Kuinka Janne sulta luonnistuu blast beat? olisko seuraavaksi ilmestyväs tuotannos mahdollisuus kuulla rummuissakin bläkkismeininkiä? Kuisma ja Tuomo, Onko teillä mesan dual rectifierit mitä nuppeja käytätte? Ja Marko, mihin mikkiin lauleskelet? Santultakin varmaan pitäis kysyö jotain mutta en ny yhtäkiä keksi muutakuin että omistakko polkupyörän?

Hygen rumpaloinnin luonnistumista kannattaa kuunnella Mokoman levytyksiltä ja DVD-taltioinneilta vuodesta 2001 alkaen. Soittajapoikien kalustolistaus sen sijaan selventää erilaisten tuotemerkkien osuuden mokomalaisessa musisoinnissa. Santulla ei ole pyörää. Hän ajaa taksilla.

‘1.8. Vantaa, Ankkarock 2.8. Helsinki, Virgin Oil Co. 8.8. Tampere, Jurassic Rock’ Yksi paikkakunta TAITAA olla väärin…

Totta puhut. Mistäs tällainen erhe löytyy?

Sääli että olette vain ihmisiä ettekä pysty toteuttamaan kaikkien toiveita.

Niinhän se valitettavasti on. Onneksi meitä on viisi niin se vähän laajentaa palvelvalikoimaa.

pystyykö kuismis muistamaan mikä oli se eräs rokkibiisi mitä soittelit/te soundcheckissä nummessa?

Olisiko ollut AC/DC:n Highway to Hell? Vai kenties Trustin/Anthraxin Antisocial? Tai In Flamesin Bullet Ride? Entombedin Wolverine Blues? S.O.D.:n March of the S.O.D.? Siinäpä ne meidän soundcheckriffit melkein alkavat ollakin.

Tere. Tässä tullut kuunneltua teikäläisten musaa useammankin vuoden takaa ja tuli mieleen, että mitä jos tekisitte vanhemmista biiseistä metalliversioita? Valu ja 120 päivää (kai se oli 120? :P) löytyy KLK:n ja LJY:n ohella ja onhan se niin että Markolla oli sanan säilä jo ‘muinoin’ hallussa. Toki sävellyspuolikin mutta varsinkin Valulla on näin runopojan näkökulmasta mielenkiintoiset lyriikat. Ei välttämättä kaikki niin hyvin vääntyis roskameteliksi mutta kuitenkin. Jos iskee laiskuus ja rahanhimo samaan aikaan niin tonkimaan vaan vanhaa kamaa ja laittamaan sitä uuteen uskoon. 😀 Ps. Luihin Ja Ytimiin on yleisen mahtavuuden lisäksi pirun hyvä ruohonleikkuulevy. Tulee kesätöihin kummaa potkua kun pistää menemään sen tahdissa. Kiitos siis siitä! Jatkakaa samaan malliin, peijakkaat mokomat.

Kiitos vinkeistä vinkeistä. Eiköhän kuitenkin keskitytä uusien biisien virkkaamiseen, niin saat sitten lisää ruohonleikkuumusiikkia soittimeesi.

Tuska alkoi hienosti Mokomalla ja päättyi hienosti Slayeriin. Muuten meni usvassa ja harmaudessa;) Kiitos keikasta. Virgin Oilissa seuraavan kerran!

Tuskan kaksi väkevintä Nile ja Mokoma – Kiitsis m/

Kiitoksia Tuskaisesta keikasta myös teille Mokoman pojille! Meininki oli hyvä, vaikka vähän kärsittekin aikaisesta esiintymisajasta. Vetonne kalpeni kyllä jonninverran Stam1nan timanttisen esityksen vierellä, mutta loistavaa se oli silti!

Kiitoksia eilisestä Tuskan keikasta! oli aivan mahtavaa! tosin olin se luuseri joka nostettiin sieltä eturivistä ensimmäisenä pois, mut ei voi mitää.. mutta kiitoksia oikeesti! ehin jo parin vuoden ajan venailla et näkisin teijät joskus livenä ja nyt mun haaveet on toteutunu!

Kiitos itsellenne!

Iskeekö Callisto?

Hetkittäin oikein hyvin.

Laitetaanpa teille nyt kummallisehko kysymys: Jos saisitte kysyä minulta aivan mitä tahansa, niin mitä kysyisitte? (Terveisin Hanneli.)

No jos kerrot aluksi pankkitilisi saldon niin katsotaan aiheutuuko siitä jatkokysymyksiä.

