HIFK voittaa SM-liigan, eiks jeh?! 😀

Joo, oli tosi lähellä. No ensi vuonna uusi yritys paremmalla onnella.

Miksi kaikki Sakaran julkaisut ilmestyy aina keskiviikkoisin?

Sakara vastaa: Kyse on puhtaasti kaupallinen. Suomen virallisen listan viikkomyynnin laskeminen aloitetaan keksiviikkona, ja tästä johtuen levyjä pruukataan julkaista keskiviikkoisin.

Pyydän teiltä, lähes vaadin, että ottakaa settiin seuraavilla toureilla enemmän, jopa paljon, vanhoja biisejä ja erikoisuuksia. Nyt kun alkaa olla varsinkin nuo Kurimuksen ja TMRH:n hitit niin moneen kertaan soitettuja niin mitäpä jos encoren aloitusbiisinä kuultaisiinkiin loistava Se on minussa, ja setissä paukahtaisi myös Pois se minusta? Parhautta olisi myös Seeste hauskana välipalana ja Teon teoriaa siinä Kuusaan paikalla. Ihan totta, Lutakon Koiruoho oli ikimuistoisin keikkakokemus, vaikka noita on takana jo useampi. Harkitkaa edes ja kiitos moi!

On harkittu ja harkitaan jatkossakin. Seuraavaksi tosin edessä on kesäfestarit, joissa soittoaika on klubivetoja lyhyempi, ja settiin on entistä kovempi tunku. Olisihan se kuriositeettina ihan kiva soittaa jotain joskus jossain, mutta vielä ei ole tullut sopivaa inspiraatiota.

Hieman useammin voisitte vastailla näihin kysymyksiin. Jättäkää se sipulin kuullotus vähemmälle ja tarjotkaa viihdettä vastausten muodossa.

Vastaillaan kun joudetaan. Nyt on ihan oikeasti kaikkea muutakin puuhaa, joten koita jaksaa.

Onko peaveyn 5150 v*ttu paras? 😀

Ainakin toiseksi paras.

Mitäs mieltä ootte Meshuggahin uusimmasta levystä?

Kuisma vastaa: Meshuggah the best is.

Marko vastaa: Pidän kovasti!

Onko kenelläkään teistä kokemusta metsän siimeksessä ulostamisesta? Jos on, niin millä pyyhitte?

Kuisma vastaa: Intissä tuli tämäkin aihe tutuksi ja onneksi oli paperia mukana. Kovat jätkät kuulemma juoksevat katajan yli.

Tiesikö Tuomo että olet lievästi ylipainoinen? Itsehän olen huomattavasti ylipainoinen ja kohta menee vaikeaksi. Tänään kaljaa?

Tuomo vastaa: Painoindeksimittari vahvisti, että näin on asianlaita. Ylipainoa todellakin on kaksi kiloa. Pitäisköhän käväistä paskalla?

Toppaatteko koskaan kalsareitanne, jotta varustus näyttäisi suuremmalta?

Päin vastoin!

Suosikissa oli juttu “Tuomo Saikkonen ja Mokoma-albumien parhaimmat sekä vaisuimmat raidat”, mutta KLK:n kohdalla ei ollut vaisuinta. Onko sellaista nyt?

Tuomo vastaa: Kyse oli nihkeimmistä raidoista, ei vaisuimmista. Säästä sanasi on sinänsä ihan hyvä biisi (vaikka itse sanonkin), mutta soittosuoritus on melko nihkeä. Kappale sai lopullisen muotonsa viimeisissä treeneissä ennen studiota. Niinpä soittovaiheessa riitti, että sai soitettua suunnilleen oikeat nuotit. Tarkkuuteen ei kiinnitetty huomiota samalla tasolla kuin muiden kappaleiden kohdalla.

Teil ei pahemmin noit uutisia oo sadellu vähään aikaan. Mistä moinen?

No sori. Minkäslaisia uutisia haluaisit lukea?

Ja oliskos tuosta “piirroslogo” paidasta tulossa isompia kokoja ? Tahtoo sellaisen…

Ei ole. Vai onko?

