Mokoma. Teistä on tullut minulle henkireikä, yksi ainoista asioista joka pitää minut tien päällä. Musiikkinne merkitsee minulle valtavasti. Niin, ja se pakkahuoneen keikka oli jotain jumalaista. Uskomatonta, miten voikin ihminen heittäytyä niin valtavien tunteiden ja fiilisten vietäväksi. Olitte upeita. Kiitos.

Henkireikiä kaikki tyynni.

Millos kesän keikat julkaistaan?

Syssymmällä.

No niin, kohta koittaa Nosturin keikka, tätä on odotettu jo todella kauan! Jumalattoman hienoa päästä näkemään teität taas, ja uutta materiaalia pääsee kuulemaan. Joten tehkää lupaus ja rokatkaa paikka matalaksi! Kiitos.

On hienoa päästä taas näkemään Nosturi.

Sanokees ketä kaikkia touhon Monsteriseriin oikein kuuluu? siis tietysti Miitrin ja Jannen lisäksi.

Miitrin ja Jannen lisäksi siinä soittaa Antti ja Tommi.

onko stain of mindissa yökee riffi? No miltä susta tuntuu? No kyllä musta tuntuu.

Oha se.

mihin onpi hävinny kaikki taustakuvat kotisivuiltanne?

Taustakuvat ilmestyvät FC Mokoman sivuston puolelle, jahka sellainen aukeaa.

Tuli mieleen että vieläkös teillä on käytössä sama bussi kuin dvd:llä vai onko siirrytty uuteen ja isompaan? Ei sillä, viihtyisältä se bussi ainakin dvd:llä näytti vaikkei mikään Neuvostoliitto olekaan.

Mänttibussi kuljetti Mokomaa viimeksi juuri tuon dvd:n kuvausvuonna 2004. Lähemmäs 40000 kilometriä tuossa kuumassa mutta kylmässä, viihtyisässä mutta epämukavassa, lämminhenkisessä mutta pahan hajuisessa purkissa riitti. Viime vuonna Mänttäri palveli menestyksekkäästi Stam1na-yhtyettä. Mokoma on kulkenut viime vuodesta lähtien Roaddogin vuokrabusseilla, which is nice.

Kun joku joskus kysyi teidän ammateista niin joku teistä sanoi,että on jossain tekemisissä tietokoneiden kanssa.Kuka teistä on ammatti tietokoneukko?

Kukapa tietokoneilta välttyisi tänä pänä. Kysymyksesi on siis monimutkainen, eikä tämä tunnu oikealta paikalta ruotia kenenkään siviilitöitä sen tarkemmin.

Voiskos tulla, tulisko…? :sellaista keikkaa että Machete lämppäripämppärinä ja Mokoma kihisemään kuumille kiville sen jälkeen? =) ja kiitokset rytmikorjaamon keikasta. oli lujaa tekoa!

Tuomo vastaa: Ei sellaista pysty tekemään. Keikka kumman tahansa yhtyeen kanssa vie mehut sen verran tehokkaasti, että kahteen täysipainoiseen vetoon ei fysiikka taivu.

Hyge minkäs laista chainaa(miten lie kirjoitetaan) ja komppi crashia suosittelisit jolla on hyvä soittaa mokomaan jos mommaa kumpaakin vain yhden? ja kohtuu hintaan tietysti

Janne vastaa: On lähes mahdotonta suositella jotain yksittäistä peltiä, koska soinnin kauneus ja sopivuus on täysin soittajan kädessä ja korvassa. Itse olen löytänyt Meinlin Byzance- ja Mb20-sarjoista mieluisan setin.

Soittakaa Marjat Ruisrockissa

Todennäköisesti emme soita, sori. Tunku festarisettiin on kova.

Oletteko Varmasti tulossa Tuskaan? Vaikka sen tiedän kyllä itekkin. Kannattaako Marko Saipaa? 🙂 Tykkäätkö Tuomo kuunnella Kotiteollisuutta ja Diabloa? Nähään TUSKASSA SÄLLIT!!!

