Eipä ole The Hauntedin Made Me Do It:n jälkeen ollut tälläistä fiilistä levyä kuunnellessa. KLK on aivan älyttömän hyvä. Siinä oli vain yksi vika, sama kuin yllä mainitussa: liian lyhyt! 🙂 Rock on, nelivitosen keikkaa odotellaan!

Kiitos. Jos levy tuntuu lyhyeltä, aloita alusta.

Tervehdys!! tässä yksi metalli fanin toive.. Tulisiko joskus semmonen suomalaisten metalli bändien(Kotiteollisuus,mokoma,Stam1na,Diablo ja Bodomin penskat) get to gether biisi. Jossa kaikki kyseiset bändit tai myös jotkut listasta puuttuvat tekisivät yhteisen biisin?

Olisko sellainen “We Are the World” -hengessä hoilattu “Olemme känniurpoja” -biisi ok?

Voikohan jo tässä vaiheessa sanoa, että vuoden paras levy, ootellaan kuitenkin Stam1nan vastaava ensiksi ja hehkutellaan sitten. Epäilen kuitenkin vahvasti, että Sakaran tallista löytyy tämän vuoden top-2 Kiitän huippulevystä!

Kiitos. Stam1nalta on tosiaan lupa odottaa mainiota levyä. Kassellaan.

Olette aivan ehdottomasti Suomen paras ja persooonallisin bändi! Hemmetin loistavaa, vuodatin krokotiilinkyyneleitä Markon tekstejä lukiessani. Levy oli todellinen helmi. Odotan kovasti Tavastian keikkaa!

Siellä siis!

rankempaa musaa mitä odotin mutta uppoo kuin tonnia kiviä kalloon…

Hyvyys.

Työ ootta tehny niin kovan levyn että äippäkin sanoi että tässähän räjähtää pää 😀 Jatkakaa samaan malliin.

Heh.

tämä uutukainen on vaan perskeles aika pirun napakka. paranee vain kerta kerran jälkeen. olette onnistuneet, jälleen kerran.

Kiitämme.

tääähä on ihan hemmetin hyvä lätty tää uus. vuoden paras tähänmennessä. kiitos teille!

Nöyrimmät kiitokset.

On se Kuisma tosiaan vaatimaton, kerran Säästä Sanasi-biisiä on “hyljeksiny”, tätä samaa kiitos! Levy kuunneltu varmaan 30 kertaa läpi pariin päivään, kertonee että onko hyvä levy 😛

Power play. Eikä se Kuisma oo sitä hyljeksiny.

Onko Tuomolla baritonikitara vai soitteletko ihan normaalilla kitaralla? ku tellä on aika vitun matalalla vire tuossa uudella levyllä. niin ja kun kuismalla on 7-kielinen.

Mokoma-vire on droppi-D tai ADADGBE, joista Tuomolla on kuuskielisessä kiinni 6 paksuinta. Levyllä pari biisiä sovitettiin H-vireeseen. Molemmilla on normaali mensuuri, eli ei mitään baritoneja.

Ai perklee pojat että teitte helvetin hienon kiekon… täyttä ymmärrystä vailla on tähän mennessä soinnu eniten.. tuo kitara kuvio alussa on niin vitun hyvä! mutta lammilla tavataan!

Kiitos siitä!

kuulasta talvipäivää, mokomat! en mikään varsinainen fäni ole, mutta kotkan jellariin olen kyllä tulossa teitä katsomaan. harmi, että uuden tyylin hakeminen toteutetaan nykyisin bändissä kuin bändissä melodisuutta vähentämällä ja rähinää lisäämällä. ehkä minusta on vain tulossa vanha.

No haloo. Päinvastaisia esimerkkejä on vähintään yhtä paljon joten yleistämisesi meni metsään.

Hyge, sä kesällä puhelit vissiin päiväkirjassa et haluat sellasia auto pelikortteja vai mitä ne nyt on…mulla on niitä varmaan kymmenisen pakka vielä ;)jos saat joltain tein kielisoitin sankarilta mulle Mokoma plektran ni mä tuon sulle pakan autokortteja FMEhen 😀

Kiinni vetäs!

Miksi Kuisma näyttää tuossa jäsenkuvassaan ihan parrakkaalta Frodo Reppulilta?

Housuissas on peppuli.

hirviää mättöö pojat tuo uus levy 😀 pitää kipasta ostamassa.

Niin pitääkin!

Kuinka paljon tästä tulee mieleen Mokoman kiertueliikennöinti? http://koti.mbnet.fi/invataxi/

Yläkouluhuumoria. Ei naurata.

Iso kiitos

Kaada ittelles vaan.

Eilen illalla sattui käymään niin hassusti että kuulin yhden kaverin luona teidän uutta levyä. Parit säkeistöt kerkesin kuunnella, mutta sitten oli pakko lähteä pois. Ei siksi, että se olisi ollut sellaista kuraa, vaan koska tilasin levyn enkä halunnut pilata neitseellistä kokemusta. Eli lasketaanko tuo vähäinen kuuntelu neitsyyden viemiseksi vai esileikiksi?

Miltä susta nyt tuntuu?

Nyt on Kuoleman laulukunnaat hommattu ja moneen kertaan läpi kuunneltu, loistava levy, kiitoksia! ja tulkaahan poijaat Mikkeliin,ja vielä kerran kiitos…

Kiitos. Mikkeli ei ole näillä näkymin ohjelmassa. Miksi? Vaikea sanoa.

