Kerropa Marko Annala, että ketäs kuuluisia suomalaisia absolutisteja tiedät itsesi lisäksi. Koetamme kerätä niitä tänne: http://fi.wikipedia.org/

Marko vastaa: Äh, enpä tiedä juuri… Ainakin sarjakuvataiteilija Ville Pirinen “edustaa” juomatonta linjaa.

This one goes to Marko:Minua on vaivannu tämmönen asia,tai oikeastaan pari:ensinnäkin mitä vade retro tarkoittaa?Toiseksi mistä kertoo Vade retro satana,mun päättely kykyjen mukaan se vois kertoo ns.ihmisen hyvän ja pahan puolen taistelusta,olenko täysin väärässä? Hater

Marko vastaa: Vade retro = mene pois, väisty jne. Kappaleen tekstin tulkintasi on aivan ehta, suotta sitä tuon tarkemmin hieroa.

Janne, mitäs se stand by -komiikka on?

Janne vastaa: Stand up -komiikkaa joka ei olekaan niin “nostattavaa”, vaan vähän sellaista stand by -tilassa notkuvaa. Heh, no olipa hauska juttu.

ai saatana jätkät, enää 16 päivää teidän keikkaan nosturissa, vappuaattoon ja mummin hautajaisiin. pidetäänhän kunnon meno, jooko -D-

Toivottavasti Nosturissa on railakkaampi meininki kuin mummisi hautajaisissa.

assaatana

Mihin osui?

DVD:llä on pari aikalailla erilaista keikkapaikkaa kuten Tuska-festarin päälava ja Bar 68.Kumman tyyppisessä ympäristössä tykkäätte soittaa mieluummin? Vaikuttaisi että musiikkinne toimii paremmin hieman “suljetummalla osastolla”.

Molemmissa on puolensa. Musiikin toimivuuteen vaikutti eniten se että Tuskan ja Bar68:n keikkojen välissä ehdimme tehdä yhden levyn ja 60 keikkaa.

Jokos Nosturin keikan soittoajat/järjestys on tiedossa? Olis kiva tietää mihkä aikaan sitä jaksais vaivautua paikalle..

Järjestys on Stam, Mock, ja Vii. Soittoajat luulis olevan normaalit.

Mitäs ne lahjakkaat Mokoman soittaja- ja laulajasedät tykkää soitella/laulella kun sille päälle sattuvat? Siis vapaa-aikana. Itse tykkään soitella kitarallani Cannibal Corpsea, niil on kivoi biiseij.Kaikki saa vastata.

Marko vastaa: Kitaraan tarttuessani sävellän/riffittelen uusia kujeita. Lauleskelen kyllä ihan kaikkea lastenlauluista heviin. Suosikkilaulujani ovat Makeasti oravainen, En etsi valtaa loistoa, Minun kultani kaunis on ja Jospas minä kissan saisin. Hyviä mukana hoilattavia levyjä on esim. Soundgardenin Superunknown ja Faith no Moren King for a Day, Fool for a Lifetime.

Kuisma vastaa: Vapaa-aikana ei yleensä paljoa laulatuta, mutta just äsken tsekkailin sormiharjoitusmielessä At The Gatesin Slaughter of the Soulia ja totesin Anders Björlerin ylivoimaisuuden. Autossa soittolistasuosikkeja ovat muun muassa Rage Against The Machine, Deicide ja Radio Suomi.

Santtu vastaa: Mie tykkään vanhoista iskelmistä ja kupleteista kuten Suhmuran Santrasta ja sen semmosista.

työ ootte kyllä mahtava pändi! jatkakaa samaan malliin ja vielä kovempaa rässiä seuraavalle levylle eiks je! Ja sitten tuomolle ja kuismalle: soitatteko pääasiassa downstrokea, vai uppia ja downia?

Kiitos. Downstroke ’till death.

mistäköhän mahtaa saada teidän lippiksiä?

Toivottavasti keikoilta.

Hei tulukee Kuopioon toukokuussa tai kesäkuun alussa ja ottakee Stam1na mukaan esiintymään? Ei jaksa Kuopio Rockiin asti odotella keikkaa..

Eipäs tulla. On muuta tekemistä.

No perkele. Menee pian treffit pieleen 22 päivä, kun en saanu lippuja teidän keikalle.:| Vai myydäänkö niitä ovella? No, klubilla ja saunassa sit, kannattaa varoo, tuun pian nykiin hihasta, ainakin Markoo! t: “T*** perkele”

Ei osaa sanoa. Koita pärjätä.

santtu: onko emo totta?