Tuomo vastaa: Kaikilta meiltä irtoaa vähintäänkin sympatiat SaiPalle. Kyllä mie Kotiteollisuutta ja Diabloa mieluummin kuuntelen kuin kattelen.

Olisin todella kiitollinen jos tulisitte Tukholmaan soittamaan! Ootte helevatin hyviä!

Kiitollisia olisimme mekin.

Santtu paljon noi siun rastat makso?

Santtu vastaa: Ei pennin sekeliä. Se nyt tästä maailmasta vielä puuttuiskin, että pitäis tuommosesta tuulenpesästä jotain maksaakkin. Iha ittestää se siihe ilmaantu.

Ei pahoille parta kasva. Joten tästä oletamme että kuisma on mokomasta pahin \o/

Eikä sekään kovin paha.

Soitatko Tuomo baritoniversiolla vai normaalilla kaulalla?

Tuomo vastaa: Mulla on V:ssä ja Custom Viperissä 25,5 tuuman skaala. Eli ei tuo vielä baritonista käy, vaikka pidempi onkin.

Ei saatana päivän valoo kestä

Murjota sitten sisällä.

Höh, Fröbelin Palikat on ainakin sata kertaa rankempi kuin Mokoma 😉

Tavallaan.

Mitenkä mokoman kitaristit saa noin agressiiviset säröt? kuuntelin biisin Hiljaisuuden Julistaja, niin kiinnostuin noista säröistä, sitten kun kävin katsomassa bändin esittelyä niin järkytyin! tyypeillä lukee siellä Bossin DS-1?!?! onko tuo pedaali, josta pojat saa käyttö särönsä kaikkiin riffeihin? vai onko joku muu lähde, jota ei kerrota?

Kyseinen viisu on vedetty levylle Peaveyn 5150:lla ja jollain overdrivellä. DS-1 on lisäsärönä melodioissa ja sen semmoisissa.

Joku kyseli täällä Mikkelin keikkaa, tässä linkki hänelle: http://www.scooprock.fi/

Sinne sitten surfaten.

Miten työ pysytte noinkin eiläskeinä vaikka ootta rokkareita????

Olemme läskejä henkisesti.

Kiitos Pakkahuoneen keikasta, ei ole sitten ikuna ollut kivempaa pitissä. Kassellaan kesällä uudestaan!

Kasselee!

Kuka teillä keittää aamupuurot? Se on varmaan marko koska krapulassa puuron keittäminen on yllättävän vaativaa, jälkeempäin sotkuista hommaa. Mä meinaa aina unohdan sen saatanan kattilan liedelle ja sit meinaa koko talo palaa. MOKÖMA!!!

Puurojen keittely ja katastrofialttiit hommat ovat nimenomaan Marko “Paistaa kännykän uunissa” Annalan hommia.

Ensteks haluttaa kiittää teitä Mokomia,että ootte hianon levyn väsänny.Sitten kitaristeilta kysysin semmosta,et miten pidätte soittotekniikkaanne yllä ja millasia tekniikkaharjoituksia suosittelette?

Tuomo vastaa: Eipä me sen kummempia tekniikkaharjoituksia tehdä. Soittotaito pysyy yllä lähinnä soittamalla omia riffejä. Joskus tosin sahailen skaaloja edestakaisin sorminäppäryyden takia.

Kaverini väittää että Kappale Kuu Saa Valtansa Aurogolta kertyo säkeen yksi kohta menee:kuu saa valtansa auringolta joka näyttääkin hohtavalta ei valoaan se yksin jaa Vaikka mielestäni se menee ei valoaan se yksin jää. Te jos jotka osaatte ratkaista meidän väittelyn/riidan.

Levyn kansivihkonen, jos mikä osaa ratkaista riidan. Olette muuten molemmat väärässä.

