Alunperin Poltetut kylät 2003 -kiertueen finaaliksi tarkoitettu Tavastian veto aiheutti tavallista enemmän vatsanpuruja. Olihan kyseessä ensimmäinen keikkamme kyseisessä rock-pyhätöksikin kutsutussa kuppilassa pääesiintyjän roolissa.

Ilta alkoi huolellisella soundcheckauksella ja piuhojen virittelyllä. Olimme nimittäin päättäneet äänittää keikan, hyvällä tuurilla saisimme arkistoon materiaalia tulevien julkaisujen bonusraidoiksi.

Kolmen tunnin säätämisen jälkeen pistäydyimme Ilveksessä esittelemässä Inferno -lehden Annelle karjalaista supliikkia: paljon puhetta ja olemattomasti asiaa. Tämän jälkeen tapoimme aikaa jossain kapakassa, jossa oli helevetin isot kaljatuopit.

Tavastialle palattuamme Divine Decay oli aloittelemassa settiään. Hyvältä äijien meno jälleen kuulosti. Harmi vain, että oman keikan jännityksessä ei kykene muita bändejä tsekkailemaan.

Oma keikka olikin sitten yhtä juhlaa. Täydellinen lavasoundi oli tervetullutta vaihtelua piskuisissa klubeissa rundaamisen jälkeen. Niissä kun monitorointi on milloin mitäkin, jos sitäkään. Pikkuklubien intensiivistä meininkiä ei tosin voita mikään.

Soitto kulki hienosti, äijät olivat tulessa. Säännöksi on kuitenkin jo muodostunut, että jollain on aina paska keikka. Tällä kertaa paskasti soitti omien sanojensa mukaan Hyge, mitä kukaan muu ei tietenkään huomannut. Miehen suostuttelu lavalle soittamaan toista encorea ei ollut helppo homma. No, vähän HC/punk-Hygen tuska helpotti, kun keikan jälkeen vanha esikuva Yrjänä CMX-yhtyeestä piipahti lohduttamassa ylisanoillaan.

Divine Decayn Alec ilmaisi kesällä Tuskassa halunsa päästä soittamaan soundcheckissä Mene ja tiedä -kappalettamme. Silloin homma jäi puheeksi. Tavastialla totesimme, että nyt olisi oiva tilaisuus “We are the world” -henkiselle tunnelmoinnille ja kutsuimme Alecin riuhtaisemaan kappaleen kanssamme kolmantena pyöränä ihan keikan aikana. Hienosti meni, Alecille kiitos.

Eturivi antoi jälleen soittajalle voimaa, kiitos siitä. Agentit salin puolelta kertoivat, että myös Tavastian kuuluisan rokkipoliisiosaston jaloissa oli havaittu vipinää. Tämä oli hieno finaali hienolle kiertueelle, mitä päätimme juhlistaa mm. Lostarin jonossa seisomalla.