Tätä on varmaan jotkut jo kysässy useasti, mutta en googlella hetheti löytänyt kysymystä eikä vastausta: Eli nyt kun on alkanut Sakara Records saamaan lisää loisteliaita yhtyeitä siipensä alle, niin onko lähitulevaisuudessa tulossa uutta Sakara Touria? Että yhteiskiertue pystyyn ja sitä rataa? ‘Ois kuule varsin kiva’, sanoo Anonyymi.

Uutta Sakara Touria ei varmaan tehdä ihan lähiaikoina, sillä ukoilla on sen verran hyvin tuota keikkiä muutenkin. Mutta eihän sitä toisaalta taas koskaan tiedä.

Koetteko parantavanne maailmaa musiikillanne?

Ehkä ei ihan koko maailmaa, mutta ainakin soittajien psyykkeet ovat, jos eivät nyt ihan kokonaan parantuneet, niin ainakin vahvistuneet harrastuksen avulla.

Nappasin Santun bassohihnan!

Onnet.

Miten taistelisin aikuistumista vastaan?

Perusta bändi.

Onks teil kivaa?

Hetkittäin oikein kivaa. Varsinkin kun kesän ainoa hellepäivä on juuri alkamaisillaan.

Mitä mieltä ootte siitä, että saako teitä tulla moikkaamaan jos näkee festareilla jonkun muun keikan aikana yleisössä? Tuli vaan mieleen, kun Tuskassa näin Saikkosen ja Hygen Kreatorin aikana ja Saikkosen vielä uudelleen Slayerin aikana. En sit kumminkaan viittiny kummallakaan kerralla tulla häiritsemään. Mutta ihan näin tuli mieleen, että jos joskus näkee jossain, ni saako tulla juttelemaan, vai haluatteko mieluummin olla rauhassa?

Joskus keikasta nautiskelevia yksityishenkilöitä kiinnostaa jutustelu, joskus ei. Normaalin elämän kohteliaisuussäännöt kannattaa pitää mielessä.

Onko teidän mielestänne Suomella uskottava puolustus?

Ainahan siitä puolustuksen uskottavuudesta naristaan, mutta hienosti näitä lepistöjä, koistisia ja niskaloita tuntuu kuitenkin joka vuosi löytyvän.

Onko Sakara Recordsin paitoja vielä myynnissä jossain? ja Janne, kerroppas onko sun haikan päällä oleva china meinlin mb20 vai byzance. soundaa meinaan perkuleen hyvälle!

Sakara-paitoja löytyy Sakara Shopista saatavuudesta riippuen. Jos ei löydy, niin pommita äxäläisiä, niin tilaavat niitä sit lisää. Janne on nyt lomalla niin ei pysty tarkistamaan. Sori.

Minkälaista mussiikkia on porijazz?

Kypsää.

Pidättekö semmosesta yhtyeestä kun Testament? Jos tykkäätte, voisitteko suositella jotain levyä?

Tykätään. Kuuntele aluksi The New Order (1988) ja sit vaikka The Gathering (1999).

oiskos uni saa tulla biisiä mahdollisuus kuulla ilosaarirockissa pitkästä aikaan? kun ette oo pitkään aikaan sitä veivannu. toimi 2006 rokissa ainaki!

Sinänsä hyvä idea, mutta settiin on kyllä niin kova tunku että tiukkaa tekee.

Haluan vain kiittää koko bändiä, elämä ei ole ollut helpoimmillaan viime aikoina ja Mokoma-terapia on ollut avuksi, eikä mummojen hakkaamiseen tai muihin perinteisimpiin keinoihin ole tarvinnut toistaiseksi turvautua.

No mutta sepäs on kiva kuulla.

JÄTKÄT! ikävä teitä..onneksi Qstockiin tulette..pitkään aikaa nähny teidän rytevää keikkaa!! kunnon menoa!!

Nähdään Oulussa.

Kiitoksia Nummirockista. Oli aika krapulaista menoa yleisössä soittooajasta johtuen mutta väliäkös sillä. Settilistakaan ei ihan osunut unelmiin mutta siitä on turha vikistä ja rautaa olivat nuo soitetukin biisit. Oli jälleen kerran hieno keikka!

Eipä kestä!

‘Jarkko, tuo kaljaa!’ Tuomo oot ihk. Hyvä tuskan keikka oli, vaikka pari ekaa biisiä missasinkin.

Hehe. Taiteilija löytää heti tiensä kansan syvien rivien sydämiin kun heitää tuollaisia välispiikkejä.

Kesä pia ohi. Pöh.

Päin vastoin. Kaksi kuukautta vielä.

Hei pojat! Olette hyviä! Voisitteko soittaa Qstockissa kappaleen Uusi Aatami, Uusi Eeva? Se olisi kiva kuulla livenä!