Parin päivän kuuntelemisen jälkeen KLK sai uuden merkityksen elämässäni. Monivuotinen ihmissuhteeni elämäni naiseen tuli päätökseen perjantaina ja albumin sanoitusmaailma on auttanut viimeisen vuorokauden aikana käsittelemään omaa sisäistä sekamelskaa, joka pääkopassani myllertää. En aikaisemmin näin pitkää suhdetta kokenut ja pelkään etten vastaavaa enää koe. En kuitenkaan kaipaa köyttä, vaikka yksin jäin. En tunne vihaa, enkä suuttumusta. Tavallaan olen helpottunut, toisaalta itken myös silmäni päästäni tästä lohduttomasta kaipuusta. En vääryyttä tehnyt, ainakaan tietoisesti. Ero iski kirkkaalta taivaalta, muttei täysin yllättäin. Onneksi olen vahvaa tekoa ja uskon jaksavani. Silti mieleni sydäntäni jäytää kuin suo minua vetäisi. Aina vääjättämättä syvemmälle pimeämpään nurkaukseensa. Ehkä vielä joskus nään auringon valaitsemassa minua uudestaan. Kiitos Marko osuvista sanoista ja kokonaisuutena koko bändille. KLK on minulle varmasti tärkeimmästä Mokoma albumista. Muistan tämän albumin varmasti loppuikäni. Miten näin ironisesti ajoitus saattoikin osua kohdalle?

No jopas. Ei muuta kun kohti uusia seikkailuja.

Olettepas hyvässä seurassa: http://www.clubmetro.fi/ohjelmisto1.htm Heti klamydian ja hunksien välissä. Onhan siinä vasemmalla vieressä eräs nimeltämainitsematon juopporetkue itä-suomesta.

Just. Tätäkö tämä nyt sitten on?

Vitti mikä levy. Parhautta.KIITOS T: Eskilomin hyypiö

Ole hyvä! Eskilomin mystisyys muuten väheni kuus-kuus-kuutostien rempan jälkeen. Tylsää.

“Valapatto haiskahtaa Slipknotilta…” Niin muuten tekee, ja melko paljon vielä.

Slipknot haisee rahalta.

Vitti mikn ei sitte auta flunssaan niinku valkosipuli ja tein uus levy. Tänks!

Hyvä vinkki!

Miksi siä Marko oot absolutisti, etkö siä tykkää suomalaisesta oluesta? Ainiin ja hyvä levy tuo uusi. Kiitos siitä.

Marko vastaa: En pidä alkoholin mausta, en varsinkaan oluen. En myöskään tahdo kokea elämää päihtyneenä, en yksinkertaisesti vain pidä siitä olotilasta.

Ainiin, olihan mulla ihan kysyttävääkin tuon äskösen kehumisen jäläkeen, notta olisikohan tulossa uutta dvd:tä jossain vaiheessa? Sen edellisen avulla minä teidät vasta oikeesti löysin!

Kassellaan myöhemmin. Suunnitelmia on, mutta nyt on liian aikaista puhua niistä.

Levy on puhdasta rautaa. Mulla tuli oikeesti tippa linssiin kun ensimmäistä kertaa kiekon pyöräytin. Säästä sanasi on teijän ylivoimaisesti komein pläjäys ikinä, voe helevetti mikä rysäys! Soundit ja ennenkaikkee Markon laulusuoritus on sitä pyhintä tällä levyllä. Rrrrouheeta! Tuotte meikäläisen elämään kuulkaas paljon iloa, kiitos siitä! Kaikkea hyvää Teille! (kännisen miehen tilitystä, annettakoon se anteeksi)

Saat anteeksi.

täää niinku kattoo/kuuntelee mänttejä tien päällä,….. ja asia on niin että tuota.. tulisittako työ mun hautajasiin soittamaan kasvot kohti itää?. 1 piisi ja jälkeenjääneet maksaa_?? olisko paha nakki? ja make.. muistan sut slummareittten aikaa.. sain jopa hommattua durgan!!!

Emme tule. Sori.

http://www.lintukoto.net/viihde/oraakkeli/index.php Sinä kysyit: Miksi KLK on paras albuummi? Oraakkeli vastasi: Koska tänään on aurinkokuntamme planeetat lineaarisessa konjuktiossa ja koska minä sanon niin (olenhan sentään aina oikeassa).

Voi kääk.

tänksit. uus levy on aivan mahtava. ostin heti kun ilmesty, ja hartaasti on kuunneltu.

Ugh!

Ei puutu kuin avioero(mikä on lähellä). Niin ei ole vaihto ehtoja millä avioelämän jälkeistä elämää jatketaan, kuuntelemalla uusinta!!! Kiitos siitä.Lätäkössa tavataan!

Ota rauhallisesti. Lätäkössä rokataan!

Mahtavan levyn teitte, kiitos siitä. Pelkäsin jo TMRH-kakkososaa, mutta Luojan kiitos ette semmosta tehny. Ja Ärräpään kertsi muuten kuulostaa ihan CMX:ltä, kuten joku muukin oli jo maininnut.

Mistä te näitä vertauksia revitte? Rock-musiikin historiasta vai?

Haha, lueskelin noita aikaisempiaa kysymyksiä ja vastauksia. Repesin ihan vitun monta kertaa :D. Kiitos teille, huuliveikot. ;D

“Kyllä nyt huuli lentää”, sanoi spitaalinen.

Miltäs tuntun hävitä stam1nan tytöille ylex:än äänestykses?

Ihanalta.

Ei saatana jätkät. Päivällä sain levyn käsiini ja nyt iltaan mennessä oon kuunnellu jo kuusi kertaa läpi. Odotukset oli todella korkealla, mutta tämä yllätti takavasemmalta, puun takaa ja veti maton alta. Ensin olin vähän että mitvit, mutta nyt lähtee jo taju.

Hyv!

Minne päin Lahtea olette tulossa kesällä? Jonnekkin k-18-paikkaan? Toivottavasti ette…

Asia selviää.

KOVA lätty toi Laulukunnaat, Perzkele! Ei kuullosta niin steriililtä kuin edellinen mokoma ja se on hyvä/heviä. The Scourgerin “BDWV”, Diablon “M47” ja Mokomoman voimin on avattu very heavy vuosi 2006. Kiitos!

