Karjalanpiirakoita paketillinen ja munavoita, voiko päivä paremmin alkaa? enpä usko

Ei voi, vaikka Sydäntautiliitto ei tuota aamupalaa suosittelekkaan.

Olen jo budjetoinut viikon 6 viikkorahan. Täälläkertaa koko potti ei mene Pokemon-kortteihin tai Nalle Puh albumeihin. Laulukunnaita odotellessa.

Oikein!

Oii ku ihanaa!!!! Mie vissii järkytyin ku lappeenrantalaises oli juttu teistä ihanista… kiitos!!

Heh, rauhoitu.

Olette päässeet orkestereinenne aivan eityiseen asemaan elämässäni. Koen Mokoman olevan itselleni samassa asemassa kuin teille ovat Death ja Slayer, bändi jota on “muksusta” asti diggaillut ja on uusien bändien sekä iän myötä tulleiden proge- jazz- sekä bluesmieltymysten rinnalla pysynyt korvaamattomana tunnetilojen luojana ja sen paljon arvossa pidetyn “diggailun” kohteena. Tiedätte varmasti mistä pakisen. Ja jotta virtsanne lokaatio laskisi jälleen lantion seutuville, on loppukaneettina todettava Uusi Aatami, uusi Eeva kappaleen kertosäkeen enkä saa, etkä saa-mörinän mielestäni väärän muusikon nauhalle mörisemäksi. Sellasta.

Kiitos terveisistä.

Tervehdys! Marko, olet sanonut ennen Haudan Takaa kappaletta, että “seuraava kappale kertoo omatunnosta, se on asia jonka olen kadottanut jo kauanaikaa sitten, jos teillä on se vielä tallella niin pitäkää hyvää huolta” onko tuohon lauseeseen sitten luottaminen, kun viimepäivät olen miettinyt, että mitä silläkin mokomalla tekee, takkanahan se vain on ja kun muillakaan ei sitä ole niin miksi minun pitäisi sitä yksin kantaa? Kerro minulle, että pilkonko, laitanko säkkiin ja hautaanko sen metsään vai onko se säästämisen arvoinen? Takaisinhan sitä on vaikempi saada. Kuinka sinulla on ilmennyt tämä omantunnon kadotus?

Marko vastaa: Ei pidä uskoa kaikkea mitä sanotaan. Jos omatuntoni oilisi tyystin kadoksissa, niin tuskinpa edes silloin osaisin kaivata sitä. Kysymyksesi luonne paljastaa sinunkin omatunnon olevan vielä tallella. Nyt ei muuta ku peili käteen ja tuijotuskisa käyntiin.

Kiitoksia kuluneesta vuodesta. Keikat olivat loistavia, ja muutaman paidan tulin ostaneeksi. Lueskelin tänään sanomalehdestä kuolin ilmoituksia ja yhdessä oli siteerattu teidän Uni Tulla Saa kipaletta. Ihan meinasi kyynel tulla silmään. Ensi vuoden keikkoja ja levyä odotellessa.

Hiljaiseksi vetää.

Ugh. Katoin juuri KT:n dvd:tä ja ettehän vaan ole ikinä koskaan kuuna päivänä (tai mörökölli teidät syököön) menossa tollaselle mtv3stage -tyyppiselle keikalle? Voi jeesus miten teennäistä voi olla meininki. Ja video jakeluun heti intternettiin kun se valmistuu. Pudottakaa vaikka jonnekin piratebyroon tai e-muleen tai mihin vaan jos ne teostot tulee ongelmaksi.

MTV3 Stagesta tulee elävästi mieleen 80-luvulla YLEn studiossa livenä kuvatut “musiikkivideot”. Ja eiköhän se Pahaa verta -video saada näytille, mutta miksi musiikintekijälle Teosto-korvaukset olisivat jotenkin vastenmielisiä?

moro! mitäs mokoman poijjaat haluaa joululahjaksi?? hyvät joulut koko bändille! ootte parhaita!

Yhteisiä lahjatoiveita ei taida olla muuta kun että taitelilija Scharin saisi levyn kansigrafiikan valmiiksi ennen Joulua. Eli Aki, pistä vauhtia, tai saat sellaisen joululahjan että taitavakaan kirurgi ei pysty sitä poistamaan.

Näin sut tänään Santtu, “mokoma on muuten aika hyvä” :::)

Santtu vastaa: Mie saatoin nähä siutkii, mutten tänään.

muistatteko marko ja santtu ku olitte ilosaaressa kattomassa sitä futispelia, niin sen jälkeen kun juteltiin siellä edustalla ja otettiin jopa yhteis kuva…. se oli ikimuistoinen hetki….

