Vähän aikaa sitten oli Santun nimipäivä.. Nyt: hyvää nimipäivää Kuismalle!! :]]

Hyvää nimipäivää Kuismalle!!! Miks ette soittanut pellavassa Vainottua. Olis ollu varsin mukavaa. Nii!!

Hyvät nimipäivät Kuismalle!!!

HYVÄÄ NIMIPÄIVÄÄ KUISMA!!!

Kuisma vastaa: Kiitos kaunis.

Osaatteko kertoa milloin lähette studioon? muistaakseni pari kuukautta sit sanoitte että lokakuussa..sit olisitte aika hyvin aikataulussa..ei muuta ku tsemppiä uusien rallien työstämisessä!

Lokakuussa.

meinaatteko nyt julkaista sinkun ennen albumia? Olisi nimittäin ihan järkevä ratkaisu! Myös singlen kylkiäisiks on sit aina helppo maustaa ne ylijäämä biisit! T:AndyMandy

Se ei välttämättä ole järkevä ratkaisu. Kassellaan.

uskallatteko vielä paljastaa biisien nimiä? Luin ainakin tosta jannen top 5 hommasta että 14 uutta biisiä on kasassa ja niistä varmaan taas se pari biisiä tippuu..Eli varmaan se 12 pääsee taas levylle asti..vai?

Toivotaan että vähintään 12 biisiä onnistuu studiossa hyvin. Biisin nimiä ei sen enempää paljastella. Työnimet Köpödödö, Spede-rock ja Celtic Frost saavat riittää tässä vaiheessa.

osaatteko yhtään vieläkään sanoa milloin uusi albumi olisi kaupoissa! tammikuussa, helmikuussa vai maaliskuussa…?

Osataan muttei kerrota.

Mistä syntyi syntyi takatalvi biisi,paukkuiko tupla spedaalit taustalla ja sit välähti ….

Takatalvi on Markon ja Henkan vanha vitsihokema, joka on saanut alkunsa saunanlauteilla. Tiedä sitten mikä siellä paukkui taustalla.

Hello my name is Kenneth and im from Sweden.. A friend of mine visited Soumi last week and bought your DVD.. And I must say that it was awsome.. =) Exellent thrashing riffs and nice vocals.. I´m playing in a band called Astral Carneval please visit us at www.astralcarneval.com Do you have any plans on visiting Sweden?? That would be awsome.. \,,/ Stay metal and keep up the good work.. =) Kenneth/AstralcarnevaL.

Lo K. Thanks for the compliments, we appreciate. We are studying the possibility to start promotion in Sweden so lets see. Our back-cataloque is available there anyways via Playground Music.

Oonki selkääntaputtelija.

Niitä tarvitaan aina.

Joku kysy että kuin paksu se pipo on. No sen verran paksu ettei järki lähde päästä kylmän takia 😉

Hehe.

Saanko luvan, vai tanssitaanko ensin?

Vai saatko kenties pataan?

Nyt esiten teille kysymyksen sijaan pyynnön. Voitteko laittaa nimmarit myös niihin LP-levyihin, eikä ainoastaan julisteisiin? Tai ainakin mulle 🙂 Levyt tulossa Airosta! Ja tunkekaahan ittenne Puustockkiin ens kesäks! Kyllä se Kontiais Vesku teiät sinne ottaa:)

Heh, sinulle ei riitä mikään.

Mitäs Mokomat?

Mitäs tässä, pidetään pientä taukoa treenaamisesta, jotta Marko saisi loput tekstit kirjoitettua. Sitten ohjemassa on vielä loppuherkistelyt treenikämpällä ja huippukunnon ajoittamista lokakuun loppuun. Vähän jännittää.

mikä on mokoman kanta uuteen tekijänoikeuslakiin? pistää jo itkettämään nuo vetoomukset. http://www.ifpi.fi/ajankohtaista/article.html?newsid=118 kopiosuojaus ei mitenkään kyllä auta internetpiratismia vastaan. niin kauan kun musiikkia kuunnellaan ääniaalloilla , sitä ei voi suojata. suojaukset vain haittaavat sitä musiikista maksanutta kuluttajaa, eivät musiikin laitonta jakelijaa. ja sen lain voi lukeakin ennen kun sitä alkaa puollustelemaan, ohessa olleeseen listaan nimensä laittaneet eivät selvästikään ole. fanipoika vineää, kaksi mokoman albumia hyllyssä lojuu, mutta koneelta niitä tulee kuunneltua.

