TIEDOTE/JULKAISUVAPAA

HE EIVÄT LEPÄÄ LAINKAAN – Mokoman uuden albumin äänitykset käyntiin helmikuun 9. päivä

Lappeenrantalainen metalliyhtye Mokoma aloittaa neljännen levynsä äänitykset helmikuun 9. päivä Hämeenlinnan Sound Supreme -studiolla. Äänityksestä ja tuotannosta yhdessä Mokoman kanssa vastaa yhtyeen uusi luottomies Janne Saksa, joka työsti myös Mokoman edellisen albumin, Kurimuksen, jämerät soundit.

Ensimmäinen levyltä lohkaistu single ilmestyy huhtikuussa ja toistaiseksi nimeämättömän albumin on määrä olla kaupoissa toukokuun 14. päivä. Tälläkin kertaa albumin julkaisee Mokoman oma levymerkki Sakara Records.

Ilmeisen ylikorostuneella työmoraalilla varustettu Mokoma ei juurikaan lomia vietä. Kehuja niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin saanut Kurimus-albumi ilmestyi viime vuoden huhtikuussa ja Punainen Kukko -EP syyskuussa. Punaista Kukkoa seurannut kiertue päättyi uutena vuotena Helsinkiin. Bändi siis marssii studioon reilun kuukauden keikkatauon jälkeen. Millä energialla ja inspiraatiolla moinen on mahdollista?

“Marko osaa jättää aiemmat tekemiset äärimmäisen nopeasti taakseen, ja Markolla olikin seitsemän uutta kappaletta enemmän tai vähemmän valmiina samaan aikaan, kun vielä kiersimme Kurimus-keikoilla.” kuvailee Mokoma-kitaristi Tuomo Saikkonen yhtyeen keulahahmon nopeaa sävellystoimintaa.

Myös muut mokomat ovat aktivoituneet entistä enemmän biisien tekijöinä. Paria uutta kappaletta, “Poltetun maan taktiikkaa” ja “Haudan takaa”, Mokoma on ehtinyt soittaa jo syksyn keikoillakin.

“Ennen uutta vuotta pidimme päivän mittaisen demosession, jossa äänitimme yksitoista kappaletta livenä. Materiaali osoittautui niin vahvaksi, että uskalsimme lähteä tekemään uutta levyä saman tien. Sen jälkeen biisejä on tullut lisää, ja tällä hetkellä niitä on kasassa noin viisitoista.” summailee Saikkonen.

Tulevan levyn linjaa Tuomo valottaa seuraavasti: “Rankanlainen lätty on näillä näkymin tulossa, rankempi ja synkempi kuin Kurimuksesta. Vastaavasti pari uutta biisiä ovat kenties herkintä Mokomaa koskaan. Ääripäitä siis venytetään molempiin suuntiin.”

Kiirettä yhtyeellä pitää muutenkin, sillä kevään keikkakalenteri täyttyy kovaa vauhtia. Omien keikkojen lisäksi Mokoma tekee pääsiäisen alla Pietariin asti ulottuvan yhteiskiertueen Kotiteollisuuden ja Viikatteen kanssa.

Tiedote RTF-muodossa

Lisätiedot:
Promootio:
2×4 Music / Janne Airo
050-3450 777
janne.airo@2x4music.com

Levy-yhtiö:
Sakara Records
0400-252756
sakara@mokoma.com

Keikat:
Dex Viihde / Janne Tokola
044-520 3335
janne.tokola@dexviihde.fi