Etkös sie Tuomo sanonu, et Seeste on Valun huonoin kappale?

Tuomo vastaa: Onhan se vähän tuommoinen, mutta silti oma.

😀 mitäs jätkille kuuluu.Katteli tässä äsken teidän Mäntit tien päällä DVD:tä ja siinä söitte karkkii ja markolla oli synttärit Paljon sä marko täytit??? Älkää itteenne telok

Marko vastaa: Täytin 32 vuotta.

Moro. Jos olisi jotain aivan oikeata asiaa, johon haluasi aivan oikean vastauksen orkesterilta, niin tämä ei taida olla oikea foorumi siihen? Jos olettamukseni pitää paikkansa, niin voitteko ystävällisesti kertoa/ neuvoa paikan mihin kirjoittaa niinsanotut “oikeat” kysymykset ja kommentit, että niihin olisi edes mahdollisuus saada asiallinen vastaus? Jos sellaista mahdollisuutta ei ole, niin parempi kai tämäkin, kuin ei mitään?

Kyllä täällä pyritään vastaamaan asiallisiin kysymyksiin asiallisesti. On pitkälti kysyjästä kiinni, millaisen vastauksen saa. Sähköpostia voi laittaa osoitteeseen seittimestari(a)mokoma.com. Yleisluontoiseen kysymykseen saat vastauksen ehkä suuremmallakin todennäköisyydellä täällä kysymyspalstan puolella.

Nyt se sitte tapahtu… täytin muhkeat 18 vuotta…! mites nyt suu pannaan? festareilla nähhään…!

Onneksi olkoon. Siihen ne odottamisen arvoiset synttärit sitten loppuivatkin. Loput merkkipäivät tulevat vastaan odottamatta ja yhä nopeutuvalla tahdilla, kunnes lähtee henki.

ei voi muuta kuin myhäillä. niin loistavia te pojat olette.

Anna palaa, kyllä se siitä helpottaa.

Kyl mie tiedän, että ei kukaan muu suvusta diggaa Mokomaa, mutta torstaina ammuttiin railakkaasti yli ja ohi. Puolisen tuntia ennen keikkaa tuli kiva tekstiviesti, että joku kukkahattutäti oli saanut sydärin ja se siitä keikasta ja hopsitaaliin. Perrrkele. Oli kuulemma vielä loistava keikka, mutta Nosturissa sitten vähintäänkin samanmoinen, eikös ?

Nosturissa sitten.

Jeh, päälläni komeilee KLK:n paita. Aikas hiano.

Se o hiano.

Nyt jätkät laitan teille haasteen: treenatkaa Tuska-Festivaaleille “nämä kolme ovat yhtä” -biisi keikkakuntoon 😉 muuten itken silmät päästäni pahan veren kanssa ja siitä ei ole (todellakaan) hyvä jatkaa.

On se treenattu. Ei vaan meinaa mahtua settiin sitten millään.

Mites olisi jos mahdollisimman moni Mokoman jäsenistä nimeäisi oman suosikkinsa Mokoma-biiseistä?

Ei me aleta suosikkilapsia nimeämään. Ne ovat omia kaikki.

Onkos teiän “Avoin Hauta” biisi joku julkiasematon cover, kun eipä kyseinen biisi löydy miltään levyltänne?

Kyseessä on Deathin Open Casketin versio, joka ei lupien puuttuessa löydy miltään levyltä.

Santtu. Oletko elvisfani kun niin komiasti tuo lantio kierii ja pyörii DVD:llä? Olet menettäny swingibisneksessä vähintäänkin miljoonan. miksi moinen?

Santtu vastaa: Parkettien partasudiksi joskus on miuta tituleerattu. Enempää en tiiä. Kysy Aivolaari OY:stä.

Mihin osoitteeseen voi lähettää fanipostia?

seittimestari(a)mokoma.com