Tuota vanhaa hevosta hakkaisin ja kysyisin yhtyeen mielipidettä tekijänoikeuksista noin yleensä. Sakarahan ei kuulunut äkt:hen eikä pändin jätkien nimiä (onneksi) löytynyt tuosta vetoomuksestakaan. Silti kiinnostaisi kuulla noin musiikintekijän näkökulmasta, ostanko samalla kun ostan cd:n oikeuden kuunnella ne kappaleet haluamassani formaatissa. Näin minä ainakin olen asian itselleni kertonut. Muuten olette kyllä hienosti ymmärtäneet mikä on parasta kopiointisuojausta: tekee niin hyviä lättyjä että niillä on omistusarvo jo itsessään. (mutta elkää lähtekö Viikatteen linjoille ja laittako biisejä vain vinyyleille, ei kellään oo enää vinyylisoitinta)

Musiikin käyttöoikeuksista tullaan varmasti keskustelemaan vielä tulevaisuudessa hyvinkin taajaan. Siitä, että tekijänoikeudella suojattua musiikkia saa kuluttaa rajoittamattomasti missä vaan ja milloin vaan eikä siitä tarvitse maksaa mitään, on tullut viimevuosina itsestäänselvyys. Nyt ollaan siirtymävaiheessa, jossa uuden tekniikan mahdollistamat kulutustottumukset ovat ristiriidassa vanhan teknologian mukaisen ansaintalogiikan kanssa. Teollisuus tulee varmasti tekemään asialle jotain – viimeistään sitten kun kassavirta laskee riittävästi. Me yritämme siinä välissä tehdä hyvää musiikkia.

kukaan ei oo varmaan ikinä sanonu teille että te ootte ihan vituran hyviä. no, nyt on sanottu. onkos muuten teillä enää noit mokoma pipoja missään, pitäis vaan ostaa ettei pää palellu talvel.

Saattaa tuolla vaatekaapin ylähyllyllä yksi pipo olla, mutta se ei ole myynnissä. Jälleenmyyjien varastoista emme osaa sanoa juuta emmekä jaata.

Paljon yksi teidän vinyyli levy maksaa noin suunnilleen?

Noin suunnilleen 20e.

Tykkäättekö eucalepytus-karamelleista? Entäs Opethin “By the pain I see in others”-biisistä? Määtykkä!

Hyvä sulle.

Kunnianarvoisat artistit, kannatteko huolta maailman öljyvarojen ehtymisestä ja sitä seuraavasta tulevasta taantumasta? Pahin huolenaiheeni on etteivät tämän maailman ruhtinaat eli taide- ja tanssimusiikkiorkesteri Mokoma enää pääsekään maanlaajuisille keikoille sitten kun eläkkeellä olisi lupa ja aikaa käydä niillä.

Häh? Tai anna olla.

Syntyykö ensin sävellys sitten sanat vai ensin sanat sitten sävellykset? Oletteko soittimienne soittajana itseoppineita vai oletteko opetettuja?

Ensin tulee sävellys. Muusikkoina olemme todellakin itseoppineita, eikö sitä muka kuule?

Voitteko kitaristit kertoa esimerkkejä hyvistä down-picking-kitaristeista…

Kun nuista pikkaustekniikoista jauhetaan, niin sanokaapa kitarasankarit omia komppikitarajumalianne. Mites olis James Hetfield (downpicking) ja Jeff Waters (alternatepicking)? Sen verran kehun, että dvd:nne perusteella tiukalta kuulostaa tuo riffittely.

No tässä muutama tarkkakätinen komppaaja: James Hetfield, Anders Björler, Mårten Hagström, Rainer Nygård.

Tää on Markolle (<— isolla): Mitäs mieltä oot Exoduksesta? Tää on varmasti kyl kysytty. Nicole muuten veti helvetin hyvän keikan Turussa!!

Marko vastaa: En juurikaan perusta Exoduksesta, vaikka kitaristeja kyllä kuuntelee mielellään.

