Kommenttina kaupallisuuteen: Maailmassa lienee ollut (ja on edelleen) paljon ns. nälkätaiteilijoita mutta tosiasia on ettei pelkkä taide elätä jollei osaa myös hieman markkinoida sitä. Mun mielestä te olette ansainneet kaikki saamanne miljardit:) ei pelkästään hienon musiikin vaan myös onnistuneen markkinoinnin ansiosta. Ps. mikäs hihamerkki Markolla on Nyt-liitteen kuvassa?

Marko vastaa: Kiitos ajatuksesta. Jos vähänkään omaa sävelkorvaa, niin tajuaa varmasti, ettei levymme tämänhetkinen kaupallinen menestys ollut millään muotoa harkittua, sillä onhan kyseessä rankin tuotoksemme. Levyä ei markkinoida ensisijaisesti siksi, että se myisi hyvin vaan siksi, että se tavoittaisi mahdollisimman paljon kuulijoita. Kuvan takki on kirpputorilöytö, jonka hihassa oli valmiina Suomen luonnonsuojeluliiton 70-luvun patch. Sympatical.

Onnittelut Mokomalaisille levyn valmistumisesta ja sen listasijoituksesta! Itse en ole vielä päässyt KLK:ta kuuntelemaan mutta toivottavasti lähipäivinä sen saisi kottiin tuotua kaupasta…

Kiitos.

Voisitteko mitenkään 3.3 lutakossa soittaa kappaleen: Uni Saa tulla…? kappale on aivan mahtava… opetellu itekkin soittamaan sen kitaralla..

Ehkä. Kassellaan.

mukavaa että miespuolinen henkilö osaa kuvata parisuhteen loppumista niin että itsekin siihen pystyy samaistumaan. kiitos, marko. voiko teitä tulla henk.koht. tapaamaan keikan jälkeen, jos siis teillä ei kiirus ole? -kiittäen jo etukäteen.

Olemme yleensä sosiaalisella tuulella keikan jälkeen, ja pyörähdämme nk. baarin puolella. Tuu nykäisemään hihasta ja kokeile onneasi.

Seittimestarille: sisällöltään varsin mukava sivusto mutta ulkoasu on vaan kamala. Fontit ja headeri häiritsee ehkä eniten.

Seittimestari vastaa: Ok. Nää on nyt tällaiset, ensi kerralla taas jotain muuta. Koitetaan pärjätä.

Voisiko niitä uusia riepuja laittaa näytille jonnekin? Eipä toimi tuo linkki tuolla ajankohtaisissa..

Seittimestari vastaa: Pitäis toimia. Onko sulla asennettuna Adoben Acrobat Reader?

Terve mieheen! Meno oli mitä mahtavinta FME:ssa, kiitosket Sakaralle! Ja voi vain tavallinen musiikinkuuntelija ihmetellä (tässä tapauksessa minä) kun Annala yllättää minut klinikalla tarttumalla olkapäähäni ja sanomalla tuttavallisesti “Terve”. Seuraavana vuonna voisi olla FME:ssa palkittavana kohteliain metalliartisti. Menisi pysti muuten Annalalle. Ai niin, enpä muistanut klinkalla Tuomolta kysyä että minkä merkkisiä ja paksuisia kieliä hän suosittelee kuusikieliseen jos haluaa soitella KLK matalavireisä värssyjä. Pitäisi meinaan ostaa kielet ja vähän vikkelään. Sit rässimään, ye!

Kuisma vastaa: Olen samaa mieltä. Terveiset menee perille. Meillä on molemmilla 10-52 perussetti ja ala-A on sitten 68 tai 70, riippuen minkä merkkiset kielet milloinkin on.

Enemmän tubla-pasaria kehiin seuraavalla levyllä, eikä vaan sitä iänikuista peruskomppia!! mut muuten hyvä levy kyllä.

Soita ite tuplabasaris jos sellaisia kaipaat.

