Siinä ei ehtinyt montaa viikkoa kissaa sanoa, kun kutsu kävi jälleen rokkihommiin. Poltetut kylät -kiertueemme alkoi kaupungista, josta on tullut Mokomalle hyvin läheinen. Jyväskyläläisillä on riittänyt sympatiaa ryhmämme edesottamuksia kohtaan uran ensiaskelista lähtien.

Lähes parinkymmenen keikan putkemme alkoi Kickstart -festivaalista ja Lutakosta, jossa esiinnyimme ensimmäistä kertaa pääesiintyjän roolissa. Jännitti hieman, vaivautuisivatko ihmiset torstai-iltana remellystämme seuraamaan.

Soundcheckin aikana tuntui, että tauon on täytynyt olla vuosia. Kammottavaa kompurointia. Ei muuta kuin Lutakon vintille treenaamaan.

Piipahdus saliin Wherevictimslien setin aikana häivytti huolen yleisönkadosta. Sen sijaan huomio kiinnittyi Petosalmen, Ursinin ja kumppaneiden tiukkaan settiin, josta ei taitoa eikä soitonriemua puuttunut. Soittivat At The Gatesiakin, perkele.

Settimme koostui hyvin pitkälti samoista kappaleista kuin kesän viimeiset vedot. Aikeet parin EP-biisin ottamisesta settiin hylättiin katastrofaalisen soundcheckin myötä. Charged-laina H.E.L.L. sen sijaan oli mukana kolmatta kertaa, ja toimi yhä paremmin. Soitto kulki muutenkin yllättävän hyvin ottaen huomioon alkuillan itkuiset tunnelmat.

Happi oli Lutakossa vähissä ja siten fysiikka koetuksella. Varsinaisen setin jälkeen rumputaiteilija Janne piti houkutella takaisin lavalle kesken oksennusharjoituksen. Hermohan sellaisesta menee, varsinkin kun bänditoverit kuittaavat raatajan pahan olon vittuilulla. Vinoilusta suivaantuneena Janne linkosi muovituopin kohti bänditovereitaan. Sihti ei kuitenkaan ollut kohdallaan, ja kohteeksi joutuikin joku yleisön edustajista. Ei vissiin ollut tarkoitus.

Jyväskylässä oli jälleen mukavaa. Kiitos osallistujille, pala(a)mme jälleen.