Jee lol aprillia haHAaHHa

Tiesittekö että te olette komeita? Aprillia. 😀

Jes. Eteenpäin sano mummo.

http://www.youtube.com/watch?v=wOK9scm07SU&NR=1 En sit tiiä, mut hermo tohon äijään kyllä meni. Jos edes on ihminen. Tollasta rumpalointia en kyllä ole ikinä nähnyt. Oletteko te?

Hienosti kaveri pyörittää kapuloita, mutta kauhean hankala noihin komppeihin ois riffejä kehitellä.

Vaikka viime levy oli erittäin hyvä……., niin ei sitä välttämättä tarvitse mainostaa etusivuna teidän nettisivulla yli vuoden. Tämä ei ole piruilua, mutta etusivukin voi joskus uusiitua.

Osoite www.mokoma.com vie sinut oikealle sivulle. Katsoppa mille sivulle kirjanmerkkisi osoittaa. Tai jos et tiedä mikä on kirjanmerkki, niin tyhjennä välimuisti useammin kun kerran vuodessa.

Tulkaa Sauna Open Airiin!!! Pakko teijjät nyt ainakin kerran vuodessa on nähä.

Onkos odotettavissa kunnon vääntöä Raumalla tänä juhannuksena, että pitänneekö kustantaa itsensä katsomaan teikäläisiä sinne taas?

aikooko mokoma mennä tänä vuonna loppukesästä studioon ja mille festareille se meinaa meinaa mennä? olisi mukavaa saaha vastaus joko mokoman pojilta tai sakara recordisilta

Kesäfestarit ja levyn aikataulut julkaistaan pikapuoliin.

Onko uusilevy tyylillisesti lähempänä ruhtinasta vai kunnaita? Vai sekoitus molempia?

Vaikea sanoa. Kattellaan sitten kun levy on valmis.

Olisi kyllä tosi jees jos vaikka saisitte kolmekin uutta biisiä kesäksi esityskuntoon. Sitä odotellessa.

Joo, kesällä vedetään maistiaisiksi parit uudet rallit.

Tykkääkö kukaan pojista Torture Killeristä?

Tuomo vastaa: Olen kuullut yhden biisin.Tykkäsin.

Marko vastaa: Ihan jees, ei herätä mtn suuria tunteita.

Miks työ ette soita Ärräpäätä livenä? Tai en ainekaa oo kuullu sitä viime Ilosaaressa, Tuuliajolla, Post Scriptumissa enkä Sakara Tourilla :….((( iha perkeleen hyvää settiä muuten sakara tourilla, vähän jäi vaan harmittamaan ku jyväskylässä ei kuulunu Lujaa Tekoa, mutta kuulupa monta muuta hyvää ja parasta 😛

Hyvä kysymys. Emme osaa sanoa.

mmmmarko! tuosta kuoleman laulukunnaat levystä ja sen sanoituksista. menikö se niin että sanoitukset syntyivät vasta silloin kun pystyit jo käsittelemään sitä ero-asiaa? vai kirjoititko eroprosessin aikana omia fiiliksiä ja ajatuksia ylös ja myöhemmin niistä syntyi ideoita biisien tekemiseen? ajattelin vain että jos olet kirjotellut ylös niitä mietteitä silloin kun fiilikset olivat paskimmillaan niin oliko se jollaa tavalla terapeuttista ja helpottavaa kun sai purkaa ahdistusta ja vi****sta paperille tekstin muodossa.. ainakin henkilökohtasesti voin sanoa että kyllä hyvin puet sanoiksi ne tunteet mitkä vellovat sisällä tuommoisessa tilanteessa. ja ajattelin että josko se ihan tavallistakin ihmistä auttaisi purkaa ajatuksiaan paperille että jos se auttaa jotenkin käsittelemään sitä asiaa ja helpottaa oloa. no meni vähän henkilökohtaseksi jutuksi mutta toivottavasti jonkun näköisen vastauksen voit antaa.