Mitä parhaimmat onnittelut KLK:n listasijoituksesta ja tietenkin kiitokset oikein messevästä levystä! Olen tässä juuri piirtämässä “päivitettyä” kuvaa teistä, tulisiko se perille jos lähetän sen esim. Sakaran postiin? Terveisin: nimimerkki Silmäterä

Laita ihmeessä. Kiitos jo etukäteen!

Hieno huomata että jalat vielä toistaiseksi maassa vaikka musiikki liitelee todella korkealla.Fmessä hyvät rupattelut 24päivää odotellen, tästä on hyvä jatkaa.

Jes.

nähdäänkö herrat pakkahuoneella 14.3. ku sepultura ja in flames siellä soitttaa?

Ehkä.

Hei vaan! Tämmöinenhän meille on jo suotu, mutta ilahdutetaankohan meitä koskaan tämmöisellä? Aurinkoisia hiihtosäitä teillekin! T: sameli

Kuisma vastaa: Kiitos samoin! Nyt siellä on myös sellainen.

Minnekkäs noi teidän 5150:t meni kun messevät ostitte?

Kuisma vastaa: Tuolla treeniksellähän ne. Myin omani Javanaisen Jallulle. Tuomo taas keräilee tavaraa, eikä halua luopua omastaan.

Kuisma näyttää muuten aivan Aragornilta, ootteko huomannu saman?

Jep. Etenkin ihonmyötäisissä trikoissa.

Olen pettynyt teidän uuteen levyyn.. tuntuu jotenkin tasapaksulta huutamiselta. Kurimus ja Tämän maailman ruhtinaan hovi oli kyllä aika tykkejä

Sori. Koitetaan pärjätä.

Ei yksi ruumis tee kasaa ja kuu saa valtansa aueingolta… jne Niin siis lukee jääkaappimme ovessa ja uusimmat haastattelutkin on sinne jo liimattu(huomk äitini kerää kaikki maholliset teiän bändi jutut siihen) Mun äiti,isosisko ja isoveli on tulossa sille teiän turun keikalle…ja mä en pääse nyyh… 12 vuotiaana kun on huono esittää 18 vuotiasta! Tulkaa ikärajattomalle keikalle turkuun! Mille festareille ootte menossa kesällä????????? T:Hevari 93

Erittäin sympaattinen tarina. Kesäseikkailuista tiedotetaan myöhemmin.

Death : Spiritual Healing (erittäin kova!). Syrjäytti KLK:n hetkeksi cd-soittimesta. Vain hetkeksi. Eastermaster 2006 ja päät irtoaa!

Hyvälle hävittiin. Hetkeksi.

Soitatteko te Sauna open airissa tänä vuonna? Olisi nimittäin aivan mahtavaa nähdä teidät siellä!!!!Olen teidän suuri fani ja teidän uusin levy on aivan mahtava.Kuisma oot mun lemppari!!!

Kesän keikat julkaistaan myöhemmin.

Kaikki haukkuu Laihon alexia teini tiluttajaks,vaik se on aikuinen 🙂

Ketkä kaikki? Teidän luokan molemmat polkkatukkaiset pojat vai?

Morjes! Haittaako se teitä tai taiteilija Piristä, jos käytän Kurimus kukko-logoa suunnittelemassani Mokoma paidassa? Itsetehty räpellys siis kyseessä, ei mikään hieno myyntiin menevä.

Käytä vaan.

Nyt uuden levyn ostettuani ja kuuhun onanoituani. olen enemmän kuin tyytyväinen siihen kuinka olette musiikillisesti saaneet kehitettyä omaa tyyliänne eteenpäin ja luoneet itsestänne brutaalimman ja alkukantaisemman rässipedon. Ja nyt näiden ylistyspuheiden jälkeen kysymys, siitä että onkos herroilla mitään tietoa että milloinkas alkavat uusien biisien tablat tipahtelemaan mokomatabin sivuille, koska teidän materiaalin soittelu ja reenailu on suoranaista parhautta.

Kiitos. Johannes tiedotti FME:ssä että tablaprojekti on käynnissä. Tsekkaa foorumilta tilanne. Ihmiset tekevät tuota isotöistä projektia muiden hommien ohessa, joten siinä saattaa tovi vierähtää.

