”No onkos tullut klubikeikka festarikesän keskelle?”, kuului kysymys keikkabussissa. Todettuamme asian olevan juurikin näin, kehotimme Roopen suuntaamaan vankkurinsa kohti Poria. Pitäähän se aina silloin tällöin käydä tarkastamassa ex-basisti Hessun lanseeraama ”Porin meininki.” Kyseinen käsite on syntynyt joskus 60-luvulla Slumgudgeonin keikkareissussa kun Hege oli epäurheilijamaisesti jätetty yöpaikatta kaupungille pyörimään, tai jotain keljua sillä reissulla oli joka tapauksessa sattunut. Hesuvius tapasikin aika ajoin todeta: ”Voi v*ttu. Taas tätä Porin meininkiä”, jos asiat ei ottaneet sujuakseen. Näin sanaili Hessu.

Päästiin Porriin ja kierettiin torrii eikä jouduttu edes pärekorriin, vai miten ne satakuntalaiset riimittelevätkään. Ennen soundcheckiä kävimme vetäisemässä koko porukan voimin pihvit, jotka tuottivat pettymyksen. Onneksi ei tarvinnut itse maksaa. Silloin se oli vasta harmittanutkin. Sisäfileetä tilattiin, mediumiksi paistettua Hubbabubbaa saatiin. Keittiöön välitimme kuitenkin terveiset, että hyvin oli paistettu, raaka-aineen toimittajaa kävi syyttäminen.

Korkea-ahon ukko ei loistanut tyytyväisyyttään checkin jälkeen. Bar Kinon korkea –ja vielä tässä vaiheessa tyhjä- tila ei ilmeisesti ole helppo nakki äänimaisemoinnin ammattilaisellekaan. Tai sitten tuskaisuus johtui lavalta tulevan informaation jäsentelemättömyydestä, menis ja tietäis.

Benny Hill -intro jätettiin online casinos pois ja se oli hyvä se, sillä Jarkko oli vahingossa keksinyt huomattavasti hauskemman intron. Antakaas kun kerron. Jarkko on pannut merkille, että turhamaiset pitkäkutriveijot käyvät aina ennen keikka kastelemassa haituvansa. Näin toimittaessa tukan heiluttaminen näyttää jopa 20% uljaammalta, pisaroiden kaartaessa eturivin tyttöjen ylle lailla puhdistavan sateen. (Tämän lisäksi vältetään valojen ja etutukan muodostama näköeste, estetään kuivan tukan liimautuminen hikiseen naamaihoon sekä yksittäisten hiusten imeytyminen esimerkiksi syvälle sieraimeen. – seittimestari- ja pitkäkutriveijohuom.) Noh, Jarmo oli nokkelana poikana teipannut käsisuihkun kiinni niin, että kun hanan avasi, sai napakan vesisuihkun suunnilleen keskivartalon paikkeille, toisin sanoen munille. Jarskillahan suihku menisi puoli metriä pään yli. Kuinka ollakaan, kun muut olivat jo lavalla Marko päätti vielä kohentaa frisyyriään, sillä seuraamuksella että housut olivat aivan läpimärät juuri kriittisestä kohdasta. Levylaulaja ei uskonut kesän kuivaavaan vaikutukseen, vaan suoritti housujen vaihdon lavalla, korvaten performanssillaan puuttuvan intron. Oli se hauskaa, ai että.

Keikka oli mitä oli. Settilista oli ainakin rustattu aivan uuteen uskoon, verrattuna fetsarivetoihin. Se oli varmaan ihan hyvä ratkaisu, jos sattui tykkäämään. Itse en muistaakseni tykännyt. Muut jätkät kyllä rokkasivat, like always before. Mutta siitä tykkäsin, että miun lavavedet olivat jossain vaiheessa muuttuneet viiniksi, ihmetekoja Porin yössä.