Tehtiin huhtikuussa aikas hyvä demo. Todettiin että biisit ovat suunnilleen levytystä vaille valmista kamaa. Valitettavasti joku XCM – vai mikä se nyt oli – valtasi Inkfishin kesän ja alkusyksyn ajaksi, joten Mokoman aika tulisi vasta marraskuussa. Kun Raikon jäsenetkin olivat enemmän tai vähemmän romuna, tuntui ainoalta oikealta ratkaisulta vetäytyä kunnolla tauolle syksyyn saakka.

Eihän tässä tietysti ihan laakereilla olla levätty. Kesäkuussa meikä sai vihdoin äänitettyä yhen Juhan ja mun kappaleet jotka ovat roikkuneet päässä vuositolkulla. Bändi on projektiluontoinen ja henkilökohtaista sielunhoitoa, eikä sillä ole edes nimeä. Tuloksia voitte kuulla seuraavista linkeistä:

Blindfold
Mandatory
Beast Inside
Solitude

Ja sitten sitä huumoria:

Ich Komme

Rumpalin palli on ollut kovasti tuulinen tässä orkesterissa. Ennen levytreenien alkua jouduttiin tsekkaamaan Raikon vaihteleva nivelkunto. Täydessä yhteisymmärryksessä päädyttiin ratkaisuun, että on liian paha juttu jos paikat hajoilee äänitysten tai tulevien keikkojen alla. Niinpä oli löydettävä uusi kaveri täyttämään Raikon mahtavia saappaita.

Suureksi onneksi tuttu mies Lemiltä, Hyrkkään Janne, oli jäänyt toimettomaksi Vaeltavan Kääpiön hajottua ja otti vastaan tarjotun pestin. Teretulemast, oikein näin julkisesti.

Pian alkaa siis äänitykset ja äijät on innosta sekaste. Tauko oli paikallaan.