Kuisma on miehekkään näköne \../

Hehe.

sanonpa nyt vielä senkin, että pahvikotelo on helvetisti parempi kuin se normi muovikotelo. ne muovihässäkät ei kelpaa kuin teineille viiltelyyn. pahvi näyttää ja tuntuu paremmalta.

Samaa mieltä.

Olen kanssanne ehdottomasti samaa mieltä että Kuoleman Laulukunnaiden digipak on vitun hieno ja oli erittäin hyvä idea tehdä se. Niitähän julkaisee nykyään kaikki, mutta maksan mielelläni levystä jota odotan ja vielä jos se on digipak ja hieman spesiaalimpi kuin normi versio niin kyllä se kelpaa, sillä digipak on persoonallisempi kuin karvalakki versio. Jewel casen voi ostaa jos nämä digipakit eivät kiinnosta ja ne eivät ainakaan “reissussa rähjäänny”. Levystä haluan sen verran sanoa että teitte jälleen hyvän levyn ja se toimii joka kuuntelukerralla paremmin. On hienoa kuulla, että bändi on kehittynyt edelliseltä levyltä, eikä ole tehnyt samanlaista kuin edellinen. Kiitos ja kaikkea hyvää Mokomalle vuodelle 2006. Nähdään lutakossa!

Jes. Lutakossa siis!

Perskeles. Meikä haluu nähä sen videon. Video Sivuille??

Asiaa selvitetään.

Tiesittekö että työ ootte suoranaisia taitelijoita?

Ei. Oho.

kyllä lujaa tekoa on paras!!!! levy kokonaisuudessa on kyllä hiton hyvä kyl te osaatte!! mukavaa nähä että menestytte vaikka välillä tuntu et teistä ei tykkää ku mie ja miun yks kaveri mut nyt homma on kääntyny. nyt taitaa tykätä vähä isompikii jengi!!muistakaa juurenne lpr on rautaa. kovimmat keikat siellä!!!!

Heh. Meistäkin tuntui joskus siltä. Nyt on tosiaan meininki vähän muuttunut. Lapuskissa nähdään!

Anteeks, mutta voi helevetti kun en älyä näitä kaupallisuuskitinöitä. Niistähän vois vääntää kättä tietty vaikka seuraavat 1000 vuotta, mutta voi ny herrajestas. Jos pääsee _Suomen_ listaykköseksi niin sehän kaupallista paskaa oli kyseessä minkälainen artisti tai bändi tahansa. Jos TMRH päätyi toiseksi heti Tuiskun perään niin se ei ollu sillon läheskää nii kaupallista ku KLK. Sit tämä kieroutunut ajattelutapa. Jos olet ensimmäinen, the chosen one, omalla kotikonnuillasi joka tietää jonkun bändin X ennen muita nii tottakai sitä pitää hypettää kaikille. Sit sitä itketäänkin kun vuoden kahden päästä levyt on tehny kauppaa tolla X pändillä. Miks työ hölömöt mainostatte niitä orkestereita jos haluatte olla yks seittemästä joka tietää bändin olemassa olon? Voi helevata. Teinien on hyvä valittaa kaupallisuudesta ko iskät ja äiskät maksaa skitat ja levytykset. Ku tulee ikää ja ei vanhuksilla riitä enää intoa maksaa kolmea eri custom ESP:tä ja neljää vahvaria nii rupee miettimään, että voiskohan tällä hommalla mitenkään kustantamaan huvittelua. Sori. Haluaisin saada edes kaks junioria ja vaikka pari hieman vanhempaakin miettimään heidän musiikillisia vakaumuksia, ärh. Mie lähen baariin.

Jep.

Kuisma onko ne sun 7-kieliset 27″ vai 25.5 ” skaalalla? Entä nuo mikit onko ne EMG:n 707 vai 81-7.Niin ja kiitoksia erittäin mainiosta levystä!