Kenen pitäs voittaa liiga ku Saipasta ei (taas) ollu mihinkään?

Varmaan Detroitin. Katsotaan nyt saavatko idän jengit kunnon vastusta aikaiseksi. Toisaalta San Jose voi olla pirun kova luu lännessä. Mielenkiintoisia hetkiä tiedossa joka tapauksessa!

No mites pääsiäinen? Söittekö mämmiä?

Äh, ei sitä nyt toista kertaa viitsi ruokaa syödä. Ei edes kerman ja sokerin kanssa.

Eiks vaa et ku mä ja moni muu diggailee marras-videoo ni ois reiluu et Santtu viuhuvine patukoineen ja pari muuta tulis CIRCLE PITTAAMAAN GET STONEDIA!! vai millai?

No oishan se reilua.

tulkaa ruissiin perkele!

Gloglpglöglö.

Mitä ihmettä? Miks ihmeessä neitimäisessä Demi lehes on pätkä sinä riität biisiä? Jokin vahinko kenties? En kyllä myönnä että olen kyseistä lehteä lukenut..

Vaikea sanoa. Kysy Demistä.

onX Q-mmeli hyvä?

Paras.

Aiotteko tänä vuonna mennä minkään bändin keikalle? Jos aiotte niin minkä ja jos ette kerkeä jonkun bändin keikalle niin, minkä bändin keikalle olisitte kuitenkin halunneet?

Suomen festaritarjonta tulee tsekattua aika huolella ensi kesänä, mikäli kunto antaa myöden. Eiköhän se taas vähäksi aikaa piisaa.

Santtu vastaa: Eile kävin muute kattoo Monreposia. Oikee oli hyvä. Korkeeahoukko ja Mosse toimitti.

Onks kauppa käyny?

Pyydä käymään meilläkin, vaikka meillä pysyy matot lattiassa pitämättäkin.

Mokoma-henkinen 17-v poika etsii mukavaa tyttöä, jolla on Mokoman musa lähellä sydäntä ja tissit. Vastaus tämän palstan kautta. Nimim. sinäkö riität?

Heh. Luulis toimivan!

Onko Tom Waitsin Closing Time teistä hieno levy? Mää tykkään siitä ihan kamalasti, upeita lauluja.

Marko vastaa: Kuuluis varmaan nyt vastata, että tykkään, jotta ei osoittais musiikillista junttiuttaan, mutta enpäs vastaakaan. Oon Waitsin kanssa hieman odottavalla kannalla (hekoheko). Ei oo vielä auennu, mutta annetaan nyt vielä yks vuosikymmen lisää aikaa Tompalle.

Tuomo vastaa: Bone Machine kolahti ilmestyessään aivan täysillä ja laajensi musiikillista tajuntaa. Ostin myös muutaman sitä edeltäneen levyn, mutta eivät ne ihan samalla tavalla lähteneet. Myös uudempi tuotanto on jäänyt tutustumatta.

Santtu vastaa: Ite tykkään enämpi kahesköötluvun Swordfishtrombones-Rain Dogs-Franks Wild Years -trilogiasta, mut menee tuo vanhempikii iha hyvi. Sitäpaitti Marc Ribot on v*ttu maailman parsa kitaritsi.

On taas aika sukeltaa Youtube-Mokoman syövereihin! —> http://www.youtube.com/watch?v=Z-b5QXjWOvI 😀

Ok.

HattutemPPPu kolmella P-kirjaimella? Mielenkiintoista tämä karjalan kieli.

Seittimestari vastaa: Kiitos, korjattu. Arvaa onko kiva tehdä kännissä töitä? No on!

Heissan, kai tyä tuutte mun kanssa kattomaan Meshuggahia Jurassic-rockiin? Taitaa olla aika helmimeininkiä luvassa!

Voi olla että tullaan.

Kaverin kansa mietittiin, että kumpi on kovempi Lemmy vai Saikkonen. Mitä sanotaan siellä päässä?

Kuka v*tun Lemmy?

