”Kiva Olla Good To Be Back 2012” –kesäkiertue starttaa 16. kesäkuuta Jyväskylästä

Metalliyhtye Mokoma on julkistanut ensi  kesän kiertueensa ”Kiva Olla Good To Be Back 2012”. Kesän keikat starttaavat 16. kesäkuuta Jyväskylän Sataman Yöstä ja päättyvät elokuun alussa Kuopion Henry´s Pubiin. Tuska-festivaalin esiintyminen tulee olemaan erityinen; Imperiumi.netin kävijät saivat äänestää keväällä yhden Mokoma -albumin soitettavaksi kokonaisuudessaan kyseisillä festivaaleilla. Ylivoimaiseksi voittajaksi äänestettiin vuonna 2006 julkaistu Kuoleman Laulukunnaat -albumi.

Kuva: Mika Jussila

“Kuoleman Laulukunnaat on yhtyeemme raskain sävelteos, joten Tuskahan on sille varsin luonteva esityspaikka. Keikkakesään valmistautuminen tuo muutenkin hymyä suupieliin, kuuluuhan Suomen suvessa hevaaminen jo osana Mokoman perinteisiin kesäsuunnitelmiin. Toiset tekevät kesällä piknikkejä ja kalareissuja, me rokkiräjähdyksiä”, kommentoi Mokoman laulaja Marko Annala.

Varsinaisesti Mokoman kesä starttaa Hollolan Petrax-studiolta, kun yhtye alkaa työstämään uutta albumiaan. Syksylle kaavailtu yhdeksäs studiolevy äänitetään kahdessa rupeamassa, ensimmäinen osa kesäkuussa ja toinen elokuussa. Albumin tuottaa Mokoman luottomiehenä tunnettu Miitri Aaltonen yhdessä yhtyeen kanssa.

Mokoma julkaisi viime syksynä akustisen albumin Varjopuoli, jonka myötä yhtye teki myös täysin akustisen klubikiertueen.  Yhtyeen kahdeksasta pitkäsoitosta kolme (Sydänjuuret, Kuoleman Laulukunnaat, Luihin ja ytimiin) on myynyt kultaa. Kyseiset albumit saavuttivat myös virallisen albumilistan ykköspaikat heti julkaisunsa jälkeen. Näiden lisäksi myös Viides vuodenaika -EP sekä Mokoma -DVD ovat myyneet kultaa ja vieneet ykköspaikat virallisilla myyntilistoilla. Yhteensä Mokoman äänitteitä on myyty kaiken kaikkiaan lähes 80 000 kappaletta.

”Kiva Olla Good To Be Back 2012” –kiertue:

la 16.06.  Jyväskylä, Sataman Yö
to 21.06.  Jämsä, Himos Festival
la 23.06.  Nummijärvi, Nummirock
pe 29.06.  Raahe, Raahe Festival
la 30.06.  Helsinki, Tuska
to 12.07.  Tampere, Tammerfest
pe 13.07.  Tampere, Tammerfest-laiva
la 14.07.  Eura, Sieravuori
pe 20.07.  Nurmijärvi, Club Venla
pe 03.08.  Sotkamo, Sotkamon Syke
la 04.08.  Kuopio, Henry´s Pub

Haastattelut:
Katja Vauhkonen / Sony Music, katja.vauhkonen(ät)sonymusic.com , puh. 0207 421 558

Keikat:
Hannu Korhonen / Dex Viihde, hannu.korhonen(ät)dexviihde.fi, puh. 0440 647 908