Marko, muistatko yhä mitä mainitsit niistä Aku ankan taskareista? Seittimestari ei ainakaan ole lähettänyt feedbackiäsi…

Jos olet se kotkalainen kaveri, niin Marko on laittanyt sulle meiliä lähettämääsi osoitteeseen 25.1.

Annala toukokuussa Ouluun terwamaratonille, tempastaan puolimaratooni! Siis jos paikat kestää talven reenailun. Kiinnostaako asfaltilla juoksentelu? t:Arto

Marko vastaa: Oon tässä talvella ihan issekseni kaks puolimaratonia jo vetässy asfaltilla – onneksi lumi antaa sen verran periksi, etteivät polvet ole aivan liian kovilla. Kuivana kautena en kyllä kirmaa kuin joustavilla pururadoilla ja vastaavilla. Virallisiin kisoihin miulla ei oo hinkua. Eräs nuoruuden intoa uhkuva rokkarin retale miut tosin haastoi kevääksi puolimaratonille, mutta ans kattoo nyt.

Tuomo ja Kuisma miks päätitte vaihtaa peaveyn 5150:n mesaan? Kyllä se 5150:kin on tarpeeks hyvä vai potkiiko mesa enemmä

5150:ssa on ehdottomasti tarpeeksi hyvä soundi. Mutta miksi tyytyä tarpeeksi hyvään jos on mahdollisuus parempaan?

Aivan niin siis joo joo… Sitä vaan tuppaa välillä sekoilemaan kun pää on täynnä silkkaa HUMMELHOLMIA…

Hummelholmi.. Kuulostaa hauskalta. Mistä sitä saa ostaa?

Onko Kuisma ja Tuomo teidän tietokone nörttejä? Tehneet tän sivun oletettavasti? Menkää [poistettu] Perhanasti linkkejä nettiin upittuihin elokuviin ja tv sarjoihin! niin ja onko mahdollista saada S-posti osoitetta @mokoma.com? Olis tosi Chooool

Ei kun he ovat tietokonenörttejä. Saat mokoma.com -osoitteen heti kun sinusta tulee Mokoman jäsen.

olisi muutamia kysymyksiä teille vastattavaksi, 1. miten markon lasit pysyy päässä keikalla kun mossailee? 2. ovatko Tuomo ja Kuisma itse oppineita kitaristeja vai ovatko käyneet kitarakoulussa? 3. mitä tarkoittaa Vade retro, satana? 4.ja onko Korpiklaani kova bändi mielestänne? kiitos

Marko vastaa: 1. Ei ne pysykkää, en siis paljon mossaile. 2. Mie yritin opettaa Tuomoa ja Kuismaa surffaamaan kitaralla, mutta ei ne uskalla. Mamoja. 3. Vade = Vedä, Retro = Jätkä, Satana = Käki 4. Korpiklaani on varmaan ihan hyvä, jos siitä sattuu tykkäämään.

Moro Marko! Sillon kun tehtiin teistä se ryhmätyö niin saatiin siitä 9. Opettaja sanoi että ootte tosi hyviä! Ja osaatte sen mitä pitää!

Hyvä hyvä.

Paljonko te vedätte huumeita?

Ihan helvetisti.

hellou mokoman väki… tässä olisi meidän bändin tuotantoa..:D jos olisi mahdollista niin kuuntelisitte ja antaisitte pienen avustuksen urallemme ja mielipiteen..:D osoite on www.mikseri.net/dreadful kuunnelkaa ja kommentoikaaa.. vaikutteita on teistä ja kaikki bändin jäsenet kuuntelevat paljon biisejänne.. kiitoksia jo etukäteen ja hyvää talven jatkoa.. terveisin dreadful kommentin voi jättää vaikka dreadful@luukku.com

Ok.

Kun seuraavan julkaisun teette niin sinne olis kiva 1 live biisi, ihan mikä vain olis meinaan mukavaa kantaa mukana mokomaa ja live kappale myös niin pääsee lenkilläkin keikka tunnelmiin

Kattellaan.

hei, kyselisin ihan mielenkiinnosta että miten yleensä bändit (tässä tapauksessa mokoma) valitsevat lämmittelybändit? vai saako bändi edes itse valita lämppäreitä keikoilleen.. vai tekeekö sen esim. levy-yhtiö, keikkamyyjä, keikan järjestävä taho tai joku muu? kiitos ja kumarrus.

Periaatteessa kaikki luettelemasi vaihtoehdot voivat tulla kysymykseen. Kun kyse ei ole festivaalityyppisestä tapahtumasta, pääesiintyjällä on toki suuri sanavalta lämppäriasiassa. Lisäksi tekniikan pojat voivat myös sanoa oman mielipiteensä, mikäli he joutuvat lämppärin takia roudaamaan pääbändin kamoja edestakaisin. Se on vittumaista ja harva lämppäri on valmis maksamaan heille tästä työstä palkkaa.

Joulu tuli ja meni mutta mieltäni jäi vaivaamaan yksi asia. Yritin tehdä listaa vedonlyönnin seurauksena hauskimmista/humoristisimmista joululauluista mutta sain vain mieleeni kaksi kappaletta: Juicen “Sika” ja M.A.Nummisen “Joulupukku puree ja lyö”. Onko Mokoman jäsenillä jotain muita tuon tapaisia joululauluja mielessä? Auttakee!

