Tehkääpä muuten kesäksi kunnon live-ralli, että saa tukkaa heiluttaa. pärkele. Thrashimpaa mokomaa mulle, kuten TMRH-levyllä. Dankke schöö, lähden nyt norjaan. hiphei.

Sovitaan näin.

Nyt on kyllä pakko avautua: Tulkaa äijät Imatra-Lappeenranta -maisemiin keikalle! Tääl on yks pikku tyttö joka ei oo päässyt aikoihin kunnon pittiin pyörimään 🙁

Kattellaan.

Marko. En ehtinyt sinun kanssa niin pitkään kuin Kuisman kanssa (kiitos muuten siitä) puhua FME:ssä, joten avaudun nyt. Mokoma on suurin vaikuttaja musiikkiini ja nyt kun on sanojakin ruvettu kirjoittamaan olen huomannut itsensä ilmaisun ja omista tunteista puhumisen vaikeuden. Kuoleman Laulukunnaat on niin täynnä tunteita ja ahdistusta että löydän itseni seikkailemasta niitä tarinoita ja olen nyt itse yrittänyt kirjoittaa omista tuntemuksistani ja mielestäni onnistunut siinä aikas hyvin. Kiitos kaikesta mitä olet tehnyt

Kiitos kiitoksista.

Morjens! Sellaista olisin kysellyt Markolta että mikä pummpu mahtoi olla kyseessä, kun viime kesänä Musiikki TV kyseli top 5(?) videoita ja sinun asettamallasi ykköstilalla oli joku aivan ultimaalinen huumoripläjäys. Eli siis mikä mahtoi olla tuo ko. video?

Tais olla O.S.S.Y:n Tanssityttö Barbara, http://www.youtube.com/watch?v=6L8mkDRBfX8.

Terse! Jos tilaa tuolta Sakara shopista jonkun paidan ja se on liian pieni/suuri niin voiko sen vaihtaa? Tuleeko siinä tapauksessa vaihtajan maksaa postikulut yms.?

Kysyppä asiaa Sakara Shopin ylläpidolta, x-miehet(a)levykauppax.fi.

Kuunteletteko soulflyn musiikkia minkä verroin ?

Hyvin vähän jos ollenkaan.

Hei. Näin unia, joista heräsi hätäännys… Santtu, onhan sulla kaikki ok? -e-

Santtu vastaa: Jeespoks. Mitä ny vähä on tukka pipi tällä haavaa, mutta se on sitte iha oma vika.

mitä äijät tykkää fear factorystä??? maailman toiseksi kovimmasta metallipoppoosta…

FF ei vieläkään kuulu bändin suosikkeihin.

Koitin tota google hässäkkää käyttää hakusanalla Death, että onko joku jotain asiasta kysellyt. Eipä löytynyt, joten kysynkin että kuka/ketä teistä on orkesterista tykästynyt ja milloin? Entä miten saitte idean tehdä coveri “Open Casket” kappaleesta? Mites putoo orkesterin muu tuotanto? Asia nimittäin kiinnostaa sillä tuli itsekkin ostettua orkesterin 3 ensimmäistä jotka ovatkin mainioita “lättyjä”. Kiitos ja anteeksi! ;o)

Deathiin olemme tutustuneet about vuonna 1987. Silloin tuli Scream Bloody Gore. Alkupään tuotanto toimii paremmin kun myöhempi. Open Casket käännetiin mokomaksi kun meiltä tilattiin Death-cover Fragile Art Of Existence -tapahtumaan vuonna 2002.

Laittakaas seuraavan levyn tiimoilta sitten sinkkua peliin…tai ainakin joku nettisingle tai jotain…

miksei sitten Mokoman 120 päivää levyn jälkeen ole julkaistu sinkkuja jos noita ladattavia ja Sakaran livesinkkuja ei lasketa?

CD-sinkkua ei ole koettu tärkeäksi promotyökaluksi. Mutta kattellaan nyt. Eihän sitä koskaan tiedä.

Mie en oo vissii kysyny tätä viel mut jossai kuukauden vanhas iltalehes oli Santusta ja Kuismasta kuva jossai ja sit kuismal oli pääl semmone ESP huppari ni kiinnostais et mistä sellasia sais?Kiitooos.