Marko vastaa: Ei myrskyn silmässä kannata tehdä muuta kuin odottaa mihin pyörre seuraavaksi vie. Myöhemmin niitä ajatuksia kannattaa vasta alkaa kirjaamaan ylös kun kykenee objektiivisuuteenkin.

Tässä ois yks kysymys “sanaseppo” markolle! Tämän Maailman Ruhtinaan Hovi levyllä oleva Minä Elän! biisin sanoista.Liittyykö tämän kyseisen biisin huudahdus/sisältö jotenki Aleksis Kiveen? Koska eikös Aleksis Kiven viimeiset sanat olleet kuolinvuoteellaan “Minä elän!”…?

Marko vastaa: Tekstihän viittaa nimen omaan Aleksis Kiveksikseen. Intertekstuaalinen lukutaitosi on siis kunnossa.

Miten Marko tuo sun laulu tekniikka. Miten oot sen treenannu sellaseks kun se nyt on? VInkkejä laulamiseen?

Marko vastaa: Ei mtn hajua mstn tekniikoista.

Milloin Mokoma värjää hiuksensa vihreiksi ja parrat sinisiksi?

Ensi viikon torstaina.

Voi pojat minkä teitte! Qstockin keikan sitte menitte perumaan 🙁 Oululaisena oon tosi pettyny:/ pitää turkuun asti lähtä kattoo! 😀 parempi sit vetää kunnolla!

Me emme teknisesti ole voineet perua Qstockin keikkaa, koska emme missään vaiheessa luvanneet siellä esiintyä. Kyseisen uutisen taustalla oli valitettava väärinymmärrys.

Haluatteko Karjalan takaisin?

Mitä helvettiä, onko sen joku vienyt?

Onko pojilla kokemusta Guitar Hero peleistä? jos on niin kuinkas hyviä tuolksia on tullut?

Marko vastaa: Oon mie sitä kokeillu, mut kivempaa miusta on soittaa kielillä varustettua.

Santtu vastaa: Kerran olen kokeillu. Sain mie jonkuu rallin läpi siinä soitettua. Pisteistä ei ole hajua.

Jos mie ikinä nään teit ni mie tarjoon oluet kaikille paitsi markolle viskiä ku se on asiallinen absolutisti. näisso.

Hmm. Oletko koskaan kysynyt muilta ihmisiltä pitävätkö he sinua hauskana?

Mitäs Mokomalle kuuluu?

Kiitos kysymästä, hyväähän meille kuuluu.

Millaiset hautajaiset kuollessanne toivotte saavanne?

Santtu vastaa: Enpä ole tuota miettiny.

Marko vastaa: Ihan sama. Miuta kiinnostaa elämä, ei kuolema.

Janne vastaa: Ei jaksaisi heti aamusta tälläisiä miettiä.

Kuisma vastaa: En ole miettinyt. Olennaisinta siinä hommassa lienee se, että on varmasti kuollut.

Onko näin, että sitä on synnytty vähä niinku vitsi suussa, että herja lentää aina välillä? Minäki se oon huumormiähiä! MIÄHIÄ! t. Rapa-tissi

Näin on.

Myöhässähän tää tulee mut kiitokset Jannelle mukavasta juttutuokiosta FME:ssä ja Infernossa messujen jälkee. T: Ääliöt Jyväskylästä

Kiitos kiitoksista!

Ajatelkaa mokoman pojat mä pääsin opiskelemaan Helsingin Pelastuslaitoksen Pelastuskouluun.Minusta tulee sitte viiden vuoden koulutuksen jälkeen Palomies-Sairaankuljettaja.

No mikä ettei. Onnea matkaan.

äääää Heilimo, tule takaisin sieltä Austraalialasta ennen keikkakautta! Ja ota kiltti messiin myös. Kukas sitten Mokomaa roudaa jollei Jarkko.