Eikös se Kun joulupukki suukon sai yritä olla humoristinen? Kaunein ajatus löytyy ehdottomasti Hei tonttu-ukot -kappaleesta: “Hetken kestää elämä, sekin synkkä ja ikävä”. Ja sitten taas hypitään.

Sakara sitten nappasi kaksoisvoiton Soundin lukijaäänestyksessä. Onnittelut.. Mutta, ovatkos Stam1nan jampat kuittailleet paljon, kun jättivät teidät kakkoseksi?

Hyvin meni. Ei oo kuittaillu.

En osaa sanoa onko tämä sitten huonoa näköä vai miksi en löydä enää nuita Sakara tourin kertomuksia mistään. Olen tässä teidän sivuilla jo seikkailut 10 minuuttia eikä näy missään. Viikate pistää teitä muuten lättyyn uusimmallaan. Ei voi kyllä uskoa että kyseessä on samat pojat jotka soittivat laahustavaa lyjis tyylistä matskua joskus.

Osoita hiirellä Päiväkirja-linkkiä ja hämmästy! Siitake rulettaa galaksia. Geleksiä and.

Tuossa takatalven sanoja lukiessani tuli mieleeni kysymys Markolle, että onko noissa sanoissa jotain syvempääkin merkitystä, kuin pelkkä talven comeback? Kun kohta “laitoin köyden syrjään, käsin kohmeisin sen etsin uudelleen” toi väkisinkin mieleen ajatuksen tuskan ja ahdistuksen paluusta, siitä kuinka ajatukset itsemurhasta palaavat mieleen. Toivottavasti en ole ihan harhateillä ja etsi vainoharhaisena piilomerkityksiä biiseistänne.

Marko vastaa: Taidehan on täynnä metaforia. CMX:n Suljettu astia ei kerro Tupperware-kutsuista eikä Kotiteollisuuden Laulava luu esihistoriallisista instrumenteista. Takatalvikaan ei ole pelkkä sääilmiö.

Terve tuomo,mä tässä oon miettiny jo pitkään että millon sulla on synttärit? 🙂

Tuomo vastaa: Liian pian ja liian usein. 20.6.

Mitenkäs Mokoman poijjille uppoaa progekunkku Dream Theater?

Tekniset ansiot tunnustetaan, mutta tunnetasolla yhteys on poikki.

Onkos teillä jo nyt antaa infoa mihinkä aikaa ja kumpana päivänä Tuomo, Kuisma ja Santtu ovat klinikoimassa FME:ssa? Että tietäis miten osuu paikalle.

Terse! Kumpanas päivänä herrat Saikkonen, Aalto ja Hämäläinen klinikoivat FMEssä?

Vissiin lauantaina.

marko,kun sun tota heilumistas lavalla kattoo,niin eikö olisi helpompaa jos sulla ois langaton mikki käytössä??vai onko sulla semmoinen käytössä?vai onko mikki jossa on piuha,jotenkin miehekkäämpi ja fallosmaisempi? :DD

Marko vastaa: Langaton mikki on erilainen muodoltaan kun tavallinen mikki ja sen kanssa tuntuma on huono.

Tarvitsette minua.

Puhut vähän mutta asiaa.

Mä en ois ikinä voinu uskoo, mutta löysin oman Kuisma Aallon. Tosin se ei oo yhtä pitkä mut kuitenkin. 😀

Onnea. Tai siis osanottomme.

Marko, olit laittanu FM2000- orkan Moskovan Pasuunat- levyn aika korkeelle teitin listassa. Missä sait sitä kuulla? Se on oikeesti guts-levy!!!

Moskovan pasuunoita voi kuunnella esimerkiksi kotona, autossa, työpaikalla tai vaikka levykaupassa.

Talutin melodramaattisesti pyörää vastatuulessa ja lunta sato naamalle ja mp3 soitin oli shufflella. Sitten vaihtu biisi ja sieltä alko soimaan en elä talven yli kun olin laittamassa tumppuja vieläkin melodramaattisemmin käteen. olette kaikkialla!

Heh, hauska tarina. Etenkin kun miettii miltä näyttää kun pyörää talutetaan “mahtipontisesti” tai “ylitunteellisesti”.

heippa moikka jätkät!! onks luvassa toista dvd:tä???

Ei, mutta teemme kolmannen DVD:n tuossa puoli kuuden jälkeen.

Puhunko silkkaa paskaa jos väitän että Annala on ollut hereillä Filosofian tunneilla kun on Mene Ja Tiedä kappaleen sanat on tullu näistä antiikin timanttipäistä? Sokrateksen sanoista varsinkin.

Marko vastaa: En pysty enää millään muistamaan mitä ajatuksessani pyöri kappaletta sanoittaessa, mutta myönnettävä on, että edellisen kerran kun kävin kouluja niin filosofia oli kiinnostavimpia oppiaineita.

Tacolla on semmonen biisu kun puttin on tö rits. Se on kyllä hyvä laulu. oottaako kuullu!

Kuuntele kätees.

Janne, nyt lähetään tanssimaan.

Tanssahtele kätees.

Katotteko paljon elokuvia? Ei se miun tärkein kysymys oikeesti ollu. Vaan ootteko nähny Boratin! Kunnon kikkeli huumoria ja se ukkeli on melekein yhtä karvanen kun Annala! UUH! Tuomo voisi pistää lisää tukkaa kun on niin ohut. Tosin sitä on varmasti helpompi heilutella..

Marko vastaa: Boratista pidän ja Rovaniemellä asun – täällä pyörii Casino Royale ja Rocky Balboa.