Tyypithä on alkanu pommittaan tuota irc-galleriaa ihan tosissaa. Enpä ite pääse kattoon tota keikkaa kun Nilen keikka samana päivänä. No eipähä haittaa vaikka kuuleekin albumin paria päivää myöhemmi.

Mediakontakteistamme vastaava Playground Music esitti alkuperäisideamme muutamalle webbimedialle. IRC-Galleria tarttui aiheeseen innokkaimmin. Ei kai siinä sen kummempaa pommitusta tarvittu.

Uusi levy taitaa olla lastenmusiikkia, kun irc-galleriassakin esiinnytte.

Niinno, IRC-Gallerian Mokoma-yhteisön jäsenten keski-ikä on noin 20 vuotta. Jonkin määritelmän mukaan nuo kaiketi ovat jo aikuisia, ainakin tarpeeksi aikuisia meille.

Tuomolla on aivan järkyttävän seksikäs ääni…

Jasso.

Ensinnäkin, Nujerra ihminen on aivan järkyttävän kova biisi! Ehkä Mokoman paras? Sitten asiaan: Turusta tulossa ilmeisesti Bussilla porukkaa Yo-talon keikalle Tampereelle. Voisitteko keikan alussa ilmoittaa tuolle porukalle, että rässikeikoilla pitti on hyvä asia. Meinaan viimeksi kun oltiin jollain keikalla (stamina tai mokoma) Yo-talolla, niin jotkut v***** turkulaiset yritti ojentaa meitä kun laitettiin pittiä pystyyn. Kuulemma metallikeikalla pitää olla “ihan paikallaan”.

Turkulaiset ovat olleet Turun Klubin keikoilla erittäin aktiivista ja taitavaa pittiväkeä, joten eipä yleistetä. Huolesi on muutenkin turha, kun kyyti kuulemma peruuntui.

Olin jo heittänyt toivoni epätoivolaan kohdallanne kun Kuoleman Laulukunnaat oli mielestäni huono levy. Nujerra ihminen potki niin vakuuttavasti että pitääpä tulla jou-talolle kuuntelemaan ennakkoon ja mistä sitä tietää vaikka Mokoma collectioni olisi taas täydellinen uuden levyn ostopäätöksen myötä.

Mukavaa, tervetuloa.

Uusimmassa Soundissa oli mielenkiintoinen artikkeli suomalaisuudesta 90-vuotisjuhlien kynnyksellä. Juttuun oli kerätty eri muusikoiden (mm. Yrjänä, Tuomari Nurmio, Steen1) näkemyksiä Suomesta. Kun kerta aihe on pian ajankohtainen, niin kysynkin teiltä mitä suomalaisuus teille merkitsee?; Mikä on parasta Suomessa ja mistä et pidä jne.

Janne vastaa aika pitkälti kaikkien puolesta: Vuodenaikojen vaihtelu Suomessa on periaatteessa ihan nastaa, mutta eniten tökkii loskainen ja pimeä talvi, ja kesä lyhyys. Muutenhan täällä on kaikki suht’ mallillaan. Systeemi toimii ja veroja on kiva maksaa!

Minnuu näin talven kynnyksellä kinostais tietää oletteko jo kuunnelleet tuota Sotahuudon Ihmisen jälki-levyä?? Imperiumin arvottelussa viitattiin teigäläisiin ni aloin miettimään täällä keskenäni. (laitan ny tähän linkin kun olen ystävällinen: http://imperiumi.net/alb_2.php?id=6732 ) Niin ja jos olette kuunnelleet niin mahdolliset mielipiteetkin kiinnostaisi kuulla.

Eipä ole tuttu, eikä nyt pysty tutustumaan.

Pitkästä aikaa tuli kuunneltua taas 120 päivää levyä.Perkele,soittaisitte niitäkin keikoilla nykyään.Groovaa esim Seitsemän Sinetin Takana ja Pois se minusta yhtä hyvin vieläkin.Livenä varmaan nykysaundeilla reippahasti paremmalta tosin.Paitsi kun teiltä se uus levy vielä tulee niin ei siinä varmaan pysty mitenkään änkeä niitä settiin sisään kun hyviä biisejä on muutenkin niin paljon.Ens vuoden keikkoja ootellessa.Tulipas paska viesti.Olen pahoillani.

Kyllä noita aina silloin tällöin on veivattu ihan viime vuosiin saakka. Nykyään vaan alkaa olla tarjontaa sen verran runsaasti, että vaikea on 120 päivää -biisien päästä settiin. Uusia kappaleita on keskimäärin kivempi soittaa.

Tuleekos poikien keikoille hassista tarjolle? Myö pilviveikkoset ei selvitä rässin kuuntelusta ilman pientä hassishetkeä.

No ei tule.

“Uusi levy, uudet kujeet.” = Uusi levy, kovemmat myyntitavoitteet? Tietysti olikin odotettavissa ettei Mokomakaan voi ikuisesti pysyä vähemmän kaupallisena “fanien bändinä”. Ymmärrän toki että ei Sakarakaan rahoitta pyöri eikä aina voi ajatella asioita fanien kannalta.