Ole hyvä vaan.

http://www.lintukoto.net/viihde/oraakkeli/index.php …kattokaapas tämä niin tiärätte mikä mokoma oikeesti on…

Ei pyge.

Ostin tänään aamulla kuoleman laulukunnaat levyn, enkä muuta oo ehtiny kuunteleenkaan. Mahtava lätty sanon mÄ! \,,/

Jee!

Positiivisen yllättävä uusi lätty. Pesi kerralla Kotiteollisuuden 7-levyn “pojat soittaa poppia raaka ilme naamalla” huonot jälkivibat. Vielä kun tempo hidastuu, niin olen oikeasti teidän fani.

Sovittu.

Mitähän teikäläiset ois sanonu nuoruusvuosina jos joku ois tuonu esim. KLK-levyn kuunneltavaks, että joo sä soitat/laulat tossa bändissä sit vuosien kuluttua. Joo ja kyl oon katellu tässä Back to the Futuret ihan tarmokkaasti telkkarista ko on ollu tarjolla.

Hauska kysymys. Pitääpä joskus pohtia. Tai sitten ei.

Tuli tuos Mieli Sydäntä Syyttää-biisiä kuunnellessa sellaanen “mitä vittua?”-elämys. Kuullostaa nimittäin kertsin laulu ihan helvetisti Anssi Kelalta.

Mit vit?

Joko voitte paljastaa minkälaisia paitoja FME:ssä on tulossa? Punaisia?

Taitaa siellä punaistakin vilahtaa.

Täytyy sanoa että valitettavasti tuo uusin levynne ei yllä TMRH:n tasolle. Pahaa verta, Tulkki sekä KSVA ovat mielestäni ainoat valopilkut, muut biisit eivät oikein iske. Odotin kyllä paljon enemmän. No mut, hyvää tulevaa keikkakautta teille, kassellaan jos intiltä ennättää tulla johonki n kattoo.

Tälläkertaa mentiin näin. Ensi kerralla taas jotain muuta.

Menee hieman takaperoisesti tää nyt. Ostin uusimman levynne ja muita en vielä omista ja PERKELE! Levy on täyden 10 arvoinen. Eiköhän nuo muutkin levynne siis tule ilmestymään hyllyyni! Saundit tykittää aivot takaraivoista pihalle ja sanoitukset saa itkemään tosiaan silmät päästä. Iso Kiitos mahtavasta platasta!

Sanattomaksi vetää. Paljoko näitä on vielä jäljellä?

Marko, onko levyn vokaaleissa(etenkin huudossa) käytetty joitain efektejä?

Eipä juuri. Osa lauluista on tuutattu kevyen särön läpi “ihan normaalisti”, ja kaikuja sekä viiveitä on käytetty maltilla.

joo tää on kyl vähän epätavallisempaa mokomaa. pitää tottua.

Pakko.

Kuuluuko parta rässimiehen perusvarustukseen?

Ei parta pahoille kasva.

ihan helvetin hyvä kiekko, näin juuri kuuluu kunnon levy tehdä! Mieli sydäntä syyttää on ehkä ensikuuntelulta paras biisi. Jatkakaa samaan malliin!

Jatq.

Miten litran mittaa viedään?

Kuin pässiä narussa.

Latasin ensin teidän levynne netistä, kuuntelin sitä sitten siinä aikani. Levy oli niin hyvä että omatuntoni soimasi, kun en tue rahoillani tätä suurta aatetta.. joten ostin tänään aitona tuonkin lättynne. Mitä saan, omenan? Ja tosiaan, oikeesti jos otetaan, niin eikun onneva vaan onnistuneesta uudistumisesta ja muutenkin vallan mainiosta levystä. Ja millainen soittolista teillä on tuolla kuopiossa 3. kk, kun teillä kahtena päivänä putkeen keikka? jos viitsitte vastata, niin tietää tuleeko katsoon kummankin ;D

Olet viaton lain edessä. Soittolista vaihtunee iltojen välillä.

johan on perkele… KLK on täynnä näitä kunkkuriffejä. On pojat saanu pirun hyvän levyn aikaseks.

K’tos.

Aivan PERSKELEEN kova plätty!!! KIITOS!!!

Ou jee.

nähdään poikaset kuopiossa.awww.eturivissä o ihanaa.tiivis tunnelma.ei malta odottaa. santulle kuplamuovia.kavereille kans.erittäin epäselvä eli _täydellinen_ 8D

Jes.

Kiitämme levystä! Hitto minkälaisen saundin olette saaneet! Potkii niin, että palleissa tuntuu… Suomen slayer muuntautui suomen sepulturaksi!

Suomen Mokoma kiittää.

ku sain teijän uuden levyn sillon ja kuuntelin sen kerran putkeen ni laukesin kuudesti

Kyllä se siitä..

Loistavat noi tein uuden levyn kannet! ja juliste levyn mukana tuli tarpeeseen ja pääs heti paraatipaikalle oveen.. Kiitos siitä! Levyn ehottomasti paras biisi “Itken silmät päästäni”

Kiitämme.

Hirveetä kehumista vaikka jätkät on tehnyt tollasen tyttöjen levyn 😉

Pitääkö sun kommentista olla otettu vai ruveta todistamaan miehisyyttään iskemällä sulta toi toinenkin silmä vinoon?

Itken silmät päästäni ja kuuntelen teidän uutta levyä. Miksi? Kauniita piisejä. Nyt on hyvä olla. Paha olo on pois. Kivaa.

Hyvä että toimi.

Harvinaisen hienon kitarasoolon on Tuomo loihtinut Kuu saa…-kipaleeseen. Antaa kunnon soolon tavoin oikeasti jotain uutta ko. biisiin. P.S. Älä masennu Kuisma, on säästä sanasi-soolokin aika muikea.