Kysy Musamaailmasta, www.musamaailma.fi.

Olen nähnyt unta alastomana soittavasta Kotiteollisuudesta sekä Maj Karmasta. Milloin Mokoma soittaa unissani alastomana?

Ensi viikon torstaina.

Vittu. Slayer perui Ruissarin keikan. Onneksi on vielä Metallica Stadionilla, joten kesä ei ole vielä pilalla.

Näin teki.

ihan mielenkiinnosta kysyisin että mitenkä iso erä teidän Kasvan-singleä tehtiin? minulla on nääs yksi ja olisi mukava tietää onko se kovinkin harvinaisuus.

Ei se mikään huippuharvinainen ole. Sitähän jaettiin ilmaisena kylkiäisenä Skunk Anansien levyn kanssa.

Testaileeko kitarasankari- osasto uusia laitteita minkä verran, vai onko ESP+Mesa -yhdistelmä jo kiveen hakattu?

Kiveen ei oo hakattu kun Tugestoteleksen filosofiset pohdiskelut. Ei oo kyllä tullut mieleen päivittää kitarakamoja, saundi on kohdallaan. Mesan Mark II vois kiinnostaa. Ehkä.

Kumpi voittaa Idolssin?!?!????

Ari.

Kuinka monta kitara sooloa tulee seuraavalle lätylle?

Zeitsemensataazeitzemenkymmentäzeitzemen.

Mitä mieltä olette bändistä nimeltä “TRIVIUM”? Pitkä ura bändille ainakin tulossa..laulaja vasta parikymppinen kaveri. Ja ovathan myös sanoneet että he ovat seuraava metallica.

Kiinnostus bändiin loppuu saman tien kun parikymppinen kaveri ilmoittaa olevansa seuraava [mikä tahansa establisoitunut bändi tähän]. Viimeksi Bullet For My Valentine taisi ilmoittaa olevansa seuraava Metallica. Aika hiljaista. Kattellaan myöhemmin josko musiikilliset teot rupeaisivat vastaamaan puheita.

Onko klubikeikkoja vielä tiedossa ennen kesän koitoksia?

Ehkä. Odottelemme innolla koska saisimme julkaista kesän keikat.

Lasagne vai Lihamureke?

Ehkä lasagne.

Pääsiäisenä saapuu takatalvi!

Eikä saavu.

Marko: Pitääkö paikkansa, että olet jossain välissä treenannut mörinöitäsi ottamalla mallia Nicolen Ilkka Laitalasta? Jokos poikien uusin on kuultu, mahtava meno: http://www.youtube.com/watch?v=7EECdEbzu2w

Marko vastaa: Ei pidä paikkansa. En oo koskaan yrittänyt matkia ketään vaan vetäny vain urku auki niin kuin itse parhaaksi taidan. Ilkka Laitalalla on kyllä upea ääni, sitä oon kehunu kyllä aiemminkin. Toki uutukainen on hallussa.

Tuli tässä sairastellessa mieleen notta mitä te Mokoman pojat ootte koulutukseltanne? Vai meneekö liian henkilökohtaiseksi? Tuli myös mieleen että mitä tekisitte jos ette olisi Mokomassa, jotenkin musiikin kanssa tekemisissä vaiko jotain ihan täysin muuta?

Marko vastaa: Kokki

Kuisma vastaa: LuKki.

Janne vastaa: Mr. Hyge ei ole käynyt kuin uima- ja rippikoulun. Jos en olisi Mokomassa, tekisin jotain ihan muuta, niin kuin teen nytkin.

Santtu vastaa: Tuota musiikkipuolen koulutusta miulla on. Tuollaset konditionaali-ajatusleikit oon jättäny iha muitte ihmisten harrasteiksi.

mitä syötte backstagella ja keikkabussissa?

Marko vastaa: kahvi, juustoruisleivät (paprikaa and!), Original Chips, siemenettömät vihreät viinirypäleet, suklaata.