Ikavä on mutta olkoon.

Mitä pidätte Lynchin leffoista? Ainaskin Mulholland Drive on parhautta!

Lynch on sekava kaveri.

Sitä tässä mietin että kun glitoristeilla on eri mesan vahvarit, mitä soundillisia eroja niillä on ja miksi teillä on eri vahvarit?

Tuomo vastaa: Meillä oli aikanaan treenikämpällä testattavana Rectifier, Stiletto ja muutama muu vahvistin. Kuisma ihastui Rectifieriin ja minä taas tunsin osaavani käskeä Stilettoa. Tunneasioista on siis pohjimmiltaan kysymys. Alemmille keskialueille on hevibändin soinnissa tunnetusti kovasti tunkua. Rectifierin runsas V-mallinen soundi täyttää yksinään jo ison osan kitaralle varatuista alemmista taajuuksista. Stiletto taas soi vittumaisen terävästi keskitaajuuksilla ja täydentää bändisoundin ilman minkään alueen tukkeutumista. Yksinään Stiletto kuulostaa aika pahalta, mutta olennaista onkin bändin kokonaissointi. Sängynlaitakitaristien laitteet ovat sitten erikseen.

Oletteko ikinä käyneet rakkaassa naapurissamme Neuvostoliitossa?

Janne vastaa: Viipurissa pari kertaa ostamassa pitsiliinoja ja villasukkia, ja sitten kerran kävin poikain (MokomaViikateKT) kanssa Pietarissa. Kivaa oli, muistelisin näin.

Tuomo vastaa: En. Ainoastaan Venäjällä.

Marko vastaa: 1984-85 oon käyny ainaki Viipurissa ja Terijoella.

Santtu vastaa: En ole.

Kuisma vastaa: Olen käynyt Leningradissa. En pitänyt. Pietari oli jo hieman mukavampi kokemus.

Montakos tatuointia pojilla on?

Janne vastaa: 1-2kpl per raaja.

Marko vastaa: Pinta-alallahan ne mitataan. Mutta saivartelematta voin arvailla, että 7 tatuointia. 0 ois kans hyvä.

Santtu vastaa: Kolme (3).

Tuomo vastaa: Ei yhtn.

Kuisma vastaa: Nolla. Onneksi ei tullut otettua Seppälä-tribaalia silloin hurjalla 90-luvulla.

Oleteko te ikinä strutsia maistaneet? Löytyisikö teiltä hyviä reseptejä?

Marko vastaa. En, enkä maista.

Janne: Mie olen syönyt, maistui aivan kyljykselle.

Santtu vastaa: En ole. Ei löydy.

Kuisma vastaa: En ole. Mutta olen syönyt Sikojen lahdella miekkakalaa. Lasketaanko se?

Tuomo vastaa: Olen maistanut. Ei jäänyt mitn mieleen.

Onko kukaan teistä maistanut pontikkasinappia?

Kuisma vasta: E.

Santtu vastaa: Emmiekää.

Marko vastaa: En, enkä maista.

Tuomo vastaa: Olen maistanut pontikkaa ja sinappia.

Kuisma vastaa: Niin mieki!

Janne vastaa: Santtu teki kerran pontikka-espressot, kiipes huolella kypärään.

