Miksköhä Tuomo ja Kuisma valitsivat soittimikseen kitarat, vaikka hanurikin olis ollu tarjolla?Ite meinaan soitan.Onneks koht voi lopettaa.

Heh, erittäin hyvä kysymys.

Hyvää Joulua kaikille mokomalaisille.

Kyllä musiikki saa ihmeitä aikaan. Rauhallista joulua koko Sakaran väelle, sekä luovuutta ja onnea uudelle vuodelle! Ootte huippuja.

Kiitos samoin!

Hyvää joulua mokomalle! Oletteko aikeissa ikinä julkaista minkään sortin live-levyä? Siinä olisi asennetta.

Tykkäämme enemmin live-levystä kuvan kanssa. Palataan asiaan joskus myöhemmin.

Kylläpä on sisältököyhää tuo teidän musiikkimaku. Eikö sanoituksilla ole mitään väliä? Vittu satyricon? Oikeesti…

Kaikki muu taitaa nykyaikana olla sisältököyhää paitsi kysyjän housujen persaus.

koska kävitte viimeksi parturissa? itse kävin n. 2 vuotta sitten

Mikäs se parturi nyt taas olikaan?

Mitä Mokomat saa joululahjaksi? Eli oletteko olleet kilttejä? Mie saan ainaski uuden Dean-merkkisen kitaran. HYVÄÄ JOULUA JA ROKKAAVAA VUOTTA 2007!

Ei olla oltu kilttejä, joten taitaa taas jäädä lahjat saamatta.

No huhhu, nyt yllätyin; “5. Rattus: Ihmiset On Sairaita -ep (inspiraatiot)”. Mites toi uskonto on vaara tai wc räjähtää? Tai selkkauksen tuotanto? Ylös, ulos, kapina! Vitutusta ja vallankumousta! Joo siis eiku sitä piti vaan kysyä et onkohan tuommooset parrakkaat hevisiat yhtään tuommoosen punkin tai hardcoren tai sellasen perään? Jos yhtään olette niin voisitte kertokaahan jotain bändejäkin.

Tuomo vastaa: Kuuntelin eniten muinoin eniten D.R.I. ekoja levyjä sekä suomalaisia pikkubändejä, joista useat olivat paikallisia etelä-karjalaisia kykyjä.

Janne vastaa: Punk is never dies!

Kuisma vastaa: Silloin kun olin pikkupoika, niin CMX oli hardcorea. Ja v*tun hyvä. Lisäksi kuuntelin Valse Tristeä, koska niiden tekstit olivat muistaakseni hauskoja.

Marko vastaa: Kyllähän hardcore tippuu, Dischargen Hear Nothing, See Nothing, Say Nothing on tajunnanräjäyttävä klassikko, jota paukutan vieläkin säännöllisesti (toimii lenkillä pirun hyvin!) ja kotimaisista putoaa parhaiten Rattuksen ohella Terveet Kädet, Lama ja Mellakka. Rattuksen tuotanto on ikävän epätasaista ja sen ehdotonta kärkeä on juuri tuo Ihmiset On Sairaita 7″, mutta kyllä Uskonto On Vaarakin on kova.

Hmm..tuo lista. Missä PMMP?

PMMP kuplii alla.

kattelin tos noita “Sekalaisia kuvia vuosilta 1998-2000”, ja ihan ku markolla olis ollu paris kuvas Jussi-paita päällä. Onko karjalaisuus paskapuhetta vai eikö Marko muuten vaan tiiä mitää? Muutama kuukausi löysin netistä vielä Stam1nan Kakestaki kuvan Jussi-paita päällä. Mitä te oikeen meinaatte?

Marko vastaa: Miun äiti on Karjalasta ja isä Pirkanmaan ja Pohjanmaan rajaseudulta. Tästä syystä miulla oli jo ala-asteen luokkakuvissa Jussi-paita päällä.

Hyvää nimipäivää Tuomo ;)<3

Kiitos!

No jeeperi. Vaikka tosiaan varmaan tylsä kolmoisvoitto olisi tuossa kuluneen vuoden levylistassa tullu niin oisi kyllä kirpaisevan ihanasti haluttanu tietää meneekö Rytmis Stampioitten ohi teijän näkökulmasta. Vai onko niin että jos vastaatte niin se on joko pakko tappaa ihminen tai vastavuoroisesti viisi laukausta päähän? Onko Marko (ollut) kova Akkari-harrastaja? Santtu näemmä on (uutuusrasisti tosin), sanotuksista kuun jää semmonen haju että siellä oisi vähän Ankkalinnan tarinoista ammennettua sanavarastoa mukana. Vai olenko ylimalkaisen väärässä, eksysissä, armottoman kinkkuitsetuhon edessä?

Marko vastaa: Keräilen taskukirjojen ensipainoksia numeroista 1-100. Tällä hetkellä suosikkini on numero 73 Mikin hurjat jutut. Suosikkihahmojani ovat Eka Vekara ja Atomiinus.

