Pitkä matka alkaa keskiviikkoaamuna kello 6.00. Palelen äkäisessä flunssassa treffipaikalla Helsingin rautatieaseman torilla, yöpakkanen ja viima käy luihin. Vituttaa. Odottelen hetken aikaa Helsingin osastoa saapuvaksi. Kohta Road Dogin lämmin bussi ajaa paikalle, ja pääsen peiton alle uikuttamaan. Tämä ei näytä hyvältä, ajattelen puoliääneen. Jyväskylässä pysähdytään poimimaan tamperelaiset kyytiin, ja samalla piipahdan apteekissa ostamassa troppeja. Kaikki itselääkitysmahdollisuudet täysille. Toivon että olo helpottaisi illaksi.

Reissun miehitys on tavallisuudesta poikkeava, sillä Miitri ei pääse porukoihin Stam1nan studiokiireiden takia. Tästä johtuen Tero hoitaa etupään ja toinen pitkän linjan ääniammattilainen Antti “Oksu” Vuorela tulee hoitamaan lavamiksauksen ja backlinen. Matka menee nukkuessa, ja perille päästyä menen hotelliin jatkamaan nukkumista.

Hotellihuoneessa on sauna, ja testaan sen elvyttävää vaikutusta kirpaisulöylyillä ja höyryhengittämällä. Ei se olo ainakaan huonommaksi muuttunut.

Oululaisia on “nelivitosessa” paikalla täyden tuvan verran, ja keskiviikosta huolimatta porukka liekehtii. Oma keikkani käynnistyy Finrexinin sun muiden voimin vasta setin puolessa välissä, mutta käynnistyy kuitenkin. Soittaminen on kivaa vaikka räkä lentääkin. Taustalaulu toimii yllättävän hyvin, vaikka puheääntä ei voi kuvata sanalla ’heleä’.

Keikan jälkeen poistun kiireesti hotelliin nukkumaan nuhaa pois.