Kuisma vastaa: Molemmat on 25,5″. Tallamikit on molemmissa 81-7 ja etumikit 707.

Kiitos aivan jumalattoman paljon tämän levyn julkaisusta. Tämä on se lääke mikä auttaa minua pysymään järjissäni. Tämän levyn äärellä voin itkeä ja raivota. Muuta en voi sanoa.

Ei tarvitsekkaan. Kiitos.

\ / m,

Hmm.

Hyvvee päivee herrat. Ajattelinpa vain tulla ja onnitella teitä helvetin hyvästä levystä. Ärräpää on kyllä ylivoimaisesti paras kappale levyltä blastbeatin takia. En olisi osannut odottaa blastia mutta helvetin hienolta se kuulostaa. By the way, ottakaa meidät lämppäriks keikalle -> www.mikseri.net/anaktorian

Kiitos, mutta lämppärin posti on jo hoidossa.

Onnittelut Mokoman kolleille listan valtaamisesta!!!

Kiitos

Hah. Löysin piilotetut jekut Pahaa Verta-videosta. Kiitokset vielä uudesta mahtavasta levystä.

Onnea!

perkele. seisoin jo levykaupan kassalla lätty kätösessä, kun tajusin että se pätäkkäpuoli on erikoisen huonossa hapessa. se siitä.

Bugger.

Loistavan coverin teitte Thy Legacyn Vile Crematory -biisistä. Tarkoitan siis sovitusta, joka kantaa nimeä Pahaa Verta, jännä sovitus tosiaan. Muut voivat käydä kuuntelemassa originaalin 2005 vuoden julkaisun osoitteesta: http://files.mikseri.net/hifi/t/thy_legacy_-_vile_crematory.mp3 Ei siinä mitään, kummatkin on hyviä biisejä.

Kuisma vastaa: Pahaa verta -kappaleen säveltäjänä voin sanoa etten ollut aikaisemmin kuullut nuottiakaan Thy Legacya, joten puhtaasta sattumasta on kyse. Biisin pääriffi on toiminut soundcheck-riffinäni jo pitkään ennen kappaleen syntymistä. Thy Legacyllä oli muuten hyvä meno ja useampikin nokkela sovitusidea jotka voisi pölliä.

nii tuutsä marko siihe meiä bändin laulajaks? 😀 murikka

Marko vastaa: Heh. Te olitte kaikki miuta päätä lyhyempiä kavereita, joten olisihan se jotain jos olis kerranki bändin pisin jätkä.

Annala hei, “Itken Silmät päästäni” olisi muuten tosi omakohtainen biisi minulle, mutta on yksi ongelma. En osaa itkeä. En vaan pysty, en kertakaikkiaan ja mitä se vanha isänikin sanoisi jos näkisi poikansa vääntävän tekoitkua. Viitsisitkö nopeasti muuttaa biisin nimen ja kohdat “Itken Silmät Päästäni” vaikka “Puhkon Silmät Päästäni”. Ei kai se olisi liikaa vaadittu? Kas kun muuten tuo biisi sopii oikein hyvin viimeaikaiseen elämääni.

Marko vastaa: Nappasin biisin nimen Kauniista ja rohkeista, pitänee alkaa ottamaan nimiä seuraavaksi jostain splatter -pätkistä.

Marko ootkos kattonut Olympialaisista curlingia? Suomen curlingjoukkueen jäsen nimeltään Mäkelä on kasvoiltaan niin sun näkönen ette mitään järkeä! 🙂

Marko vastaa: Curling on hieno laji! Yhdennäköisyyttä en tunnista.

Huh, ennen uusinta lättyänne ei minulle ollut oikein avautunut kuin muutama biisi, mutta tämä uutukainenhan on kokonaisuudessaan aivan mahtava!! Ja tuolla aikaisemmin valiteltiin tästä sivusta, muuten ihan mainio mutta ainakin minulla menee silmät aivan ristiin kun vähänkin pidempään lukee näitä tekstejä. Jotenkin tuo taustaväri on liian räikeä tai jotain. tai vitustako minä tiedän, mutta keep on thrashin, toivottavasti nährään tampereella!

