Seuraavana aamuna, ei vielä ihan kukonlaulun aikaan, kuului Jyväskylän kutsu. Alkumatkasta huoltoasemalla pysähtyessämme meille tarjosi suunnatonta huvia pulahtava mieshenkilö, joka päätti jeesata kaveriaan tankkaamalla tämän auton. Harmi vaan, että bensiinikäyttöisen auton tankkiin lorahti useampi litra nestettä, jota myös dieseliksi kutsutaan. Tekevälle sattuu, eikä se varmaan niin hauskaa olisi ollut, jos mies olisi ollut ihan selvittespäin liikenteessä…

Matka Jyväskylään sujui rattoisasti Hessun speed-metal kokoelman räyhätessä auton ämyreissä ja muutenkin tunnelma oli tuttuun tapaan poikamaisen vallaton. Aivot oli jätetty kotinarikkaan odottelemaan otollisempia aikoja. Sound-checkin jälkeen suuntasimme hotellimme saunatiloihin juhlistamaan Kurimuksen saapumista kauppojen hyllyille. Paikalla oli orkesterin ja Santtu the yleisjohnin lisäksi hienoa duunia tahoillaan keikkamyynnin & promootion saralla tehneet Jannet Tokola & Airo. Selät senkus punottivat saunonnan ja ylenmääräisen taputtelun jäljiltä. Kuohujuomat poksahtelivat, ylistyslaulut (itsellemme) täyttivät tilan ja liikutuksenkyyneliä oli vaikea erottaa hikipisaroista. Hetken fiilisteltyämme kävi lauteilta lauteille soittajan tie.

68:n keikka oli kaiketi vitin hyvä. Uutuuttaan kiiltelevä taustalakana loi jylhän varjonsa soittajien ylle ja tuvan täyteinen yleisö toi lisäpotkua äijäin suorituksiin. Puolessa välissä settiä suoritimme “pyrotekniikalla” höystetyn palkinnonjakogaalan. Kyseessä oli siis sivuillamme ollut perin visainen monivalinta-arvoitus, jonka ratkaisemalla saattoi voittaa mokoma-stuffia. Onnellinen voittaja oli sen verran elastisessa tilassa, että lavalle kapuaminen ei sujunut aivan vaivattoman näköisesti. Äijälle Kurimus käteen ja takaisin hevinsoiton kiehtovaan maailmaan. Setti loppui ‘Takatalveen’, jonka aikana oli yleisössä havaittavissa selkeää villiintymistä. Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin kun nuorimies hevikeikalla villiintyy, sanon mie. ‘Seitsemän sinetin takana’ ja ‘Viholliset’ encorena ja äijät kaikkensa antaneina takahuoneeseen puuskuttamaan. Jyväskylä ja Bar 68, myö tykätään teistä!

Aamulla ukot pirteänä autoon ja kokka kohti Hämeenlinnaa, jossa oli ohjelmassa irtaimiston tuhoamista ja holtitonta heilumista taiteen nimissä eli videokuvaukset ‘Takatalveen’. Vaikkakin maanantaina jokainen solu huusi armoa, niin vitti mie sanon, että taas kannatti.