Pannaan korvan taakse, mutta tunku settiin on tosiaan niin kova että aika vaikea näitä toiveita on toteutella.

Voi vittu. Santtu ottanut tanssitunteja Marcolta? Siltä Fagströmiltä.

Päin vastoin.

http://nz.youtube.com/watch?v=5LBnd068pDM&NR=1 kattokaa se.

Ei jaksa.

Maailman parhaalle bändille omistettu tarina ilosta, surusta ja ymmärryksestä ennen ratkaisua. Tee sinä myös omasi ja lue tarina osoitteesta [poistettu], PS.lukekaa sivu loppuun asti.The Offspring Is Back…Rise and Fall, Rage and Grace Out Now, Kiitos…Sam The Shadow

Sori, ei pysty.. Ota iisisti.

Oliskohan mahollista tulla taas lahteen soittamaan? Oli loisto keikka finlandia klubilla.

Kattellaan sit joskus.

vetäkäähän tuskassa Open Casketti! älkää vetäkö händ.

Heh. ei vedetty.

Tuomo ja Kuisma, minkä ikäisinä aloititte kitaran soiton ja minkälaisilla välineillä?

Onhan näistä jauhettu, ja vieläpä ihan hiljattain. Lukaise parit aikaisemmat kyssärisetit ja/tai googlaa, niin kyllä se siitä.

Semmonen kysymys että sattuuko Marko huutamaan Diablon Icaros-levyn Hammer biisissä yy,kaa,koo,nee -laskua? Kaverini oli miettiny tälläista ja samapa tämä oli sitten tulla kysymään.

Ei satu.

Tuomo <3 Kuisma

Tuomo on pienempi kuin kolme? Ei tajua..

Saako teille tarjota Kokkola rockin jälkeen kaljat, kun tänne vaivaudutte? Markolle vaihtoehtoisesti jäävesi tai muumilimsa.

Kiitos vaan ajatuksesta.

Hyvä keikki oli Himoksella. Kiitoksia!

Eipä kestä!

Luuletteko että soitatte joskus 15 kuukautta kestävän kiertueen?

Emme.

Hei! Bändinne n minulle vielä suhteellisen uusi tuttavuus, sillä kuulin teitä aka kertaa liven 7.6.08 Saunassa…Sillä seurauksella että uusin levynne oli hommattava välittömästi ja nyt se soi tauotta soittimessa…Olisin halunnut hankkia myös vanhempaa tuotantoa jo kyselenkin olisiko sitä voinut täältäkin kautta tilata, kun en ole tietoinen kuinka sitä vielä kaupoista saa…ja nyt noita bändipaitoja ei ollut luin kokoa xl…onko niitä saatavana myös naistenmallia…Tuhannesti kiitoksia vastaukesta! Olitte upeita Saunassa! ystävällisin terveisin: [poistettu]

Kiitos mukavasta palautteesta! Tsekkaa tavaratarjonta Sakara Shopista.

Suositelkaa jotain loistavaa metallibändiä?

Metalica!11!

Ootteko koskaan nähneet punaista kukkoa?

Juu. Inhimilliset tragediat eivät ole mukavaa katseltavaa.

Provinssi-keikistä kiittely näemmä vähän viivästyi (Itä-Suomi kutsui), mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan? Oli tajuttoman hyvä meininki, kerrankin hyvä näkyvyys tällaiselle kääpiölle ja soititte vielä Seitsemän sinetin takana, erityiskiitos siitä! Kiitokset myös Kuismalle ja Tuomolle nimmareista ja Markolle (jälleen kerran) kuvasta. Oli taas mukava selittää siun kanssa, toivottavasti takki löytyi (: Kokkolassa vielä!

Kiitos!

Oisko kivaa, jos Kotiteollisuuskin tulis Sakaran remmiin?

Hynyne kuittasi tämän(kin) asian ihan hyvin uusimmassa Soundissa.

Onko reiskaa ku löyty sopivan kokone kukkopaita anttilasta vitosella? Semmone on mietityttäny et miks se on just kukko eikä vaikka vaa joku random-ukko?

Mieti sitä.

Kuunteleeko äijät suomihevin pioneeria Lyijykomppaniaa? mitä diggaatte uudesta materiaalista jossa ei enään vaikuta Timo Rautiainen? Minun mielestä se on uskomattoman hyvää!

Ei ole tullut tsekattua. Kattellaan jos vaikka joku päivä ehtisi.