Milloin tuota Black Bilen levyä saa ennakkotilattua?

Vaikka heti.

Mikä mahtoi On The Rocksissa 13.3.2008 settilistassa (niissä ruutupaperille kirjoitetuissa) kappale numero 12. Sipuli? Ennen kuulematon kappale vai hippien vitsi? Valaiskaa, oi jalot!

Se on se myskinen Zeitzemen Zibulin Tagana.

Voisitte tehä seuraavaksi sellasia paitoja joissa lukee: Vade Retro, SAKARA. Hyvä idea, hä?

Joo, kerro ihmeessä lisää hyviä ideoita.

Otan nyt pilkkua rajusti takaapäin, mutta kuinkas on sinä riität -biisin “tahdon sinut heikkouksineen” rivin kieliopillinen laita? Heikkouksinesi-han olisi kaiketi oikeaoppinen, joskaan ei enää biisiin sopiva tapa. En mää vittuillakseni, jos nyt vaikka oppis jotain. Luotan kumminkin taiteilija Annalan kieliopin kunnioitukseen sen verran, että sanat on tarkkaan läpi syynätty ja monasti

Marko vastaa: Olen odotellutkin tätä viestiä jo pitkään. Kyseinen kieliopillinen virhe kun on niin ilmeinen, että olen ihmetellyt ettei kukaan ole puuttunut siihen. Luihin ja ytimiin -levyllä siirsin kiekiopillisen fakki-idioottini syrjään ja keskityin sanojen soivuuteen. Ymmärsin, että lyriikka ei ole sävelestä irrallista ja voi siis tarvittaessa taipua melodian edessä. Levyllä on muutama muukin kieliopillinen virhe, jonka jätin paikalleen, koska ne palvelivat sellaisenaan paremmin tarkoitusta.

Pikaista paranemista Markolle! (:

Kiitos. Aivan hyvät voinnit at the moment.

Katsotteko Muumilaakson tarinoita? Suosikki hahmonne?

Kuisma vastaa: Toven ja Larsin kirjat on kivempii, ja Nyyti Nyytiäinen on paras.

Santtu vastaa: En kato. Mut jos kattoisin, ni Pikku Myy olis paras, koska Elina Salo on besterestest.

Janne vastaa: Lapsena Muumit tuntuivat pelottavilta, enkä ole uskaltanut palata aiheeseen. Tiesittekö, että japanilaiset tietävät Suomen Muumeista ja ksylitolista. Tai ainakin yksi punk-pariskunta tiesi.

Marko vastaa: Pidän suunnattomasti muumeista, mutta en voi sietää japanin markkinoille suunnattuja hahmoja, joiden originaaliväritys on muutettu ja joita on pyöristetty lapsille mukavamman muotoisiksi. Muumisarjakuvat ja kirjat ovat kestosuosikkeja ja kahvini juon aina muumimukista. Suosikkihahmo on Hosuli.

Terve. Yritin katsella aikasemmin kysyttyjä mutta en löytänyt vastausta. Kysyisin nyt sitten että mistä ovat tulleet hyvin kauniin biisinne -En elä talven yli- sanat? Kun tuntuu niin “hassulta” että biisissä kerrotaan liki sanatarkkaan viimeiset hetket äitini kanssa. Ja siis toki tarkoitan kauniilla tavalla. Ja sitten tässä samalla kysyn lupaa asettaa tämän kyseisen biisin sanat, yhtyeen nimen ja sanoittajan(ilmeisesti Marko?) nimen äitini haudalle? Siis hautajaistilaisuudessa. Ja tämä kaikki tietysti tilannetta kunnioittavalla tavalla. Tällaistä kysymystä ei varmaan ihan joka päivä tule vastaan mutta olen ihan tosissani. Kiitos vastauksistanne jo etukäteen.

Marko vastaa: Ilman muuta saat käyttää tekstiäni hautajaistilaisuudessa. Kyseinen lyriikkahan on printattu Viides vuodenaika -ep:n kanteen. Voimia sinulle hautajaisiin.