Juhannus käynnistyy – yllätys yllätys – rentouttavalla bussimatkalla. Nyt suuntana on Jämsä ja legendaariset Homosfestivaalit. Kuskina ja valomiehenä toimii tällä kertaa Pikku-Ville. Ilmassa on mielenkiintoista hassuttelusäpinää. Tekniikan suurvisiirillä Terolla on viikonloppu varattu bailaukseen, sillä hän täyttää sunnuntaina 21 vuotta. Aina niin särmä kiertuemanageri-iskä polkee jallupullon korkkia sellaisella vimmalla, että tästä saattaa tulla mielenkiintoinen reissu. Tekiikan pojat, eli Tero ja Oksu-Antti, ovat hoitaneet bussiin kaasugrillin, 100 kiloa lihaa, jalkapallon sekä kylmää kaljaa silmänkantamattomiin. No mikä ettei, pitäähän sitä rokkityöläisen kesämökissä olla edes siedettävä varustetaso kun on Juhannus ja kaikki. Eli matka ja päiväkännien rakentaminen voi alkaa!

Saavumme tonteille ja vettä tulee kun Esterin perseestä. Ismo Alanko soittaa ja lavan edessä kourallinen ihmisiä uhmaa myrskyävää sadetta. Näinkin voi taiteilijalle käydä. Meitä ei alkuillan sade haittaa. Mainion tunnelma takaa loistava catering ja jalkapallipelit VIP-taltan flat-screeniltä. Diablon keikkaakin tulee tsekattua hetken, bändin saundi on aina vaan yhtä loistava. Rytmiryhmä juontaa pari Voicen ohjelmaa erittäin sekavin sanankääntein, ja vieläpä selvin päin!

Stam1nan vellokset saapuvat paikalle. Reissaamme Jussina samat festarit, Stampat tosin soittavat jatkossa iltapäivällä ja me soitamme aamuyöllä. Optimi lienee jossain tuossa välissä. Lemiläisorkesterin juniori Kaikka on infernaalisessa kännissä. Illan keikan Kai-Pekka hoiti kunnialla, mutta meinasi kuulemma kuolla jälkeenpäin. “Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus”, vai miten se Pikku-G lauloikaan.

Jaamme saunallisen bäkkärimäkin Indican kanssa, valitettavasti emme ole mäkissä yhtä aikaa. “Näin on varmasti hyvä”, toteamme yhteen ääneen, ja lähdemme töihin. Sade on lakannut ja porukkaa on juhlakentällä hämmästyttävän paljon. Keikka menee melkein kaikilta melkein hyvin ja pienen kriisipalaverin jälkeen päätämme jatkaa Mokoman toimintaa ainakin Juhannuksen loppuun asti.

Naurettavan myöhäisen soittoajan takia illasta jää huomattava bailuvaje. Keikan jälkeen bussin suuntaa kohti Jyväskylää ja majapaikkaa. Kukaan ei edes käynyt Free Timessä. Luulisin niin.