Takaisin liiketoiminnassa!

Mentiin Tuomon, Santun ja Miitrin kaa Music Brossiin. Ensteks kuunneltiin Petraxin nauhoituksia ja totesimme rumpusaundin erinomaiseksi. Erityisesti jykevä basarisaundi teki miehiimme vaikutuksen.

Seuraavaksi ohjelmassa on kielisoittimien nauhoitus. Käytimme aikaa tuntitolkulla erilaisten laitekombinaatioiden tutkimiseen, mutta päädyimme lopulta samoihin asetuksiin, joilla olemme livekeikat soittaneet vuodesta 2005. Eli Tuomon Stiletosta Tite Gain -kanava ja eteen Ibanezin TubeScreamer. Kuisman Rectifieristä punainen kanava Modern-optiolla ja Bossin SD-1 eteen. Lähtösaundin puolesta erinomaisen simppeliä toimintaa.

Testasimme samalla miksausta varten sellaista temppua, että molemmat soittavat ottonsa molempien myllyjen läpi, joten kummassakin laidassa soi pikkuisen eri kohtiin panoroituina sekä Stiletto että Rectifier. Läski meininki, monessakin mielessä. Nyt pitää lepuuttaa korvia yön yli ja kuunnella huomenna ylikriittisesti oliko se saundi niin hyvä kun miltä se kuulosti. Lisäksi Santun tuhti bassosaundi yritetään mahduttaa pakettiin, ja sitten päästään äänittämään.

Aamulla tulee paikalle Nigthwishin kitarateknikko Ä. Toiviainen ja pistää Kuisman ja Tuomon kitarat vireeseen. Sitten herrat lähtevät Kansalaisopistoon ottamaan muutaman kitaratunnin, jonka jälkeen Miitri on valmiina nöyryyttämään säälimättömän tarkkojen Genelecien edessä rimpuilevia, rusinan kokoiseksi kutistuneita egoja. No, parisataa ottoa biisiä kohden, niin eiköhän siitä taas ihan keskinkertaista tavaraa tule.