Kiitos kehuista.

Katsoppas!

No vaarihan katsoo.

Aika pyörityksessä ollut tämä uusin. Ja kyllä, jälleen se raskain, Itken silmät päästäni, on se paras veto. Kauhulla odotan sitä päivää jolloin voin siihen samaistua.

Heh, samoin.

Ootte te kyllä vekkuleita poikia.. Aivan mieletöntä! Lutakossa nährään! \,,/

Siellä sit.

Hemmetin tiukkaa meininkiä KLK:lla ja sounditkin ovat kuosissa. Markolla vaikuttava ääni molemmilla tavoilla. (Vasta nyt Mokomaan tutustunut.

Kiitos kaunis.

Onko Miitrin korvissa vaikkua vai kuulovamma ku kuulostaa niin perseeltä toi levy? Hyviä biisejä tosin.

Vika on kyllä korvissasi tai stereoissasi.

On muuten hemmetin hieno kansitaide uuressa levyssä! Siittä puheenollen eiks tuossa kanassa lue Mokoma? Jos ei ni tarkottaako kansi että Punanen kukko on nyt syöty parempiin suihin? (kenties TMRH mörököllin toimesta?)

Sie oot sekaste.

no ei se hyrkäs oo W**tu paras ko hahto on (ei millään pahal,niin se vaan on) ,mut aika tiukan räiskäleen pojat teki mansikka hillon ja ja kermavaahdon kera.

Selvä.

Jos näin saan kysyä niin oletteko ollenkaan aikonut lähteä muuta muailmaa valloittelemaan. Kyllähän töy ainekii bodomin ja himin voittaisitte. Ku soumen paras bändi ny ootte. T: sepi

Koitetaan nyt ensiksi saada Suomessa homma toimimaan edes auttavasti

No niin, tiliin vielä reilu puolitoista viikkoa, olen ollut aivan pihalla ja tajuan että uusi levy oli ulkona jo toissapäivänä! Levykauppaan tuhannen laukkaa, käteen jäi víelä uusi in flames… Paluumatkalla piti vielä auto tankata, joten rahat on sitten kulutettu ennen seuraavaa tiliä mutta kyllä kannatti. Just tällaista levyä salaa toivoin mutta en ääneen kehdannut toivoa, rankkaa ja ehkä vähän synkkääkin, ei mennyt rahat todellakaan hukkaan. Mutta missä on Vaasan keikka listalla? Eikös Klubi rokannut aika hyvin?

Vaasan kohtalo on jäänyt epäselväksi. Kysy Klubista.

Ootte varmaan jo kuullu tän että uus levy on saaterin kova… vai voiko sitä kuulla liikaa?

Tavallaan voi ja tavallaan ei voi.

Nyt on Markolla laulu kohillaan. Lyömätöntä kamaa. Mutta mites tuota nyt voi laulaa keikoilla mukana? Ei mitenkään, eli kysynkin vaan että kuka tämän korvaa?

Ei kukaan. Huuda täysiä.

Nythän unohtui tiedustella, että minkä efektin avulla Marko Annala kuulostaa Ärräpää-biisin kertosäkeistössä Pasi Koskiselta? Itsekin haluaisin kuulstaa Pasilta, olisi meinaan vaikuttava ilmiö bussissa tuo mokoma.

Tomi Joutsenko se siellä?

Hienosti toimii uusi lätty. Uskaltaisin jopa väittää, että ensimmäistä kertaa Mokoman uralla levyllä soittaa BÄNDI eikä vain lauma erillisiä muusikoita, yhtään edellisiä tuotoksia väheksymättä. TMRH on edelleen hieno levy. Ja ne soundithan on ihan silkkaa murhaa. “Tästä on hyvä jatkaa” muuten pelasti koko viikkoni. Nyt nimittäin tuntuu oikeasti pitkästä aikaa siltä, että tästä on ihan hyvä jatkaa. Jotta kiitoksia vain kun vaivauduitte levyn tekemään. Lutakossa nähdähän!

Palautteen aloittava klisee on liikuttava, mutta kuitenkin klisee. Lutakossa siis!

Ärräpää on just paras \,,/ hyvä santtu!!

Santtu on just hyvä.

Missä vaiheessa otitte daavidintähtitatuoinnit otsaanne? “Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa”, mutta mitä helvettiä? Huppari Airossa 60 euroa, pipo 20 euroa? Ja miksi helevetissä julkaisitte Laulukunnaista jonkun “limited deluxe”-version, jossa ei ole mitään ekstraa, on limited johonkin 10000 kappaleeseen ja jossa on huono pahvikotelo? Miten tuollaiset julkaisut palvelevat faneja? Omaa kukkaroa varmasti, mutta teiltä on jätkät nyt lähtenyt mopo käsistä ja kunnolla.

Olemme pahoillamme että jokainen väliporras haluaa osansa kuluttajahinnasta. Viisastuimme, eikä huppareita enää saa muualta kun Sakaran paitatiskiltä juuri naurettavaksi nousseen ovh:n takia. Eikä sit kai pipojakaan. Mutta oletko oikeasti sitä mieltä että Digipak oli huono idea?

Kenenkä idea oli julkaista levy juuri lukuloman alkaessa? Ei pidä lukemisen antaa viedä aikaa levyn kuuntelulta, kun ei nuo tunnu yhtäaikaa onnistuvan. Ja sitten, mitä muuta virettä uudella levyllä käytätte kun dropped d:tä?

A ja H.

Tästä on hyvä jatkaa,kun ootte Lahteen tulossaaa…ruhtinas paita alkaa olla jo riekaleina.PERKELES TÄÄ 9.toimii loistavasti.Tuleeko uutta paitaa kenties punaisena…toimii myös. ISO KIITOS

Punainen paita on tulossa.