Seittimetari vastaa: Minä tuijotan näitä sivuja pari tuntia päivässä, mutta vielä ei oo silmät menny ristiin. Pienen typografisen viilauksen tein viikko sitten ja se ainakin selkeytti luettavuutta. Mutta pistän kommenttisi kuitenkin korvan taakse.

Onkos Marko kovakin Helmet-fani, kun jo ainakin parista haastattelusta on saanut sellaisia vihjeitä? Itse olen digaillut Helmetiä vuodesta 93 lähtien ja omistan luultavasti mualiman (?) suurimman Helmet-kokoelman (n. 25 julkaisua).Helmet-aiheisia viestejä saa laittaa tänne : builtdown@hotmail.com

Marko vastaa: Helmet on kova, mutta en minä keräilymielessä fanita mitään muuta artistia kuin Frank Zappaa.

Terve! En tiedä Marko muistatko, mutta meikäläinen oli se joka tuli häiritseen sinun rauhaa tiistaina 14.02 Rovaniemen Sampokeskuksessa. Mie olen sitte tämän viikon kaikille tutuille ja tuntemattomille, että törmäsin silloin teikäläiseen. Mokoma-tietoisuus on siis levinnyt kiitettävästi myös Rovaniemelle. Tervetuloa vaan Rovaniemirockiin. Anyway, jäi vähän (tai oikeastaan tosi paljon) etten jääny häiritseen sinua sen enempää. Oli jotenki kohtalaisen koomista että just ennen ku lähin kaupungille, niin kuuntelin “Haudan takaa” ihan törkeän lujalla, ja sitte ensimmäisenä teikäläinen kävelee kaupungilla vastaan! Muutenki ois ollu mukava tiedustella taustoja vähän biiseistä. Erityisesti just “Haudan takaa” ja sitte “Kiellän itseni” ovat olleet minun ja sitte yhen kaverin tarkasti analysoitavana. Meikäläinen on just soitattanu niitä biisejä kavereille ja hokenu vain että “kuunnelkaa nyt saatana mitä matskua!”. Jotku ymmärtää, jotku ei… Että semmosta… Niin joo, ja seki unohtu kysyä, että mitä jätkä oikein Rollossa hommasi?! No voit kuitenki luottaa että nyt on tuttuja Rollossaki, jotka levittää ankaralla kädellä Mokoma-tietoutta erityisesti tuonne yliopistomaailmaan. On tosin aika huolestuttavaa, että tällä hetkellä ei opiskelu ja lakikirjojen luku kiinnosta pätkääkään, vaan kaikki aika kuluu joitaki biisejä kelatessa ja spekuloidessa. Kaikesta huolimatta voimaa kevään ja kesän rundeille! Ja onnittelut ykköspodiumista!! Mahtava homma! Olette sen ansainneet!! -Juho-

Marko vastaa: Toki oisit voinut kernaasti jäädä rupattelemaan pitemmäksikin aikaa. Rovaniemellä hengailen aika ajoin tapaamassa rakkaitani, joten mahdamme törmätä Sampokeskuksessa vastedeskin.

haluaisin kysyä teidän viritysmittareista. minkälaiset vehkeet ne on, kun niistä ei ääni kuulu ulos kesken keikan? tai nappaatteko te piuhan kitarasta irti ja työnnätte mittariin?

Kuisma vastaa: Ei siinä ehdi piuhoja irrottelemaan, joten suosittelemme Boss TU-2 -pedaalia. Se on koko ajan signaaliketjussa ja kun pedaalia polkaisee, se mykistää kitarasignaalin ja näyttää vireen.

Moro poropojat!!! 😀 sellaista kyselisin,että oletteko tulossa mikkeliin tänä vuonna?! kerran oon teidät livenä nähny (puustock -04) ja vielä haluan nähdä. -punainen kukko-

Miksi ette voi tulla keikalle Mikkeliin, kun kerran Stam1nakin tulee?, kysyn vaan.

Mikkeliin tullaan syssymmällä.