Santtu vastaa: Juu hämärästi muistan kyseisen tapahtuman. Eikös ole kyse viime kesästä tai sitä edellisestä? Se oli kun rokkarit voitti tai hävis.

Marko vastaa: Muistan kyllä sellaisen muutaman nuorehkon pojan ryhmän ja kimppakuvan. Mukavaa, että tapaus jäi mieliin.

Master i Margarita! Siinäpä vasta kirja, Marko sulla on hyvä maku. Ja joulut sinne kaikille, jo näin etukäteen kun en sitten aattona muista kuitenkaan toivotella.

Marko vastaa: Tuohan on tullut tosiaan jo kertaalleen luettua, mutta klassikothan on hieno omistaa, ja tuossa uudessa Wsoy:n painoksessa on tarkistettu kieliasu, joten luulenpa lukukokemuksen olevan miellyttävä toisellakin kertaa. Vanhemmilta tuota jo pyysinkin, joten katsotaan olenko ollut heidän mielestä riittävän kiltti tuohon lahjaan.

Marko, onko Bella Roma tuttu paikka eiliseltä (perjantailta 16. pvä) vai oliko siellä vain joku sun näköinen herra?

Marko vastaa: Enpä ollut siellä, joten joku muu karvapäähän siellä.

Kelpaako Markolle Marlin tai Rainbown mehut? Tuleeko kohta kansikuvaa ja tracklistiä ‘kunnaista nähtäville?

Marko vastaa: Ei kelpaa moiset mehut, mielummin olen sitten vaikka ilman. Emme vielä tiedä, miten levyn kansien ja muiden paljastusten laita on, katsellaan tuota “syssymmällä”.

No mitä digaatte kt:n dvd:stä

Se on mielenkiintoinen pala suomalaisen rock-musiikin historiaa.

Mitäs mieltä kitaramiehet on Yngwie J Malmsteenista??? -Dorka

Olemme samaa mieltä kanssasi. Kaverin ansiot tiluttelun saralla ovat tosin kiistämättömät.

Jannelle tiedoksi että huutonetistä löytyi valtavan kääpiön single. Tosin en usko että kiinnostaa tämä tieto helvettiäkään 😀

Oikeassa olit.

Onko mitään uutta dvd:tä valmistumassa, tai edes tulevaisuudessa ideana? Edellinen oli niin loistava!

Mitään suunnitelmia ei ole tehty. Kassellaan.

Onko käynyt mielessä tehdä biiseistänne englannin tai vaikkapa saksankielisiä versioita (esim. niskalaakin malliin)? Entä onko levyjänne julkaistu tai aiottu julkaista ulkomailla? Heh, naureskelin tässä iltasella sitä että ainakin Saatanan Kukon suora käännös Satan’s Cock saattaa hiukkasen muuttaa alkuperäistä merkitystä… vielä kukolta kaula katkeaa.. Eikun jouluja ja sen semmosta.

Ei ole käynyt. Levymme on Euroopanlaajuisessa jakelussa, ja alustavaa promootiota olemme tehneet Ruotsissa.

mites ois nummirockin laita ens kesänä, ootteko menossa soittaan sinne ? Meinaan että pitäis varmaan mennä kesätöihin hankkin rahaa, et pääsee ees jollekkin teidän keikalle, mieluiten KuopioRockkiin, jee jee 😛 Kovasti ootellaan teirän levyä täällä Kuopion seudulla. T: OWL

No Jyväskylän Lutakko on ainakin niin lähellä että ei kun tänne päin vaan kevään puolella.

Käskekääpä sitä dex-viihteeen Janne-setää käskemään teitä keikkailemaan Lahteen, vaikka finlandia-klubille. jos lupaatte tulla niin lupaan ostaa teidän tulevan levyn.

Nähdäänkö Mokomaa missään vaiheessa Raahessa keikalla vaikkapa läpikulkumatkalla Ouluun. Tiedän monta innokasta fania jotka varmasti tulisavat keikalle…

Jee jee.

Onks teil kaikil kunnon hevi letti? \,,/

Vai kysyjän perseessä?

Tämä kysymys on minua valvottanut yökaudet. Jos Kotiteollisuus on tämän päivän Popeda (siis se yhtye, ei auto), niin mikä olisi Mokomalle sopiva vertailukohde Suomirockissa?