Mahtava lätty…ägen. Kiitos kaunis teille siitä. Ootte ehkä parhaita. Viä ku näkis sen uuren vireon ku ei näy bängerboolssit…no eiköhän ens keskiviikkona;)

“Ehkä parhaita” riittää meille. Cassels.

“Olet saapunut jeesusmetalliyhtye mokoman sivuille”

Terveisin Bläcmetalisti-92.

Hai. Tiedättekös bändin nemiltään Gorefest? Jos Marko pystyis laulamaan samalla korinalla, kuten heidän laulajansa, niin hän olisi täydellinen laulaja (paras mielestäni nyt jo). Ruisleipä on hyvää.

Gorefest on tuttu. Parhaudesta on korinan verran täydellisyyteen? Tämä selvä.

miten helvetissä te pojat jaksatte miltein joka päivä vastailla tän kaltasiin epämääräsiin kysymyksiin ? Irkkaatteko te pojat muuten kun tällaseen löytyy näin rutkasti. #mokoma kanavalla IRCnetissä ois mukava saada teidänkin kunnioitettavaa presenssiä.

Erittäin hyvä kysymys tuo ensimmäinen. Pitääpä oikein miettiä tässä joku päivä.

Aijai.. tuli tänään hankittua laulukunnaat. Toimii ku nitro. Kaljaa ja keikalle 3.3 Lutakkoon vaan. Näen tuolloin miehet rässäämässä ensimmäistä kertaa ja en toivottavasti pety.

Toivotaan niin.

Noihin Suomen Messugah sun muut Suomen Slayeriin haluun sanoa että Suomen Mokoma!

Samoin.

MOSH!

Kiinni jäit!

En ole ikinä odottanut mitään levyä näin paljon kuin tätä ja kyllä pitää sanoa että oli se odottamisen arvoista! Toivottavasti teiltä tulee vielä monta yhtä hienoa tuotosta kuin KLK!

Teemme musiikkia niin kauan kun sen tekeminen tuntuu mielekkäältä.

Milloinkas KLK:n tabloja tulee mokotabbiin?

Kysyppäs Mokotabista.

Valapatto on ihan saatanan ankara veisu! Levyn paras biisi!! Kiitos parhaasta metalli levystä ikinä!!

Ole hyvä.

Santtuhan on ilmetty Wild Bill Hickok, paitti että basistillanne ei ole luodinreikää niskassa. Kai.

Ei. Kai.

Varmaan on jo muutamaan otteeseen kerrottu, mutta tuo uus levy potkii persettä. Lujaa! Soolotkin parantunu entisistä… ei niin että nekään olis huonoja olleet. Vuoden paras thrash julkaisu! (ainakin tähän mennessä)

Kiitos.

Siis…Kuuntelin levyn ekaa kertaa ni ei jättäny muuta päähän ku, että vau mikä levy jonka jälkeen aloin nukkumaan… krhm.. Mutta nyt monen kuuntelukerran jälkeen levy alkaa valkenemaan. Ei ole mikään yksinkertainen levy kyseessä. Siis positiivisessa mielessä. Pelasin juuri NHL 06 ja kuuntelin mokomaa. Sanokaa jos tulee mieleen jotain asiaa mikä olisi parempaa hehheh.. Mikä teidän/sinun mielipitees on tästä levystä kokonaisuutena? Täällä vaan kuluttajat hehkuttelevat globaalisissa kaasuhöyryissä. hä? T: Auktoriteettien turmelema nuori henkilö

Kokonaisuus alkaa pikkuhiljaa vaikuttamaan ehjältä.

Te kosketatte mua.Kiitos. Hyvää aikaa Jyväskyläläisille musiikista pitäville eliöille. Ensin Massikka ja kohta Mokoma!!! Kiitos siitäkin!

Jeh.

ei jumalautta jätkät!!! miten siis …äääää!!!! kuinka noihin sanoihin saatte tuota niin mustaa tunnetta,tuskaa ja .. vittu mä oon sanaton!!! ei voi olla todelllista tommonen.. antasin melkeen mitä vaan et saisin ite tollasta aikaan!! kiitoksia vaan ihan vitusti tästä lätystä!!! kaikki etelliset levyt on mulla kopsattuna mutta suatta olla varma että ostan kaikki alkuperäsenä!! *kumartaa syvään*

Kits.

Hö perkele! Tuo oulun keikka on ilmeisesti k-18.. Ei päässy teitä kattoo..

Niin. Sellaisia nuo anniskeluravintolat tuppaavat olemaan.

Sain juuri tuon uusimman albuminne. se on aivan saatanhan hyvä. raskaampaa kuinn edelliset, mikä on todella hyvä. sanoituksetkin ovat hyvät. Jatkakaa samaan malliin pojat:)

No mepäs jatkamme.

nii ja kun lp:n lyriikoissa niitä ylimääräisiä kirjaimia :<

Oli vai?

Vielä en ole päässyt levyä ostamaan, mutta piakkoin, innolla odotan! Kuisma ja Tuomo on tämän maan komeimmat pitkätukat, varsinkin Kuisman silmät on aivan uskomattomat, nam:)Mutta kyllä silti musiikki on Mokomassa parasta…ehkä…Pitää tuo parin kuukauden ikäinen jälkikasvukin opettaa kuuntelemaan Mokomaa, niin ymmärtää sit isompanakin hyvän musiikin päälle.

Kiitos naamakehuista. Samaa ovat sanoneet ainakin kaksi viiskymppistä rouvaa, joiden pojat soittaa kitaraa yhdessä bändissä.

No toimiihan se, uusi levy nimittäin, ei siinä mitään. Kritiikkiä huutolaulujen liian alas miksaamisesta. Matala kitaroiden vire tekee soundista massiivisen, mutta jäin kaipaamaan edellisen kahden levyn tarkkuutta, terävyyttä ja napakkaa kitarasoundia.