Janne vastaa: Ennen keikkaa backstagella vichyä, limonadia, hedelmiä ja jotain pientä suolaista purtavaa. Bussissa periaatteessa samat eväät, plus keskiolutta sivistyneesti keskustelun lomassa.

Kuisma vastaa: päivällä lehtipihvi rannareilla, illalla keimo ja kossu, aamulla vissy ja Leijona-pastillit.

Santtu vastaa: Backstagella syön hedelmiä ja sipsejä enimmäkseen. Autoossa menee huoltsikoiden panineja ja vähän mitä sattuu jäämään muilta tähteeksi. Beef jerky ja ruisleipä-snacksit olis kans hyviä, jos niitä muistais tankata mukaan, ennen reissuun lähtöä.

Kenties jo varsin syvälliseksikin menevää pohdiskelua ja seurapiirijuhliin varteenotettavia puheenaiheita sivullahttp://www.noise.fi/haastattelut/?id=100 Kitaristi Aalto intoutuu metaforiin: “Jos Mokoma olisi eläin, se olisi pieni ja sinnikäs koira. Sellainen mopsi, joka törmää sähköaitaan tsädäm! Sitten sen kuono kurtistuu ja se kuolaa ja se yrittää aina uudelleen ja tsädäm! Ja sitten sille käy sata kertaa tsädäm, eikä se ikinä opi. Sitten se näkee ison tanskandogginartun korkealla yläpuolellaan, ja miettii, että tonne täytyy päästä, mutta ei tiedä miten.” Naamani jäi typerään tekovirneeseen, kiitos sinun Kuisma nasevasta elämänfilosofiasta. Hyvät jatkot vaan teillekki mopseille ja erityisesti Santun ihastuttaville rastoille =D

Heh. Kaada ittelles vaan.

Kun täällä on aina kysytty silloin tällöin parasta elokuvaa/yhtyettä/biisiä et cetera, niin kysympä vaihteeksi, että mikä on huonoin näkemänne elokuva?

Santtu vastaa: Romanttiset “komediat” on järjestään sellasta sontaa, ettei pysty edes erittelemään, mikä niistä olis se huonoin.

Janne: Luppoaikaa on niin vähän, että pyrin välttämään huonoja elokuvia. Mutta Levottomat 3 -Kun mikään ei riitä- oli melko kelvoton, katselin telkkarista hampaat irvessä.

Kuisma vastaa: Kaiken maailman levottomat ja muut suomalaiset mainstream-elokuvat, jossa tirkistellään eiralaisten ja westendiläisten yksityiselämää. On aivan sietämätöntä katsoa kun yritetään shokeerata itsestäänselvillä, mukarankoilla aiheilla, kuten seksi ja huumeet, ja sitten laimennetaan kerronta ällöttävän kädenlämpöiseksi, ettei kenellekkään tulisi paha mieli.

ettekö te tulekaan kuopiorokkiin? mä luulin että tulette mut nyt ei luekaan että tulisitte..nyyh

Näin kävi. Pahoittelemme, että kyseinen huhu pääsi lipsahtamaan julkiseksi liian aikaisin.

Mitä mieltä mokoman jätkät on Wintersun -yhtyeestä?

No taitavaa teknistä musiikki-iloitteluahan se.

opettelin äske punaista kukkoa. mitä sitte

Ei varmaan mitään. Mites kulki?

Santtu oli viikko sitten sunnuntaina jykylän Infernossa. Pyysin sitä kirjottaa jotai mun käteen nii se otti ja kirjotti “FÄK JYY” 😀

Santtu on nero. Hauska and. NOT!

sanoppa jannelle paljon terveisiä ! T:miia hyrkäs (serkkusi simpeleeltä) 😀

Terveiset meni perille!

Vai Totoro! Kyllä valitettavasti Prinsessa Mononoke menee ohitse :’)

Marko vastaa: Sitä en oo nähny, joten ei pysty tuohon kommentoimaan vielä.

ootko sie Marko kattonu muitakin animeleffoja kuin Naapurini Totoro? Tuli vaa mieleen ku Totoro paistattelee siun top viitosessa.

Marko vastaa: Kaikki Miyazakin leffat on hyviä ja Totoro on niistä paras. En mie lajityyppinä siitä animesta niin välitä, mutta Miyazakin animet eivät jää pelkän muotonsa vangiksi, vaan onnistuvat olemaan myös hyviä elokuvia.