Santtu vastaa: At the Drive-inillä oli ainakii joku iha jees levy. Muuten tämä emo, kuten kysymyskin, menee ohi kuin se kuuluisa luoti.

V*tt*! Akat tulee, akat menee, mutta MOKOMA rules forevö mä!!!

Bändit tulee ja bändit menee, mutta akat rules forevö.

mikä on teidän peavey 5150 tarkka malli ja minkä malliset teidän kitarakaapit on?

Peavey 5150:n tarkka malli on Peavey 5150. Kaappien tarkka malli on Peavey 5150 Slant, ja Peavey 5150 Straight.

Hii-o-hoi. Oli sitten Tuomo ja Kuisma pikkasessa nousuhumalassa tuolla FMEssä kun tuota meduusaääntä kattelin Imperiumista 😛 Mites on tuon uuden levyn kanssa? Tulle uusi aatami ja usi eeva biisi sihen?

Pitää paikkansa. Uusi aatami, uusi Eeva ei tule tulevalle levylle. Tehdään sille ihan uusia kipaleita.

Olen valaistunut. Onko todella näin ettei Entombed ole julkaissut ainuttakaan huonoa teosta? Vai kuulenko väärin? Ja päivän cover-ehdotuksena tietysti Entombed yhtyeen Morning Star albumin Chief Rebel Angel-siivu.

Olet oikeassa. Enskan kappaleisiin meillä ei ole mitn lisättävää eikä poisotettavaa.

Terppa Marko ja kumppanit. Ajattelin heittää ilmoille kysymyksen että koska Mokomalta on tulossa uutta materiaalia ja onko Sakaralle luvassa muita kiinnityksiä kuin Mokoma ja Stam1na. On muuten erittäin hyvä että ette ottaneet TB:tä Sakaralle, siitähän olisi voinu vaikka maine kärsiä. Terveisin: MÄNTTI TIENPÄÄLLÄ

Studioon ehdimme aikaisintaan loppuvuodesta, joten levy on kaupoissa aikaisintaan alkuvuodesta 2006. Uusia kiinnityksiä ei ole suunniteltu, eikä niitä aktiivisesti etsitä. Mutta toisaalta, eihän sitä koskaan tiedä milloin “se oikea” kävelee vastaan.

järjestetäänkö 05 taas mokoma kilpailu mokotabbiin?

Viimekertainen kisa oli kyllä erinoimaisen hauskaa seurattavaa, joten mikä ettei. Olisiko hyviä ideoita kilpailuaiheeksi? Ehdota niitä tuolla foorumissa, ja kassellaan mitä keksitään.

kertooko petosalmi minne meette ja soittaa teiän kaa vai pelkästää se kertoo minne meette?

Hehee. Eipäs kerrota. Väärinymmärrettynä taiteilijana on mahtava olla!

Kun tuota Saatanaa on biiseissäni aikas paljon (heh), niin uskotteko spiritismiin tai oletteko jo kokeilleet sitä?

Marko vastaa: Uskoakseni meistä kukaan ei ole moisiin kokeiluihin höynähtänyt. Saatana on Mokoman biiseissä useasti sielunvihollisen kuvana. Sielunvihollinen voi olla mikä tahansa tekijä, joka estää yksilön kehityksen kohti parempaa minuutta. Tällainen muuri voi olla vaikka pelko, joka lamaannuttaa ja estää kokemasta asioita, joista olisi persoonalle hyötyä. Saatana on hahmona konkreettinen kyeten edustamaan isoa läjää negaatioita, jotka muuten vaatisivat kuvaukseen vaikeita abstraktioita. Saatana on siis kiva sanoituskaveri :-)=

Eikö millään savonlinnaan keikalle teitä sais? Vaikka mänttibussilla….?

Meidät saa soittamaan rahalla, myös Savonlinnaan.

no niin saakeli.. löysin behringerin VAMP 2:sta MOKOsoundia lähes täydellisesti vastaavat nuppien asennot, ja valmiina vielä.. (6.b, ja delayta hiukan pienemmälle).. Nih.. NS: putkisoundi tosin puuttuu

Delay? Wtf?! Onneksi nuo perinteiset putkivahvistimet ovat sen verran yksinkertaisia, että riittää kun laittaa kitarapiuhan kiinni, lyö virran päälle ja kääntää master-volumea rempseästi myötäpäivään.