Sitten Markon edellisen merkinnän olemme käyneet lähinnä ylläpitävissä treeneissä pariin otteeseen. Uusia kappaleita ei ole enää otettu käsittelyyn, vaan jo olemassa olevia on pyritty hiomaan kohti lopullista muotoa. Markolla on myös tavoitteena tekstittää nämä rallit ennen kuin kunnolla hyökkäämme seuraavien raakileiden kimppuun. Marko kertoilee jo alkaneesta tekstitysprosessista sitten tuonnempana.

Ei ole ollut ihan ongelmatonta motivoitua yksittäisiin treeneihin keikkojen välissä. Kamojen purkaminen keikkabussista, kasaaminen ja edelleen purkaminen ja pakkaaminen on tuntunut hommalta, jonka voisi myös jättää väliin. Hetkittäin on yskittänyt myös neljän-viiden tunnin matkustus, joka meidän tamperelaisten täytyy yhtä puolen päivän treenikertaa varten jaksaa.

Mutta mitäpä näistä, meininki on ollut mitä parhain, jahka olemme päässeet kämpällä itse asiaan. Uudet biisit tuntuvat hyviltä, hetkittäin jopa erinomaisilta. Tarkoitus on viettää alkaneen viikon loppupuolen helteet hikisen treenikämpän syövereissä, joten ehkäpä pieni yhteenveto työlistasta on tässä vaiheessa paikallaan.

Recycling is Gay
Ehdottomasti setin vahvinta laitaa edustava Markon kipale piti alun perin toteuttaa mies ja kitara –tyyppisenä herkistelynä, mutta tästähän tulikin rytmisesti koukuttava kaahaus vertaansa vailla. Sovitus alkaa olla yksityiskohtia myöten hanskassa, mutta toistojahan tämä vaatii. Soolo pitäisi vielä ”säveltää”, ja kaipa ne tekstitkin olisivat paikallaan.

Hei hei Heinäkuu
Melodinen rässi, josta ei nopeita nuotteja tahi nostattavaa tunnelmaa puutu. Soittaja nauttii, kun puuhaa riittää. Teksti tärähti juuri meiliin, joten kalkkiviivoilla ollaan!

Vulvan lautturit
Vissiin ensimmäisenä muotonsa saanut jylhän melodinen viisu, joka on tekstejä myöten valmis. Viime treeneissä tosin ryhdyimme viilaamaan rytmisiä yksityiskohtia sillä seurauksella, että vitutuskäyrä lähti liitämään kohti kattoa ja Hyrkälän kapulat vastakkaista seinää. Mutta palataanpa torstaina asiaan tuorein korvin, hyvä tulee!

Type O Mokotive
Tämä biisi kävi testissä jo ekoissa treeneissä marraskuussa, mutta silloin kaikki tuntui paskalta. Myös siis tämä biisi. Nyt kappale on saanut muotonsa, ja viime treeneissä alkuun lisättiin vielä humoristiset aksentit. Sovitus on kekseliäin ja viimeistellyimmän oloinen tästä nipusta. Vitti ku toimii, raskaan melodinen rässi.

Rässipässi
Olen hiukan jäävi arviomaan kappaleen vahvuutta, koska kyseinen riffitulva on sovituksen päälinjoja myöten aika lailla omaa käsialaani. Mutta mukana tämä keikkuu, ja tekstikin on kuulemma rakenteilla. Groovia ja energiaa tässä on haettu, tyylilajina aggressiivinen rässi d:stä.

Danziggy Stardust
Keskitempoinen, melodrammatiseksi säveltäjän kuvailema komea kappale, joka on tekstejä lukuun ottamatta löytänyt muotonsa. Viime treeneissä nostettiin tempoa kymmenisen pykälää, mikä poisti ilmaisusta vääränlaisen alakuloisuuden.

Memento
Rässiä taas, tukatukakomppia kuullaan tässä läjässä vähintäänkin omiksi tarpeiksi. Hienompia kertosäkeitä Markon kynästä nyt tai ehkä koskaan. Rytmisiä yksityiskohtia täytyy vielä hioa siellä sekä täällä. Toistoja vaan, kyllä se siitä selvinyy. Selvinyyntyy. Selviintynyy.

Kaihomieli
Kaunis sävellys, jonka sovitus hakee edelleen muotoaan. Oikea tempo ja rytmijako eivät meinaa mukisematta löytyä. Olin oivaltavinani jotakin viime treenien jälkeisenä valvottuna yönä. Demotin ideani, jonka Marko totesi testaamisen arvoiseksi. Torstaina kokeilemme siis jälleen uutta näkökulmaa tähän biisiin, joka on niin hyvä, että työtunteja ei kannata säästellä oikean muodon etsinnässä.

Kuisman työnimi
Kuisma on tyypilliseen tapaansa loihtinut vertaansa vailla soivia harmonioita ja jäätäviä tunnelmia, joiden sovittaminen Mokomalle sopivaan muottiin on kuitenkin ollut tavanomaista hankalampaa. Joka treenikerralla mennään kuitenkin eteenpäin, ja nyt enää kertsien rytmiratkaisut tuntuvat keskeneräisiltä.

Näillä mennään kohti torstaita, ja odotukset ovat korkealla. On mahdollisuuksien rajoissa, että jopa puolet setistä on Riihimäkirockiin lähtiessä tekstejä myöten hahmossaan. Huimaa!

Raakileita on vielä jonossa treenikämppätyöstöön pääsemiseksi. Santun FNM, Markon Sad but TRUE, Kuisman Hämymelodia… Onhan näitä.