Varmaan arvaat että saundi ei ollut vahingossa tuollainen.

jätkäthän tykittää… kyllä tuli paskat housuun kun kuuntelin ekaa kertaa ton pahaa verta!!!! saako muuten lyriikoita netistä tälle uudelle lätylle?

Just.

Jannella on niin ihanan sielukkaat kasvot ja lisäks hän soittaa kauniisti. Parilla ekakuulemalla pidän erit. vitosesta. 🙂

Janne on ihana.

Henkinen yksinäisyys on niin syvää ettei mistään oikein löydy enää ‘vastetta’. Markon runot ja runollinen laulanta yltävät sinne silti. -SM-

Kiitos näista sanoista.

Mites ois paitoihin teksti: “Kiertäkää minut kaukaa”?

Kassellaan.

eiku aattelin et onkos annala soittanut joskus semmosessa bändissä ku SLUMGUDGEON, joskus omistin tuon kyseisen platan enkä nyt muista olikos se mies siinä..

Olihan se. Samoin Hessu, Pätkä ja Johnny.

Ei perkele nyt on jo perjantai eikä levyä oo tullu postissa. Tein ennakkotilauksen heti tammikuussa kun cdonissa tuli levy kaupoille. Lupasivat jo ensi viikolla lähettää sen. Seuraavan palautteen saattelemina: “EI VITTU! Tulen muna pystyssä kotio juoksen postilaatikolle jossa pitäisi olla ennakkotilauksella kk sitten tilaamani mokoman uusilevy. Postilaatikko on tyhjä! Eikö ennakkotilauksen etu ole että levy on julkaisupäivänä postilaatikossa? kaikista muista vastaavista firmoista kaverini saivat levyn mutta minä en? Onko siellä töissä laiskoja mustalaisia vai mikä vittu mättää! Saatana!

Kysy CDONista. Niiden varasto on Ruotsissa, joten siinä tais nyt tälläkertaa sit kestää vähän kauemmin. Pahoittelumme.

Uus levy + nimmarit kertaa kaksi = Suomen parasta antia! Kiitos

Ole hyvä.

Saikkonen PERKELE!

Tuomo vaan kavereiden kesken.

Meinas pärähtää paskat housuun, ku oli soitin kovalla ja mie into piukkana pistin uuen levyn soittimeen ja kajareist alkaa tykittää valapatto. No pitäähän sitä paskaa aina olla vähä housuis, niinhän se Raimo Vormisto sanoo?

Niin kai sitten.

ostin teiän uuren lätyn eile hyvää paskaa \,,/

Paska paska.

Kuisma, Miksi Triple Recto?

Kuisma vastaa: Testasin Rectifieriä viime talvena ensimmäistä kertaa kunnolla ja se vaan tuntui oikealta. Ja miksi juuri Triple? No siksi että enemmän on enemmän.

Soittakaa H.E.L.L. jommallakummalla Kuopion keikalla!! Se kun on niin lyhyt mutta äpäkkä veto, niin tuskin kukaan mieltään pahoittaisi..:)

Tuskin soitetaan. Sori.

Tuossa joskus mainitsittekin, että levyjänne ei tulla näkemään Mid Price ja sun muiden Nice Price levyjen joukossa. Kävinpä tänään ostamassa KLK:n Jkl:n Free Record Shopista, josta levynne sai hintaan 16.99e, kun taas muissa levykaupoissa oli se kiinteä 19.99e. Miten siis on, Sakarako määrää sen tietyn hinnan millä levyä myydään vaiko levykauppa? Tällä ei varmaan ole mitään tekemistä Mid Pricen kanssa? Minä kun olen ihan ulkona näistä jutuista… Loistavan levy joka tapauksessa, kiitos!

Sakara vastaa: Sakaralla ei ole vastaavaa vetävästi nimettyä alennusmyyntikonseptia. Voisihan jotain “Menneen talven lumet nyt epätoivoisen halvalla” -kampanjaa miettiä. Sakaran jakelijalla on levyille tietty tukkuhinta normaaleine paljousalennuksineen ja lisäksi suositusmyyntihinta. Kaupat päättävät kuitenkin itse omasta hinnoittelustaan.

Aluksi hämmensi mutta hyvä lopputulos. Kiitos

Samoin.

Helmi rässiiiiii.prkele

K.

Mie en saa paljoo muuta selvää pahaa verta biisistä ku pahaa verta siel lallatellaa

Hyvä alku. Sanavihkosta voi tarkistaa loput.

Marko hei, sun laulut vituttaa tossa levyssä ihan hulluna. Et vaan osaa huutaa, saati sitten mitään örinämeinikiä! Puhtaat menee kuitenkin hyvin, mut laiha lohtu. Mokoman pitäis saada parempi vokalisti.

Kuten orkesterin uraa pitkään seuranneena varmaan tiedätkin, niin Markohan se on ensimmäisenä saamassa kenkää.

Onko vielä mitään tietoa että ehtisittekö Tuska 06:seen tulla heittämään keikan?

Ei.

Jos tykkäätte lukea levynne arvosteluja, niin tsekatkaapa minun harrastelijapohjalta kirjoittelema sananen jokaisesta biisistä + yhteenveto: http://muusikoiden.net/keskustelu/print.php?p=4374456 Onhan tuo toki hiukan mokopäissään kirjoitettu juttu, mutta pitäähän sitä kriitikoilla (lue: kriitikoiksi haluavilla) olla lempibändejä!

Ei jaksa. Myöhemmin.

Teidän uuden levyn vuoksi, tälläinen varhaiskeski-ikäinen mieskin innostui muustakin kuin naisen ulkosynnyttimistä. Kiitos.

Kyyniset paskat ovat just parhaita.

kiitoksia mokoma poijjaille vitun hyvästä levystä!! nyt vaa festarikesää odotellessa \,,/ onko tietoa vielä et missä festareilla tuutte heilumaa?

