miks kaikki bändit tulee lapeksista?

No siks siks siks.

tulkaahan IBBF:lle soittelemaan! pliis

Jaa mää vai?

Kuuluuko Mokoman työskentelytapoihin miettiä etukäteen biisien toimivuutta/toimimattomuutta livenä? Eli pitääkö uuden biisin läpäistä joku “pitäätoimialivenäkin”-seula ennenkuin se otetaan levylle mukaan?

Hyvä ja vaikea kysymys. Asiaan ei ole yksiselitteistä vastausta, mutta sen voin taata, että mitään tietoista seulaa ei Mokomalla ole eikä saakaan olla. Tulevan levyn biiseistä on kaikista tosin olemassa sekä treeni- että livesovitus, mutta studiossa biisit tuotetaan silti levyn ehdoilla. Tämä ei onneksi kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kappale toimisi livenäkin. Tärkeintä on kuitenkin se, että kappale potkii tekijäänsä perseelle luomishetkellä. Muuten se heitetään hiuksista v****n!

Kertokaapas Markon tarkka ikä.

Marko on vanhempi kuin Rasmuksen Lauri ja nuorempi kuin Kotiteollisuuden Hynynen. Markon fyysinen ikä on 31v, henkinen taas päivästä riippuen mitä vain alkuräjähdyksen ja armageddonin väliltä.

Mikä sen yhden biisin nimi on ja miltä levyltä löytyy, jossa lauletaan näin “kuinka kovaa löisin, kuinka…” En ole yhtään varma, että menikö se noin. Siitä on kauan aikaa kun kuulin tuon biisin livenä.

Kyseessä on viisu nimeltä Teon teoriaa ja se löytyy Mokoman 120 päivää -levyltä.

Notta että Takatalven tavoin annatteko kansalle sirkushuveja MP3 phormaatissa uuelta äänitteeltänne? Vaiko eikö?

Ei tiedä vielä. Ainakin maistiaisia luvataan.

tiedättekö te että mistä kannattaisi oulun loopin keikalle (3.4) kysellä lippuja itselleni ja satapäiselle kaveriporukalleni. minulle sitten paikka siitä uuden basistin edestä eturivistä, kiitos. näin jo unta teidän keikasta!

Äkkipäiten tuli mieleen että kannattaisikohan sitä kysyä Loopista?

Miten on, soitatteko pääsiäisenä pakkahuoneella vai klubin puolella?

Ymmärtääkseni Pakkahuoneella.

MOKOMAN AVOIN HAUTA? olin kattomas tuskassa teit… oli muuten ROCK meininki! niin eikö saa avoin hauta biisii mistään?

Ei saa. Joudut tyytymään itse tehtyihin biiseihin.

Tuleeko mentyä Metallican eurooppakiertueelle? Mä ainaki menen!:D

Ei taida joutaa kattoon Metallicaa, ku telssust tulee Miljonääri-Ju$$i, Levyraati ja kaikki hyvät.

mitäs tykkäätte eXoduksesta tai Overkillistä tai muista saman luokan rässijumalista?

Exoduksen hippikitaristikaksikko Holt/Hunolthan on liki legendaarinen riffikone. Mainitsemiesi orkesterien laulajat olivat kuitenkin jostain syystä lähes sietämättömiä, joten noiden bändien diiggailu jäi vähemmälle. Jotenkin Tom Arayan, Max Cavaleran, John Tardyn ja kumppanien laulumeininki vakuutti enemmän…

Mitäs pidätte loistavaa thrash-punk-rock-jazz-metallia soittavasta bändistä System of a downista?

Kelpo rutistusta, mutta ei ihan A1, kun ei nyt äkkiseltään tullut koko orkesteri mieleen, ellet olisi muistuttanut.

Yo! tunteeko jätkät Kaapron Ramea?! Hirvee äijä…

Ei tunneta.

Mistä hitosta revit Marko kaikki ne hienot sanoitukset? Totta puhuen en kyllä läheskään kaikkea niistä ymmärrä mutta silti jostain syystä potkii niin maan perusteellisen hyvin. Aihealueet taitavat ainakin osittain löytyä jostain Raamatun puolelta? Kerro jotain lähestymistavastasi lyriikoihin ja niiden tekemiseen. PS:Sorry jos kysytty aiemminkin, en jaksanut rullata loppuun…

Marko vastaa: Kiitos kysymyksestä! Yritän rakentaa sanoitukseni niin, että vaikkei kappaleen sisältö täysin avautuisikaan, niin joku myönteinen muistijälki jäisi kuitenkin. Yleensä laitan hyvältä kuulostavia sanoja/sanontoja/lauseita ylös pieneen vihkoon tai kännykän viestimuistioon ja käytän niitä sitten sanakirjojen tavoin laulua kirjoittaessani. Kun olen keksinyt aiheen mitä kappale voisi käsitellä, mietin miljöön missä se voisi tapahtua, ja etsin muistipankeista siihen sopivat kielikuvat. Kappaleen “opetuksen” jätän monesti aika avoimeksi, jotta kuulija löytäisi sen mieluiten itse, ilman tienviittoja. Raamattu, kuten myös antiikin kirjallisuus ja tiiliskiviklassikot, kuuluvat teksteissäni kenties eniten siten ja siksi, että käyttämäni kieli on lukemani kirjallisuuden näköistä; aihealueet valitsen melko mielivaltaisesti tunnetilojeni mukaan milloin mistäkin. Selkiskö?

Tota msitäs teidän huppareita mahdolisesti voisi ostaa muualta kuin keikoilta? Ostin t-paidan mutta voisin hupparin ostaa pamauttaa…

Paidat ja hupparit ovat lähes loppu. Keikoilla on vielä joitain hajakokoja jäljellä ja muutama huppari taitaa löytyä vielä Helsingissä Oskun Divarista. Tilaamme keväämmällä uusia paitoja ja huppareita. Sitten niitä taas saa.