Pistokeikka Kouvolaan keskellä viikkoa ei lähtökohtaisesti kuulosta elämää suuremmalta seikkailulta. Ei sitä ollutkaan, mutta yllättävän mahtava reissu kuitenkin. Rytmikattiin alettiin myydä lippuja vasta kello 23:00, joten tyhjässä baarissa oli sound check -aikaa riittämiin. Käytimme tilaisuuden hyväksemme ja kiusasimme mixmaster Miitriä & Staminoita treenamalla uutta materiaalia. Hienoa stuffia on tuloillaan, pitäisi vaan opetella soittamaan…

Stamina alkaa olla iskussa. Näin myös Kouvolassa. Viikatteen Kaarlellekin täytyi Lemin poikia vähäsen hehkuttaa.

Rytmikatissa oli mukavasti porukkaa paikalla, joten seinille ei tarvinnut soitella. Ja kyllähän taas kelpasi vetää. Yleisö oli loistavasti mukana alusta alkaen, aina viimeiseen encoreen saakka. Helvetisti oli energiaa ja muita eritteitä ilmassa. Hurjaa menoa Kouvolassa, kerta kaikkiaan.

Kouvolaan emme jääneet sen enempää nuorisoa villitsemään, vaan jakauduimme kahtia. Toinen puoli palasi Lappeenrantaan, toinen puolisko lähti kohti Helsinkiä.

Helsingin matkahan sujui iloisissa merkeissä Kuisman toimiessa kuskina, mikä on jo sinällään pienen juhlinnan arvoinen juttu. Täysin yllättäen kääntää Q auton jollekin metsätaipaleelle. Yritämme kysyä syytä hänen toiminnalleen, Kuisman vastatessa lauseilla, jotka muistuttivat lähinnä Latinankielisiä manauksia. “Nyt on miehellä lääkkeet loppu tai niitä on nautittu liikaa”, muistan ajatelleeni ensimmäisenä, kunnes näin tuulessa huojuvan Eskilom kyltin. Ei saatana, nyt se tapahtui! Joka vitin kerta kun olemme ohittaneet kyseisen kyltin (missäs muuallakaan kun Kuutos [kuutos kuutos] tiellä), on alkanut valtava spekulaatio. Millainen on paikka joka omaa moisen, suoranaista pahuutta huokuvan, nimen. Kuisma oli päättänyt ottaa selvää ja me tahtomattamme siinä samalla. Jos olette nähneet elokuvan ‘Kuutamosonaatti’, niin tiedätte suunnilleen millaisesta paikasta puhutaan. Hyljättyjä pihoja ja autioita taloja, sieltä täältä ikkunoista loistavia punaisia valoja. Niistä on Eskilom tehty.

Loppumatka meni hiljaisissa merkeissä. Jätkät kävivät Eskilomissa keskellä yötä ja selvisivät hengissä. Eivät välttämättä järjissään. “I survived Eskilom” -paidat ovat jo painossa.