Metsässä kaatuu puu. Lähteekö siitä ääntä, vaikkei kukaan olisi kuulemassa? Wikipedian mukaan ääni on “äänilähteen mekaanisen liikkeen aiheuttamaa aaltoliikettä, joka leviää äänilähteestä sitä ympäröivään kiinteään, nestemäiseen tai kaasumaiseen väliaineeseen. – – Yleensä äänen yhteydessä puhutaan myös vastaanottajasta, jonka korva tai muu ääntä aistiva elin reagoi väliaineen liikkeeseen ja aiheuttaa kuuloaistimuksen aivoissa.” Eli kun puu kaatuu metsässä, eikä kukaan ole sitä kuulemassa, niin puun kaatuminen aiheuttaa aaltoliikkeen, joka ei vain muutu kuuloaistimukseksi. Eli olennaisena asiana tuon legendaarisen kysymyksen osalta voisi pohtia sitä, mitä äänellä tarkoitetaan? Äänilähteen aiheuttamaa aaltoliikettä, vai aivoissa syntyvää kuuloaistimusta. Jos äänellä tarkoitetaan aaltoliikettä, niin puun kaatuessa siitä lähtee ääntä vaikkei kukaan olisi kuulemassa. Mutta jos äänellä tarkoitetaan kuuloaistimusta, niin puun kaatumisesta ei lähde ääntä jos kukaan ei ole kuulemassa. Mutta tilanne, jossa kukaan ei olisi kuulemassa puun kaatumista, on hypoteettinen. Metsissä nimittäin asustelee niin kaikenlaista kuulevaa eläintä. Sellainen tilanne, jossa kaatuvan puun aiheuttama aaltoliike ei tavoittaisi yhtään kuulevaa elollista olentoa, on hyvin epätodennäköinen.

Selvä.

Moi! Mikä on Marko sun mielestä teijän paras oma biisi? t. Matleena 11.v p.s toivottavasti tulisitte tän kesän Provinssiin!!<3

Marko vastaa: Miuta kiinnostaa enemmän mikä siun lempibiisi on. Tällä hetkellä miun lempibiisi on nimittäin just se.

Teetkö sinäkin Marko samoin kuin minä, kun herään aamulla, avaan teksti-tv:n ja tarkistan yön NHL-tulokset? Näin on minulla ollut jo viisi vuotta enkä millään pääse tästä tavasta pois.

Marko vastaa: Mie teen niin, että katson reaaliajassa pelejä, tai kuuntelen nettiradiosta, jos tv:-lähetyksiä ei ole ja loput seuraan ESPN:n scoreboardilta niin ikään reaaliajassa. Aamulla nukun, päivällä torkun, illalla heräilen ja yöllä laitan hokkarit taas jalkaan ja linnottaudun “työhuoneeseen”. Näin on ollut jo kaksi vuotta. Kuluttavaa? No eipä.

Syöttekö te berliininmunkkeja?

Minkä merkkisiä pöksyjä käytätte?

Oletteko matkustaneet rahtilaivassa?

Onko Markolla ikinä jäänyt parta oven tai takin vetoketjun väliin?

Noudatatteko boheemia elämäntapaa?

Soittakaa Paranoid!

oletteko mokoman jätkät ikinä ajatelleet että Hilja sanoi hiljalle hiljaa niin hiljaa ettei hilja kuullut kuinka hiljaa hilja sanoi hiljalle hiljaa.

Mitä raaka-ainetta käytätte pontikan valmistuksessa?

Onko henkirikos mielestänne hyväksyttävä jos se kohdistuu etniseen vähemistöön?

Onko teillä sota-ansiomerkkejä?

Mitä jos vaikka Annala maksais tän kerran eikä aina vaan Saikkonen?

Oletteko liian krapulaisia vastataksenne näihin kysymyksiin?

Paljonko maksaa 50€:n postimerkki?

Oletteko koskaan heränneet aamulla ja tunteneet olevanne Jeesus?

Käyttääkös pojat kotonaan kalsareita ollenkaan?

Oletteko vierailleet Homeperseensuolla? Siinä vasta kunnalla hauska nimi!

Millaiset sieraimet ovat mielestänne käytännöllisimmät ja mukavat?

Olen aiheuttanut oravalle vakavia vammoja, olenko siis paha ihminen ja tuomittu ikuiseen kärsimykseen Helvetin liekeissä? Kertokaa kantanne ja antakaa minulle toivoa paremmasta.

Nyt ei pysty. Liian hapokasta.