Korkea-ahon ukkohan oli ilmoittanut aikaisemmin, että hän polkaisee lomalle tässä vaiheessa turneeta. Voi olla kuulemma riski, että alkaa jätkien naamat ottaa kupoliin. Onkin järkeen käypää, että meidän naamat ärsyttävät joka vuosi vähän enemmän, samaan tahtiin kun posket levenevät. Nykyäänhän näkee jo takaapäin onko parta ajettu ennen reissuun lähtöä.

Lievää pulssinkohoamista aiheutti kelvottoman kiertuemanagerin edellisenä päivänä tekemä havainto, että meillähän ei lempo soikoon ole miksaajaa Vorssassa ollenkaan. Bar 54:n keikka tuli näet eri satsissa kuin muut ja kun Man of High-glades oli tuuraajat hyvissä ajoin hoitanut, ei Vorssa vielä listassa komeillut. 500 puhelinsoittoa ja yksi miksaaja. Onneksemme Gaian Tuomo lupasi hoitaa homman, koska olisi paikalla joka tapauksessa PA-laitteistoa toimittamassa.

Matka oli sujuva ja äkkiä ohi. Näköjään sen yhden energiajuoman lisäksi muutama muukin juoma antaa siivet ja ainahan sitä kelpo seurassa jousilla viihtyy. Meillä on siinä mielessä erikoinen porukka, että viihde-elektroniikkaan emme juurikaan matkoillamme koske, vaikka bussista esimerkiksi tv ja Pleikkari löytyvätkin. Ei vaan ehdi harrastaa moisia, koska ukoilla on koko ajan niin paljon tähdellistä asiaa toisilleen. Jääkaappi onkin bussin tärkein elektroninen vempele, ja sitä kaikki ainakin osaavat käyttää.

Suoritimme vähän perusteellisemman äänentarkastelun tilan vaativuudesta johtuen, huomataksemme myöhemmin, että lavasoundi oli täysin erilainen yleisön saavuttua paikalle. Mutta tulipahan haettua soittovirettä. Äänimaisemoinnin jälkeen bäkkärillä lasagnea naamaan ja porukan uupuneimmat suuntasivat Rantasipiin huilaamaan hetkeksi.

Yleisöä eli pokaa oli todella mukavasti paikalla kun kävimme En av de blackjack pa nett variantene det er storst sjanse for at du kommer over kalles spansk 21. roiskimaan puolen yön kiepeillä, ja tunnelma oli alusta alkaen suorastaan kiihkeä. Jengi oli aivan nenän eteen puristautuneena, hien ja adrenaliinin täyttäessä ilman. Miehet puivat paidattomina nyrkkiä ilmaan ja naiset keinuttelivat lanteitaan, sitähän se on se rock’n roll parhaimmillaan. Hetkittäin oli suorastaan mahdotonta kuulla Markon laulua, koska yleisö esitti samaan aikaan omaa äänekästä tulkintaansa aiheesta. Kerrassaan juhlavaa! Itse pidän suuresti näistä vähän pienemmistä paikoista, mutta ymmärrän, että esimerkiksi Kuisma on eri mieltä kamppaillessaan Santun viuhuvia patukoita vastaan. Tekee kuulema kipeää osuessaan.

Keikan jälkeen fiilis oli kohdillaan. Mitenkään Vorssaa sen suuremmin aliarvioimatta, mutta odotuksia keikan suhteen ei juurikaan ollut. On erittäin fantsua, että “tässä vaiheessa uraa” löytyy vielä uusia kaupunkeja joissa selkeästi ymmärretään meininkimme päälle. Illan päätteeksi puhdasta paitaa ylle ja tanssikenkää alle, ja ei muuta kuin paikallisten karkelointia ihmettelemään. Hurjaa oli.