Yhteinen mökkiviikonloppu mäntistön kesken on nyt koettu. Helsingin osasto kaartoi eilen aamupäivällä Tampereelle kotipihaani. Tarkoitus oli arvioida, että mahtuuko rivimieskvartetti yhteen autoon tavaroineen. Lähtökohtaisesti tila riitti Kuisman farmarissa mainiosti, kunnes pysähdyimme hiukan ostoksille. Ostoskärryihin siirtyi käsittämätön määrä niin ruokatavaraa kuin erilaisia virvokkeitakin, vaikka kysymys oli vain yhdestä vuorokaudesta. Nesteiden määrä oli jopa siinä määrin vaikuttava, että oli pakko epäillä sen vaarantavan pääasian, eli biisien työstämisen. Toisin kuitenkin kävi. Otimme muutamat fiksusti. Ja vasta seuraavat kymmenen räkä poskella.

Suurien joukkojen liikuttelu on hidasta puuhaa. Aamuysin jälkeen Helsingistä startannut ryhmämme saapui Ruovedelle peräti viiden tunnin matkaamisen jälkeen. Mökkitietä vastaan käveli Marko, joka oli toivonut kauppareissulta tuomisiksi vain yhtä asiaa: kynttilöitä. Koska tiesimme miehen viettäneen viikkotolkulla aikaa erakkona metsän keskellä vailla toisen ihmisen kosketusta, päätimme kuitenkin jättää romantiikalta tuoksahtavat vanhan ajan valaisimet kaupan hyllylle. Ihan vain varmuuden vuoksi.

Asetuimme taloksi ja noukimme saman tien akustiset syliin. Seuraavat kahdeksan tuntia menivät Markon uutuussäveliä soitellessa ja sovittaessa. Taitavasti on Marko asetellut nuotteja peräjälkeen. Liekö syy sitten metodissa vai missä, mutta melkoisen vahvoja melodioita tuntuisi olevan käsillä. Tässä vaiheessa useissa kappaleissa tuntuu olevan vahvahko suomalaiskansallinen sävy, mutta aika näyttää mitä tuosta sävystä on jäljellä bändin särömyllyn jälkeen. Kolme biisiä saimme läpirämpytyskuosiin: työnimet AlmostDiMeola, Danziggy Stardust sekä Kaihomieli.

Lisäksi tapailimme työnimi Vulvan lautturieita sekä yhdistelmää allekirjoittaneen bailuthrashista ja Markon Heiheiheinäkuusta. Saapa nähdä, jotain viehättävää siinäkin yritelmässä oli.

Jossain välissä peräkammarin poikien perheenäidin roolin ottanut Kuisma loihti lihaa syövälle rivimiehistölle maittavan pasta bolognese –aterian, minkä jälkeen rämpyteltiin vielä tovi.

Loppuilta meni saunoessa, lumessa piehtaroidessa ja viime aikoina baarihommissa drinkinsekoittajana pätevöityneen Santun juomia maistellessa. Aamulla muuten tiesi maistelleensa. Tehokkaat olivat päänsekoitukset.

Mökkitoiminnan ohessa vaihdettiin lukemattomia lauseita uuden levyn tiimoilta. Aika vahva lataus alkaa ryhmässä olla uuden levyn rakentamiseksi. Markon biisit ovat inspiroivia, ja treenikämppäsessioita odottaa mielellään. On innostavaa lähteä sovittamaan rippikoulurämpytyksistä bändin kuuloisia kappaleita. Ensi viikonloppuna käväistään Lapissa rokkaamassa. Pekulointi jatkukoon silloin.