DVD:nne on mielestäni varsin oivallinen teos. 🙂 Nukkuva Marko Annala on ehdottomasti parasta antia. Vanginvartijana työskentelevä, wannabeteinigoottimusiikkia kuunteleva, keski-ikäinen äitini kikatteli hetken ko. kohtauksen nähtyään. Kiitos.

No kiitos kiitos. Äiskälle terkkuja.

Morjenttees! Kehtaisko kysyä sellasta asiaa, että kauankohan on Hyrkäs kaikenkaikkiaan mättänyt rumpuja? Ei sillä, että tiedolla hirveesti tekisin jotain, mutta kunhan uteliaisuuttani kyselen.. Ja hei, minkäs väriset on Jannen rummut? Jonkin sortin ruskeaa? Ja mitkäs kalvot on Jannen pytyissä? Joo, olen itse myös rumpali, joten ei tartte ihmetellä, että miksi kysymyksiä sataa pelkästään Jannea koskien.. Jatkoja, mokomakin rässi lauma!

Janne vastaa: Vuonna -87 joulupukki toi rummut ja siitä lähtien olen soitellut, välillä ollut tosin soittotaukojakin. Nykyisten rumpujen värikoodi on transparent black, mutta vähän rusehtava sävyhän niissä on, natsaa kalsareiden kanssa hienosti. Basarikalvot ovat Evans Eg II, tomarit Remon Emperor, virvelissä vaihtelee Evansien ja Remojen välillä.

Keikalle Karijoelle!!!! (siinä kauhajoen vieressä)

Karijoesta tulee mieleen kananpoika.

Arvaan: Ei naurata. Kokeilkaapa siis nauruterapiaa: Jokaisen kirjoitetun nimmarin jälkeen suu irvessä räkätätte ja kas: elämänlaatu paranee, elintaso nousee päätähuimaavaa vauhtia! Olipas huono lause kahdella kaksoispisteellä.

Nimmareiden kirjoittamiseen meni 6 tuntia.

Mitkä on Mokoman jäsenten lempivärit?

Miten niin värit? Musta riittää.

Terve! Teemme tutkimusta muusikoiden alkoholin käytöstä. Tutkimus on anonyymi, joten tiedot eivät vuoda julkisuuteen. Olisimme kiitollisia Teille, jos voisitte vastata mahdollisimman pikaisesti. 1.Kuinka paljon käytätte alkoholia vuodessa(kossupulloissa) ? Vertaamme tätä Suomen keskimääräiseen alkoholin kulutukseen. 2.Lisääntyykö alkoholin käyttönne, kun aloitatte keikkakauden tai levytyksen? Entäs miten paljon käytätte alkoholia arkisin(taas kerran kossupulloissa) ? 3.Miten on? Viekö viina sinut mennessään? 4. Jos haluat, pystytkö säätelemään alkoholin käyttöä? 5.Minkä ikäisinä aloititte säännöllisen alkoholin käytön? 6.Käytätkö muita päihteitä? Jos käytät niin mitä?

Alkoholi kuuluu elämään, siinä missä koti, uskonto ja isänmaakin.

Tossa valittelitte/mietiskelitte, että pitäs down-pickingiä opetells psremmin. Eikö nuo rässiriffit ole juuri sitä? Siis ei SITÄ vaan sitä…

Lueppa vastaus uudestaan, jos osaat.

Älkäähän kiusatko Kuismaa. Hän oli tuossa taannoin syötävän söpö pikkutakista huolimatta. Kelpais esitellä jopa äiskälle!

Voi kääk.

Kun Santtu näköjään väsää massikalle aika paljon kamaa, niin miten paljon tuosta herkkyydestä ja luovuudesta sitten päätyy mokomaan?

Santtu vastaa: Herkkyydestä ja luovuudesta en tiiä mitään, mutta muutamaa työnimellä Grand Theft Riffi kulkevaa pökälettä olen kämpillä esitelly.

liityttekö K.ansalliseen Y.hdistyneeseen R.intamaan P.uhtaammaksi Ä.idinkieleksi? Jonoa ilmoittautujista ei liiemmin ole 🙂

Yhdistyksenne lyhenne on jo varattu moottoriurheiluseura Kyröskosken Päristykselle.