Millainen on Mokoman raideri? Kuinka paljon olette myyneet levyjä yhteensä? Missä on ollut suurin yleisönne ja missä pienin? Pidättekö enemmän klubi vai festarikeikoista? Onko Mokoman takana osakeyhtiö esim. Mokoma oy vrt. Kotiteollisuus oy? Kuka on suunnitellut Mokoman logon? Olettko soittaneet keikkoja ulkomailla? Kenellä artistilla/orkisterilla on ollut suurin vaikutus Mokoman musiikkiin? Harjoittelettko yhdessä ja jos kyllä niin kuinka usein? Osaatteko soittaa nuoteista? Onko Marko ottanut laulutunteja? Miten valmistaudutte keikkaan? Kuinka paljon kilometrejä teille kertyy keskimäärin kietueesta? Kuika suurella henkilökunnalla olette kiertuella? Onko M. Aaltosen lisäksi teillä muita vakiomiksaajia? Missäpäin Suomea on paras yleisö? Oliko kultalevy painava? Missä pidätte femma-palkintojanne ja kultalevyjänne? Mikä on kantanne stage-divingiin? Ja lopuksi: Mikä on mielestänne minimimäärä uhrattava neitsyiden verta, jolla saatana tulee tyytyväiseksi? -Epätietoinen nuori

Raideri on pitkä ja raskas. Olemme myyneet kymmeniä tuhansia levyjä, mutta emme satoja tuhansia. Suurin yleisö on ehkä ollut Tuska 08:n päälavalla, pienin Lepakossa 1999. Sekä klubeissa että festareissa on puolensa. Mokoma ei ole firma. Mokoman logon on suunnitellut Ville Koli ja jatkokehittänyt Ville Pirinen. Olemme soittaneet ulkomailla kahdesti (Tallinna ja Pietari). Vaikutteita on miljoonia, mutta sanotaan nyt muodikkaasti Popeda. Treenaamme yhdessä vain jos on ihan pakko. Osaamme joitakin nuotteja. Marko ei ole varsinaisesti ottanut tunteja, mutta kylläkin perehtynyt syvällisesti laulamisen saloihin. Valmistaudumme keikkaan jumppaamalla ja homostelemalla. Vuodessa keikkabussi liikkuu ehkä noin 20 000km. Crewissämme on bändin lisäksi 4-5 duunaria. Jos Aaltonen ei pääse niin Hölttä tuuraa. Paras yleisö on aina siellä missä bändikin. Kultalevy oli raskas mutta samalla niin kevyt. Kultalevyt on seinällä, Femma-palkinnot on lyöty perinteisesti rikki Kuisman otsaan (vahingossa tosin). Daivaus ja pittaaminen on ok, jos jengillä on homma hallussa. Saatana pienellä kirjoitettuna on melkoisen epämääräinen asia, että tähän on vaikea vastata.. olisiko 3,9 litraa?

Teree! Miks noita teiän huppareita ei oo enää sakara shopissa? Kukko huppareita ei oo missää?

Milloin tulee taas noita kukko huppareita myyntiin?

Nyt on kesä ja ihmiset on enempi vähempi lomalla. Kukko-huppari on poistunut mallistosta.

En ihmettele yhtään että KLK myi kultaa, onhan se niin musiikillisesti kuin ulkoisilta puitteiltaankin tyylikkäin Suomessa koskaan julkaistu levy! Onnea!

Kiitos kaunis!

Kylläpä Meshuggahin obZen kappaleen alku kuulostaa paljon teiän Toista maata biisin alulta. Oletteko huomanneet?

Ei ole tullut mieleen.. Pitääpä kuunnella sitä joskus sillä korvalla.

Santtu on kerran pudonnut hevosen selästä ja kerran pudonnut järveen, putosko se sitten hevosen selästä järveen? Hyvää syntymäpäivää Tuomolle, toivottavasti joskus vastaatte milloin tarkasti se on? (kun onnittelen sitä 10. kerralla peräkkäin vääränä päivänä) Ja onneksi olkoon kultalevystä!!!!!!11

Kiitos! Mietippä sitä/niitä.

hei pojat, tehän pyöritte kuiteski ilosaaressa silleen koko viikonlopun eikö niin? ni oisko liikaa pyydetty jos saisin teidän nimmarit jossain vaiheessa ja pari yhteiskuvaa? tekisitte faninne ikionnellisiksi! ps. hyvää juhannusta kaikille!

Toivottavasti onni on myötä ja tiemme kohtaavat.

Mihin osoitteeseen saa lähettää sitä demo kamaa? ja aattelin vaan, että kannattaako lähettää omaa matskua jos soittaa englannin kielellä Rässiä ja vaihtoehtoista musiikkia 😀 😛

Sitä kannattamisasiaa voit miettiä ihan keskenäsi. Tarvittavat yhteystiedot löytyy osoitteesta www.sakararecords.com.