Kysymys Markolle! Vasemmassa kädessäsi on tatuointi jossa on 3 jänistä. Viittaako tämä jotenkin AFI yhtyeeseen? Vai onko se vain sattumaa?

Marko vastaa: AFI? Nevöhööd.

Käykääs kuuntelee vähän kuopiolaista thrash metallia osoitteessa www.myspace.com/brainthrash

Kattellaan, sanoi tähystäjä.

“Miksi vaivautua? Joulupukkia ei kuulemma ole edes olemassa.” Mitä helsvettiä? Onko mua johdettu harhaan, kun mulle on kerrottu, että kun ei joulupukkeeraa, niin ko. heppuli laulaa Mokomassa. (Se on Suomalainen rokkenrollibändi, jos ette tienny.) Taas on yksinkertasta jymäytetty.

Eikä tainnut olla edes vaikeaa.

Tuomo on kova jätkä!

Oha se (varma).

Mikä vitin Iänkaikkinen. Ihan IAnkaikkinen se on ollu ihan alusta asti. Pöh!

Typo. se iankaikkinen. eikä äällä

Seittimestari vastaa: Aivan oikein. Pääsi kiireessä vokaaliharmoniasääntö unohtumaan. Iankaikkisen kirjoitussääntö on kaiken lisäksi helppo muistaa siitä, että herra Kaikkinen on Ian Gillanin kaima.

Miksi ihmeessä ihminen aivastaa?!?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Aivastus

Hienoa Marko! Efemmä pääs listalle ja vielä ennen kotiteollisuutta 😀 Vaikka ovatki tasoissa mut silti.

Marko sun ois pitäny laittaa fm2000 kymppi tonne vuoden paras levy. No korjaat sitte ens vuonna jos niiltä tulee uus levy.

Hyvät levyt päätyvät listalle.

miksi ihmeessä teillä tuossa parhaat levyt listalla on yhdeksännen jälkee toinen yhdeksäs ja sitte yhdestoista, eli kymmenes jäi välistä?? mutta mitäs pienistä ootte w*ttu parhaita ja Hyvää joulua vain koko lössille! \,,/

Kyseessä on jaettu yhdeksäs sija, jolloin kymmenettä sijaa ei ole.

On muuten loistava tuo Lamb of god – Ruin biisin lopun “nostatus”. Samankaltainen nostatus kun teillä on Poltetun maan taktiikka ja Täyttä ymmärrystä vailla biiseissä. Nostaa kyllä fiiliksen täysin kattoon kun kuunteluu tuommoisia mestarillisesti tuotettuja biisejä. Keikoilla olen aina ihan peanutseina kun kyseisten biisin nostatus kohta tulee. Syntyykö tuommoinen “nostatus” biisiin ihan itellään vai tehdäänkö se varta vasten aina johonkin biisin. Ainakin niin hyvin sopii nuo loput biiseihin, että varmaan rakennetaan biisi kerrallaan eikä mietitä sen kummempia. Niin ja hyvää joulua. Ja varokaa ettei tänä talvena syty raketeista metsäpaloja.

Biisiä sovittaessa siitä yritetään saada kaikki irti. Mitään sen kummempaa metodia ei ole olemassa. Tai jos on, niin kertokaa ihmeessä meillekkin!

Tilaan Mokoman Rajapyykki Cd-Singlen, kirjepostissa kotiin, Kiitos. Lähettäkää lasku Cd-Singlen mukana. Osoite; [poistettu]

Ensinnäkin: tämä ei ole levykauppa. Toiseksi: kyseinen sinkku on loppu.

Hieno idea tuo Sakara Shop – kiitoksia, kohta lähtee paitaa tulemahan! P.S: Onkohan Mokoma-wristbandeja saatavilla mistään?

Kiitos kannatuksesta. Wristbandeja tulee myyntiin keväämmällä.

Tykkääks Tuomo oikeesti PMMP:stä? :O ei bändissä mitn vikaa ole, mutta en tiennyt tuomon kuuntelevan semmoista musiikkia.

Kaikki tykkäävät PMMPstä, koska Paula ja Mira on niin ihQui.

Thomas Morgenstern! Joulurauhan ja hiljentymisen kunniaksi hankin kirjan nimeltä The Code:The unwritten rules of fighting and retaliation in the NHL. Niin tuore tapaus, että jouduin lukemaan sen norjaksi. Ymmärtäny, vitti, sanaakaan – puolen tusinaa erotiikkaa tihkuvaa alan kuvaa siinä kuitenkin oli. Voiko sitä enempää pyytää!? No, suosittelen kuitenkin – olisko teillä vaihtarina heittää mitään tajuntaa laajentavaa kiekkokirjaa, suomalaista tai norjalaista? Jos saa pyytää, niin ei mitään Globenin kevääseen viittaavaa…

Kokeile seuraavaksi Juhani Tammisen “Teamwork” (AJATUS KIRJAT 2005).