Marko. Aika kivaa kamaa sulla tossa top-5:ssa. Nelos ja viitos sijalla. Totoro on hassu ja Hiro on kovis. Ookko kattonu pitkäänki Zeroesta? Harmi ku pitkällä tauolla nytten

Marko vastaa: Vaan Mei on vielä Hiroakin kovempi! Heroesia oon kattonu sen verran mitä Canal+ sitä on tarjonnu.

heräsi kysymys selaillessa foorumia, onko marko absolutisti kun tuntuu aika jyrkästi suhtautuvan alkoholiin?

On.

Oltiin kavereitten kanssa viime viikonloppuna Ivalossa keikalla.. Ootteko koskaan ite käyny siellä asti? Kävi siinä nimittäin niin hyvä säkä että Lahden kaupunki makso meiän matkakulut sinne! Ja ollaan toinen Lahtelainen bändi joka on ollu siellä keikalla sleeppareitten jälkeen.. Oli vielä meiän paras keikka, Ivalo jyrää!

No mikä ettei!

Mikä on oudoin/kummallisin huhu minkä teidän yhtyeestänne olette kuulleet?

Joku väitti kerran, että Janne osaisi ennustaa vuohen sisäelimistä.

Oiskos missään noita Avoin Hauta lyriikoita saatavana. Pitäs pändin kanssa päästä soittamaan, lyriikat puuttuu. Ei satu tuota EP:tä olemaan, niin ei voi siitäkään katella. Tuliko tästä nyt kauppareissu? Kiitokset etukäteen.

Sanat löytyvat EP:n kansivihkosta.

Tuomo ja Kuosi! Mikä on teijän mielestä hankalin Mokoman biisi soittaa? Ku olis kiva tietää ylipäänsä et tuleeko ammattimiehellä hasseja paljon vai enemmän.

Tuomo vastaa: Kämmejä tulee tietenkin jatkuvasti varsinkin keikalla. Siellä tulee keskityttyä yleensä kaikkeen muuhun kuin oikein soittamiseen. Yhtä vaikeita tai helppoja biisit ovat kaikki. Hyvänä päivänä onnistuu kaikki, huonona ei mikään.

Kuisma vastaa: Kyllä joitain sovitusyksityiskohtia tulee oiottua (eli mokailtua) jonkun verran, kun pitäis flirttaila tytöille ja samalla pyörittää tukkaa. Mutta se on sitä livemeininkiä se. Tärkeintä kuitenkin on että bändin yhteissoitto pysyy läjässä. Tietty jos tekniikka kusee, esim. basari ei kuulu monitoreista, niin soittamisesta ei tuu mitään. Jos tekniikka taas toimii ja on muutenkin lentokeli niin “ei mikään oo mahdotonta”.

tykkääkö kukaan teist Children of Bodomist tai Dimmu Borgirist??

Kuisma on suurin fani ja tykkää molemmista ihan homona.

Marko mite sää piät huolta äänestäs kiertueilla?

Marko vastaa: Nukkumalla.

On se elämä sitten raskasta.

Marko, näin sut eilen Tallinnassa? 😮 Hyge, siuthan minä tulen näkemään Dimmu Borgirin keikalla, vais mitä?

Kylläpä tuo alapuolella oleva kysymys on miellyttävä.

kysyin porukoilta että onko juha tulos tänää niin faija heti sano että: “kuka sitä tietoo kaipailee” “pitäskö heti päästä kaupoille ostaa kaljaa”

on toi kuisma vihasen näkönen ukko,en saa unta enää ikuna!!!Ravistaako se mehunsa oms kakas??

koska tulette porvooseen??Joka yö masturboin ja aattele teitä

On muuten yhtä hyödyllistä kuin miesten nännit.

Marko, milloin tulee takatalvi? P.S.Kun Yrjänä käski tulla tänne kysymään sitä.

Eikö koskaan vituta lukea näitä kysymyspalstan riemuidioottien mukahauskoja letkautuksia?

I think i’m a pirate.

Arr.