Ei kerrota.

Kysymys Santulle. Olet varmasti joutunut vastaaman tähän samaan kysymykseen 10000^5 kertaa mutta… No koska olet joutunut vastaamaan siihen jo niin monta kertaa niin eihän yksi lisäkerta mitään haittaa :). Eli asiaan. Mitkä ovat “vermeet” millä bassostasi lähtee nuin kiva ääni?

Santtu vastaa: Vermeet on seuraavat. ESP Custom Shop basso EMG:n mikeillä. EBS:n HD350 bassonuppi EBS:n multidrivellä höystettynä, EBS:n 2×15 ja 2×10 kaapit. Tech21 Sansamp Bass Driver D.I. linjaboxina.

Saatanan palvonta on iha vitusta ei mulla muuta hhöhohä

Jaa.

Paljon Onnea Mokomalle!!! Toivoo:Meshuggah

Kits.

miten h viritettää 😀

HEADGBE

Mithäää? miks ei o enään dropper-d:llä? yhh..no miten ne A ja D vireet viritetään? :D\../,

Älä ressaa. Meillä on edelleen sama droppi-D vire höystettynä ala-A:lla kun jo 120 päiväällä. Parissa biisissä vetästiin perus H-vireessä.

No voe tokkiisa. Mahtavan lätyn teitte! Kuulostaa jotenkin juurevalta… Ensin kuuntelin autossa, mutta eihän niillä huonoilla reteoilla mitään tolkkua saanut. Ja kotona on jotkut Kikantin ysisysi-rakkineet. No, ei kun levy Walkmaniin ja kunnon kuulokkeet korville. A Vot! Hyvältä kuulostaa, tuotettu hienosti. Hienoja nyansseja kaiken ryminän seassa. Ja tekstit aivan mainioita. Ihan tässä äimistyy vanha heviniilo. Mahtavaa kiertuetta ja hyvää kevättä teille!

Kiitos sinulle!

Onko kyllä pirun kovaa settiä tää uus! säästä sanasi o aivan loistava!tampereen keikalla sit kaikki peliin 🙂

Juuh.

Olen kuunnellut levynne jo ainakin 10 kertaa näiden kahden päivän aikana. Potkii enemmän kuin jalkapalloilija äidin vatsassa. Saatte minut ilon kyyneliin… Olette vain niin arvokkaita ihmisiä minulle. Pitäkää huolta itsestänne. T. tuhkimo

Potkiihan se.

Moron! Kiitokset uudesta levystä. Se on hyvä.Tässä ei mitään muita adjektiiveja tarvita, sillä tämä tuli suoraan sydämestä. Oletteko muuten Frank Zappan musiikin ystäviä?

Juu, erityisesti Marko. Tuomo and. Jannekin. Santtu tietenkin. Ehkä Kuismakin vähän.

Oh! Aika osuva heti tuo ensimmäinen ajatus levyllä! Ja sanat muutenkin. Parhautta, Marko! Kappaleiden järjestys on mielestäni hurjan onnistunut. Kuvitus on kaunista: punainen toimii! Näin muuten tuon Villen hauskoja luonnoksia mm. teidän levyjenne kansista Ars Novassa. Ellei siellä olisi ollut niin hiirenhiljaista, olisin laittanut teitä soimaan jukeboksista, mutten vain tohtinut pelästyttää itseäni sillä paikan epäilemättä hiukan kolisevalla akustiikalla, mheh. Onneksi seuraavaksi näen ja kuulen teidät ihan elävänä. Maanläheiset soundit on parhaat! Lämpimät onnittelut onnistumisestanne!

Lämmitti. Kiitos.

Uusi levy on tullut kuunneltua jo noin viitisen kertaa läpi ja heti on lausuttava onnittelut bändille erinomaisesta levystä. Myöhäisheränneenä Mokoma-fanina pelkäsin, että Tämän maailman ruhtinaan hovin menestyksen ja muutenkin uskomattoman hyvän albumin jälkeen seuraajasta tulee torso, mutta hyvin veditte homman kotiin. Hieno levy, jykevillä kitaravalleilla höystettynä ja mielestäni olette onnistuneet jalostamaan useaan kappaleeseen tarttuvan riffittelyn Haudan takaa biisin alun pohjalta, joka on Suomen metallihistorian hienoimpia biisejä. Ainoana miinuksena näkisin lauluosuuksien välillä liiallisenkin rähinän ja sen, että Annalan persoonallinen lauluääni (huom. laulu) ei pääse kuin parissa kappaleessa oikeuksiinsa. Agressiivisuus ja rähinä on välillä hyvästä, mutta sitä ei kannata tehdä laulun kustannuksella. Ei pidetä siis kynttilää vakan alla, Marko! Sanoitukset ovat edelleen ylivertaisia, pitääkää taso jatkossakin yhtä korkealla.

Kiitos. Alkaa muuten pikkuhiljaa kapa loppumaan näiden palautteiden kanssa. Tää on rankkaa.

Nyt mä tiedän miltä kuulostaa, kun Anssi Kelan ruumiiseen pesiytyy riivaaja. Loistavaa!

Meinas naurattaa. Kolmas Nainen -vertaukset ovat vaihtuneet Anssi Kela -vertauksiin. Ihmisten nokkeluutta ei voi olla ihailematta.

se on moro…. kyl minäkin tästä sepulturan löyvän…. mut tää on parempi ku sepultura…soitto toimii ku junan vessa, maken laulu kyl hiukan järkytti ite tykkäsin vanhasta tyylustä enempi… ja tää aukee tosi hitaasti joka kuuntelulla paranee.. kyl diablo kans ootte tehny aika vaikuttavat levyt…. kyl suomessaki osataa kiitti siitä. t:masa

Ole hyvä.