Olisiko SIG sopiva?

Kiitokset Santulle joulahjaksi menevän levyn omistuskirjoituksesta, vaikka olikin sen toisen yhtyeen levy. Koko pumpulle kiitokset mahtavasta musiikista. Ootte itse Parhaus, uutta tykitystä ja ensvuoden keikkoja odotellessa.

Santtu vastaa: Ollos hyvä. Pientähä tuo.

Olette pojat päässeet aika pitkälle. Hevipiireissä kun kyselee teistä, on nimenne kaikille tuttu. Suosionne saattaa hienon musiikkinne lisäksi johtua siitä, että teihin on helppo samaistua. Keikoissanne on sitä tiettyä fiilistä mitä harvasta bändistä löytyy ja bändihenkeänne ja asennettanne olen täällä aikaisemminkin kehaissut. Nyt on levyjä kuunneltu “iha vitisti” ja DVD pyörii tiuhaan tahtiin oluen juonnin lomassa. Mieltä on kumminkin jäänyt askarruttamaan pari asiaa:

1.Louhos. Olisiko mahdollista saada kotisivuillenne jotain kuvamateriaalia reenikämpästänne? Olisi hienoa nähdä että missä sitä heviä syntyy.

2.Elämää ja elektroniikkaa. Onko Mokoma kuinka sähköistynyt? Tarkoitan sitä että vaihdatteko biisien työstövaiheessa biisinrunkoja ja sävellyksiä esim.sähköpostin välityksellä?

3.Feimös. Olette nyt aika pikaisesti viuhahtaneet musiikinsaralla ylöspäin. Teistä kumminkin saa vaikutelman että olette sen verran maanläheisiä että se ei teille ole kovin helppoa ollut. Miltä tuntuu kun silloin joskus ajattelitte että haluaisitte olla kuuluisia hevityöstäjiä ja nyt killutte hyvin ansaitussa kärkipäässä? Älli & Tälli kertoilivat “krapulasta” DVD:n loppupuolella mutta jos vielä vähän lisää saisi kulla asiasta. Ennen oli vaikea saada keikkoja mutta nyt teiltä oltaisiin repimässä joka suuntaan.

4. Aikaisempi menestys. Olitteko tahkonneet bändikilpailuja paljonkin ennen levytyssopimuksen saamista? Kuvia olen nähnyt teistä esim. Viinassa ja Ämmässä (Äänessä ja Vimmassa) mutta entäs muuten? Monenneksiko tulitte?

No huh. Siinäpä oli teille piinapenkkiä. Anteeksi jos kysymykset ovat kysytty aikaisemmin jo kysyttyä-palstalla. Hyvää Joulua ja Onnellista Uuttavuotta and. Hymiöitä en jaksa laitella.

Kiitos palautteesta! Vastauksia kysymyksiisi:

1. Treenikämppämme on sellainen tavallinen koppi, jossa on kahden bändin backline. Voisihan siellä muistaessaan kuvia ottaa, kun sinne tammikuun lopussa seuraavan kerran menemme.

2. Käytämme internetiä päivittäin, levyn tekoprosessin aikana muun muassa juuri demojen jakamiseen. Olisi vaikea kuvitella levy-yhtiön / bändin pyörittämistä ilman internetiä, varsinkin kun emme asu samassa kaupungissa emmekä todellakaan hengaile bändiporukassa kun sen mikä on ihan välttämätöntä.

3. Tämä kysymys oli kaikkein hankalin. Miltä se sitten tuntuu, kun sellaiset asiat toteutuu mistä on pikkupojasta asti haaveillut? Mainitsemasi fyysinen ja psyykkinen krapula liittyi Ruhtinaan jälkimaininkeihin ja hurjaan keikkakesään. Kun tässä nyt on hieman hengähdetty, niin krapula on parantunut ja odotamme uuden levyn julkaisua sekä ensi vuoden keikkarupeamaa hyvinkin innoissamme.

4. Mokoma ei ole osallistunut mihinkään bändikilpailuun. Muut faktat löytyvät täältä.

kiitos kaikista upeista levyistä!!! ja mitä bändejä te kuuntelette niinkuin noin yleensä esimerkiksi vaikka… ja vielä: mistä saatte aiheet biiseihin ja niiden sanoihin? kiitos

Kuuntelemme musiikkia laidasta laitaan, tosin enemmän kuitenkin sitä hevilaitaa. Ideat tulevat siis milloin mistäkin, joskus jopa omasta päästä.