Esiinnyimme Chuck Schuldnerin (Deathin laulajakitaristi, biisintekijä, Death Metallin isä sekä suuri esikuva) poismenon 1 vuotisjuhlassa Tampereella. Tunnelma oli leppoisa, ei ehkä kovinkaan harras, mutta paikalle saapunut satapäinen yleisö oli varmasti hengessä mukana; siksi paljon pitkiä hiuksia, värikkään mustia t-paitoja ja niittivöitä salissa parveili.

Orkesterimme saapui kerrankin ajoissa paikalle. Ilmassa oli aistittavissa suuren soittojuhlan tuntua. Paikanpäällä tapasimme vanhoja tuttuja, jotka ystävällisesti virnistellen ilmoittivat meidän olevan oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. Soundcheck saattoi siis alkaa. Olin hankkinut uuden lelun, t.c. electronicsin “Integrated Preamplifier” vimpaimen, joka vaikuttaa kitaravahvistimeen kuten amfetamiini ihmiseen, sanoivat kokeneemmat rock-hahmot. Sitä kokeillessahan se illan tylsin osuus meni. Olipa hyvä. Djent djent.

Täytyy sanoa että nyt jännitti. Esiinnyimmehän liki ensimmäistä kertaa liki puhtaasti heavy metal -urpoista (terveisiä vaan kaikille) koostuvalle yleisölle. Onko crossover-seikkailumme radiopopin ihmeellisessä maailmassa nyt lopullisesti taaksejäänyttä elämää, saattoi jo innokkain pohdiskella. Ammentaahan leijonan osa tulevan 3. levyn materiaalista vaikutteensa 80-luvun lopun thrash-metallista. Mikä on muuten ihan helvetin hyvä juttu. Sekä se että se toinen.

Keikka meni mukavasti. Joittenkin Martikaisen ja Rautiaisen lämmittelemä hevijengi katseli meitä kädet puuskassa ymmärtävän näköisesti, kuten meidän keikoilla jengillä monesti tapana onkin. Kiitos, olitte hyvä yleisö. Loppukeikkaa kohti meininki toki parani. Siitä piti huolen laulusolisteista parhain ja kaunein. Pankaas rinki pystyyn, niin kerron.

Koska olen aina 100% keskittynyt lavalla (en tosin aina kitaransoittoon) en edes aluksi tajunnut mitä tapahtui, mutta yht’äkkiä Markoa ei näkynyt missään. Sen sijaan lavan edustalla oli käynnistä jotain, jota voisi luonnehtia esim. kreikkalaiseksi miesrakkaudeksi. No kaikelle löytyy luonnollinen, heteroseksuaalinen, selitys: Marko oli siinä keikan ohessa sitten lähtenyt poliisiksi kahden kaveruksen väliseen voimanmittelöön. Oli hieman humoristisen näköistä, kun suuri henkinen johtajamme piteli toisella kädellä mikrofonia (laulusuorituksen juurikaan kärsimättä) ja toisella kädellä taltutti miehen kokoista miestä kyynärlukko-otteella (tämä taisi olla nyt sitä kuuluisaa “karatea”). Tunnelman rauhoituttua, orkesterimme kiistämätön keulakuva pomppaa lavalle muina miehinä ja itseensä tyytyväisenä. Taitaapaa tuo ihmisyyden parrakas projektio antaa kaupan päälle vielä kavereille muutaman tärkeän elämänohjeen. Miettikää niitä, kaverit, kun kerta ilmaiseksi saatte!

Sitten soitti Rotten Sound, maalarimestarit helvetistä. Siinä ihmetellessä meni hermo, soittomotivaatio ja useampi keskiolutmuki. Sitten soitti, Diablo. Tampereen konepäät, paholaisenkätyrit mylläsivät loputkin purut allekirjoittaneen päässä. Sitten kitarataiteilija Petosalmi tarjosi noidankeitoksen, jossa ei liene muuta ollut kuin pari desilitraa viinaa. Sitten mentiinkin kotiin, hyvässä järjestyksessä.