Video myös Voicelle, kiitos! T. Nimimerkki: kaapelien tavoittamattomissa, suurissa sysimetsissä asuva henkilö

Eikö siellä Voicella nyt ois joku tekstiviestiautomaatti, jossa voisit tätä asiaa tiedustella.

paljonko teillä on keikkapalkkio (ts. paljon pitää iskee taaloja tiskiin et esiinnytte)?

Kysy Tokolalta.

Vittujes, mahtilätty!! Levyn alotusbiisi varsinkin otti heti kerralla luulot poijes… juurikin näin…

Näin.

Hyvä. Muistitte oikeen. Karijoelta 30km Kauhajoelle. Mutta eipä siinä mitää. Matkustan sen 30km ja tuun katteleen teirän keikan Kasinolle.

Siellä sitten juu.

Kiitos loisto levystä. jatkakaa vaan!

Oikeinko luvan kanssa?

kyllä olette kelpo levyn tehneet. en kuitenkaan pysty (vielä ainakaan) ylistämään yhtä varauksetta kuin tuntuu muodissa olevan. tmrh:n jälkeen odotusten lunastaminen on vaikeaa ja pelkäsin paljon pettyväni. mutta mielestäni lunastitte odotukset hyvin. levy kuulostaa hyvältä ja soundi on sopivan erilainen edellisiin verraten. tykitystä ainakin minä odotin ja sain haluamaani. sanoituspuoli ei minua tällä kertaa mykistänyt. mutta luulen, että ajan myötä nämäkin kolahtavat paremmin. levyssä on paljon biisejä jotka eivät vielä ole kunnolla avautuneet, mutta juuri niinhän sen kuuluukin olla. sanat ja musiikki pitää sisäistää ja elää, jotta sen voi ottaa omakseen. levyt, jotka aukeavat liian nopeasti unohtuvat myös nopeasti. kansitaide on muuten todella hienoa herkkyydessään ja yksinkertaisuudessaan, mutta kannen kukko/musteläikkä-hässäkkä ei olisi minua ostamaan houkutellut. mielestäni klk:ssa on klassikon ainekset olemassa, aika näyttää onko se sitä. jokatapauksessa hyvän kuuloinen levy on (ja hintakin oli kohdallaan). nyt jään innolla odottamaan kuinka uudet biisit toimivat keikoilla, odotukset ovat edelleen korkealla. kiitos siitä mitä teette. vaikutatte myös nauttivan siitä.

Huh, olipa pitkä tarina. Kiitos kuitenkin.

Voi pojat. ekalla kuuntelu kerralla kyllä vähän ihmetytti nuo sepultura riffit. Mutta kyllähän tuo pikku hiljaa käy aukeamaan. Masterpiece i would say. Vetäkäähän sitten kova keikka kun tuute Kouvolaa. Soittakaa Röllin sammakko laulu PErkl. T:Sepi

Jansmakko Erikois on parempi.

Olette saaneet minut itkemään 17 kertaa vuorokauden sisällä (+/-1, olen voinut kyyneliltäni seota laskuissa). Mokoma on minulle ollut usein todellakin hengenpelastaja. Monet pahimmat hetket on viety läpi teidän musiikillanne, viimeisenä oljenkortena. Hengissä en ole pelkästään teidän takianne, siitä voidaan kiittää myös ensihoito- ja lääkäriporukoita. Mutta mitä useammin kokeilee, sitä varmemmin lähtee. Te olette pitäneet huolen siitä, että ne kokeilut on jääneet yllättävän vähälle. Helvetti, joskus minä tulen vielä kättelemään teitä, ja sanomaan tämän suoraan teille, koska sen te ansaitsette. Vielä on jäänyt sanomatta, ehkä tilanteista johtuen, mutta se päivä tulee. Ja voi kuinka toivonkaan, etten ole ainoa, joka on näin pitkälle jaksanut. Tämä levy… Voi helvetti pojat minkä teitte. Tekisi mieli tässä nyt vähän analysoida, kertoa mikä kaikki on mennyt kohdalleen, mitkä asiat ovat löytyneet tällä levyllä kohdallanne musiikillisesti ja lyriikoiden osalta tietenkin (TIETENKIN) myös. Mutta ei vain voi. Tämä on tässä. Älkää taipuko, pistäkää itsenne siihen mitä teette, kuten olette tehneet. Kiitos.

Raskasta. Niin kovin raskasta. Koita pärjätä.

Marko kuvassa:http://www.rockhuora.com/

Vanha mutta hauska vitsi.

Eiköhän kaikki olennainen analyysi ole jo tehtynä levyn suhteen, mutta yhden kokemuksen haluan jakaa arvon musikanttien kanssa. Vaikka Itken silmät päästäni kertookin kovin erilaisesta tilanteesta kuin omani, kirvoitti se (ja kirvoittaa yhä) itkun sisältäni. Liekö puolentoistatuhannen kilometrin etäisyys vaimokullasta herkistänyt minut. Kiitos joka tapauksessa. Annatte voimaa.

Samoin.

on se hyvä levy vaikka edelleen oon sitä mieltä et silmissä alkaa viiraamaan nää sivut. onkos muute tulevalla kiertueella mukana kahelta ekalta levyltä biisilöitä vai onko ne jo lopullisesti kuopattu?

Sivujen viirailusta on tullut muutamia kommentteja ja tilannetta tarkkaillaan. Palautteita on nyt niin paljon, että tämän palstan konsepti alkaa olla jo koetuksella. Nimittäin TextPadin valko-musta kontrastikin tuntuu tällä hetkellä aivan liian miedolta. Keikoilla esitettävä materiaali keskittyy kolmeen viimeisimpään kiekkoon.

Kyllä!Kiitosta ja onnee pojat, ootte tehny aivan mahtavan levyn ja kannet on taas mitä hienoimpia. Cheers!

Kippis. Ja huh. Öitä.