Matkan Ilosaarirockiin suunniteltiin alkavan klo 12. Lähtönopeus oli tällä kertaa melko lailla kohdillaan, sillä bussin renkaat pyörähtivät vain puoli tuntia aiotusta myöhässä. Suurten joukkojen liikuttelu on hidasta puuhaa, kuten armeijan käyneet saattavat muistaa.

Pitkä bussimatka taittui hujauksessa lukemattomien Paskahousu-erien siivittämänä. Play Mate of the Year –palkinto ojenettiin Hygelle, joka on ehdottomasti toivotuin pelikumppani. Sen verran dramaattisia ovat miekkosen häviörituaalit. Eräskin pakka poistui bussin kattoikkunan kautta paskahousuhattutempun jälkeen.

Myöhäisestä lähtöajasta huolimatta Joensuussa jäi vielä rutkasti aikaa tapettavaksi, sillä meidät oli buukattu Metelli-klubille jäähalliin. Soittoaikamme olisi vasten kahden kieppeissä yöllä.

Aikaa yritettiin tappaa mm. festarialueella tuttavien seurassa ja erinomaisesta kestityksestä nauttien. Todellinen yllätysten jättipotti löytyi kuitenkin keikkapaikalta. Jäähallin harjoituskaukalo oli nimittäin täydessä pelikunnossa. Bäkkäriemäntämme Elli päätti toimia valtuuksiensa rajoilla ja järjesti meille Jokipoikien varustekopista hylätyn oloisia luistimia ja muita pelivehkeitä. Melkein kaikille niitä riittikin. Puolentoista tunnin lämimis- ja luistelusessio oli tosiasia! Heinäkuussa kesäfestarin bäkkärillä! Ennen voimien lopullista ehtymistä oli vielä aikaa käväistä joukkuesaunassa ja nauttia huurteiset juomat. Paras bäkkäri ikinä! Jatkossa aiomme lisätä harjoituskaukalon ja luistimet hospitality raideriimme. Kiitos Elli, kiitos ja anteeks Jokipojat!

Kun keikan aika koitti, oli ryhmämme loistavassa iskussa virkistävän urheilutuokion ansiosta. Soitto kulki ja happi riitti. Odotukset yleisön meiningin tai määrän suhteen eivät olleet kummoiset ajankohdan ja puitteiden takia. Paikalle saapui kuitenkin riittävä määrä väsyneen oloisia hahmoja, jotka kuitenkin saatiin yllättävän hyvin hereille keikan edetessä. Soundi oli moisessa tilassa odotetusti puuroa, mutta mitäs pienistä.

Keikan jälkeen bäkkärille oli ilmestynyt Kotiteollisuuden tytöt, joiden kanssa hauskaa on yleensä ilman että hauskaa tarvitsee erikseen pitää. Niin nytkin.