Lähdimme aamulla taittamaan matkaa Porista Kauhajoen Nummijärven legendaariseen Nummirockiin vain desibelipalautteesta tietoisina. Odottamaton palaute huonosta käytöksestä tippui meiliin fiiliksiä pilaamaan vasta päiviä myöhemmin. Päällimmäisenä soittajain mielessä oli edellisillan itsensä ylittäminen lavalla. Olimme ylpeitä yhtyeestämme ja toisistamme.

RMJ:hin ajellessa meillä saattoi olla perusteettomia odotuksia, mutta Nummirockiin mennessä tiesimme tasan tarkkaan mitä odottaa. Olo oli kuin kotiin ajellessa: tutut kasvot toivottamassa tervetulleiksi ja tuttuja kotiruokia tarjoilemassa. Tässä umpihevareiden juhannusjuhlassa on aina ollut perkeleellisen hauskaa niin keikalla kuin after skissäkin. Olkoonkin, että festarin keskustelupalstalta on saanut lukea aina vain painokkaampaa kitinää yhtyeemme jokavuotisesta mukanaolosta.

Ymmärrämme toki näitä ihmisiä. Olemme itsekin olleet nuoria ja intomielisiä mutta nyt myös keski-ikäistyviä ja intomielisiä. Jo kahtena vuotena olemme myös ilmaisseet myyjällemme, että Nummirockin keikka voidaan meidän puolesta aivan hyvin jättää väliin toiston välttämiseksi. Mutta aina ovat taustalla kaupat syntyneet ja jengikin meidät keikalta löytänyt kaikesta narinasta huolimatta. Mukavaltahan tuo tietysti meistä tuntuu.

Esiinnyimme iltapäivästä Kiukaan jälkeen päälavalla hiukan krapulaisen oloiselle mutta kohtuullisen runsalukuiselle ryhmälle. Soitto kulki mukavasti ja kroppakin vertyi keikan edetessä vain 14 tuntia sitten päättyneestä RMJ-vedosta. Setti vanheni “omien” parissa leppoisan tuttavallisissa tunnelmissa. Krapulapitti pyörähteli letkeästi ja nähtiinpä yleisössä letkajenkan poikanenkin.

Takatalvikin tärähti onnistuneen keikan loppuun. Marko päätti uusia säkeistöjen lauluja lausumalla tekstin runona, mutta eihän se raukka muistanut enää sanoja, kun rytmi hävisi muistia tukemasta. Häikäisevää.

Koska soitto oli ohi niin aikaisin, jouduimme jättämään Nummirockissa hengailun ja perinteisen karaoke-vedon valitettavasti väliin. Ehkäpä vielä joskus.

Yhtä kaikki, kotimatkalla toistelimme toisillemme Stam1na-Kaikan meille viime vuonna juhannusaamupäivästä lähettämää tekstiviestiä: “PARAS JUHANNUR IKINÄ. MDIKÄ POLTTAA TÖKÖI ASTIAN PIHALLA”

Kiitos.