Sakara vastaa: Kuoleman laulukunnaat päätyi näytteiden pimittämisellä ylivoimaiseksi listaykköseksi ja lähelle kultalevyrajaa, joten se siitä “vähemmästä kaupallisuudesta”. Silloin näytteettömyyden kantavana ideana oli korostaa levykokonaisuuden merkitystä. Tällä kertaa meillä on tarve viestiä, että uusi albumi on paitsi ehjä kokonaisuus, se myös koostuu aivan vitun hyvistä yksittäisistä biiseistä. Uskottavimmin kerromme tämän viestin soittamalla yksittäisiä kappaleita julkisesti. Tuntuisi pikemminkin epäreilulta usuttaa uskollisimmat fanit tilaamaan levyä ennakkoon kerta toisensa jälkeen ilman takeita siitä, että albumin sisällössä on mitään järkeä.

Ihmeellistä mässytystä noista virtuaaliteepaidoista. Itse näen asian siten, että jos Sakara saa tuloja muualtakin kuin pelkästä levymyynnistä, ei itse musiikin kanssa tarvitse varoa ja sortua kompromisseihin.

Sakara vastaa: Kärpäsestä on tullut härkänen. Virtuaaliteepaidat ovat hauska juttu, ei mikään tulonlähde.

Kun teette aina haastatteluja eri lehdille ja kun kyseinen lehti ilmestyy, missä on teistä tehty haastattelu, niin käyttekö aina tarkistamassa mitä lehteen on painettu mahdollisten vääristeltyjen lausuntojen vuoksi? Onko tällaista sattunut koskaan ja miten olette varautuneet sellaiseen jos niin kävisi?

Kyllä jutut pyritään aina tarkistamaan. Pieniä virheitä pääsee läpi aina silloin tällöin, mutta eipä noista ole tarvinnut mitään oikaisuja vaatia. Kysymys on kuitenkin vain rock-musiikista.

Ei kyllä kolahda tähä osotteeseen lainkaan uusi matsku (kolmannen asteen kuulustelu,irvikuva,nujerra ihminen). Edellinen levykin oli pettymys (viides vuodenaika tosin rokkas kybällä). Tmrh ja etenkin kurimus oli rautaa. Tiemme eroavat. oli hauskaa niin kauan kun kesti, adios…

Se o moro.

Kun tääl kysyttiin mikä on Kuisman mielestä uuden levyn paras biisi, niin ois mielenkiintoista lukea muidenkin jäsenien vastaukset tähän kysymykseen.

Tuomo vastaa: Ammu-vainaa on kiva.

Janne vastaa: Mahdoton homma, kaikki silkkaa asiaa.

Santtu vastaa: Emmietiie.

Marko vastaa: Vaihtelee, mut tällä hetkellä Kolmannen asteen kuulustelu.

Erittäin toimivia nuo kolme uutta biisiä, jotka tähän mennessä on saanut kuulla! En uskonutkaan pettyväni uuteen materiaaliin, ja nyt sitä tosiaan odotetaan positiivisin mielin. Levyn tekstit tuntuvat pyörittelevän itseäkin paljon mietityttäneitä aiheita, joten hyvä sekin.

Kiitti.

Mielenkiintoista havaita nyt kun kuuntelee näitä teidän vanhempia rässikauden levyjä, niin kuin esim. Punainen kukko, Vade Retro, Satana! jne. kuulostaa paljon vaisummalta, kuin silloin aikoinaan. Tästä vaan saatte syyttää itseänne, kun tiukennatte koko ajan otetta uusien sävellysten myötä. Kohta varmaan pettää niskanikamat, kun yrittää pysyä menossa mukana. Erittäin suuret kiitokset siis!

Eipä ole Kurimusta tullut kuunneltua vuosiin. Täytyypä tarkistaa.

Kaipaakos Mokoman pojat takaisin Karjalaan?

Aina välillä. Onneksi sinne ja sieltä pois pääsee suhteellisen vaivattomasti ja usein.

Stna Santtu on löytäny sen olennaisimman eli Dave Lindholmin!! Hyvä. Kossu juttelee Jkläs,eikö?!

Santtu vastaa: Joo mä tiedän tiedän tiedän.

Oletteko ikinä edes harkinneet soittavanne Pimeyden liiton ja Liiton lopun yhteensovitettuna spektaakkelina? Tällainen järjestely saisi ainakin allekirjoittaneen polvet tutisemaan ja silmäkulmat kosteiksi. Toisaalta se veisi vartin setistä, mutta silti esim. Semifinalin encoressa?

Tämmöinen liitos joskus muinoin jopa treenattiin. Sen verran huonosti kulki, että esittämättä jäi.

Kiva marko ku muistit steineriä soundin haastattelussa, et varmasti enää muista mua mut olit sillo mei koulul ku olin öö…tosi pieni. Ja nyt kuuntelen tei musaa ja rakastan sitä. Varmasti ootte kuullu moneenki kertaan mutta totta se on:) -pikkutyttösteineristä

Marko vastaa: Steinerissa olo oli aikaa, jota muistelen lämmöllä useasti. Ihan parasta. Kiva myös kuulla teistä steinerilaisista välillä, siustakin neiti X.