Lahtelainen lauantaiaamu tervehti turistia räntäsateella. Masentavaa. Varta vasten olimme ruinanneet hotellista jatkoaikaa, mutta ketään ei tuntunut nukuttavan. Aika tyypillistä. Jos jatkoaikaa ei olisi ollut, olisi käynnistynyt armoton kiukuttelua, tyylin: “Miksi ei saa ikinä nukkua kun nukuttaa ja aina pitää lähteä niin aikaisin ja voi vitti kun kukaan ei ole taas hoitanut”. Mutta sellaista se on, aikuisen miehen ikuinen tyytymättömyys.

Lahdesta ei Juvalle kauan kurvaillut ja aina yhtä ystävällinen hotelli-isäntä Kontiainen otti ryhmämme lämpimästi vastaan. Heti kärkeen nautimme perunamuusit ja Sveitsinleikkeet, ja lähetimme keittiöön valtaisat suosionosoitukset, sillä sen verran maukasta apetta oli tarjolla. Samoihin aikoihin alkoi viidakkorumpu kertoa, että miehistö Hynynen-Hongisto-Sivenius & co. oli jossain kulmilla -eli noin sadan kilometrin päässä- viettämässä luokkakokousta ja että he aikoisivat ampua taksilla paikalle koko revohka. Älyttömyydessään täydellisen nerokasta toimintaa! Varsinkin kun Ladbrokes ei olisi laittanut kummoisia kertoimia sen puolesta, että yksikään jälleennäkemisen riemua nauttinut kokouslainen olisi edes hereillä keikkamme alkaessa. Mutta isoilla miehillä on isot liikkeet ja se heille sallittakoon.

Muutokset setissä tepsivät, ja tuntui että lavalla oli Lahteen verrattuna oikea bändi eikä viisi jätkää jotka muistelivat miten esittää bändiä. Toisin sanoen helpotus oli melkoinen kun tajusi, että tästähän tämä taas lähtee! Lavalla oli kuuma ja hilse pöllysi, eturivissa oli äänekästä sakkia. Enempää en hikoilultani muista, mutta erittäin hyvä feelistunne jäi.

Keikan jälkeen kelpasi istahtaa bäkkärille ja nauttia talon antimia täytekakusta vissyvalkkariin. Hivenen tuli pyörähdettyä ihmisten ilmoillakin, mutta tuntui että siellä olisi tarvinnut vähintään tulkkia ja kalastussaappaita. Ei sitä kauan jaksanut, Pieksämäen loisteliasta FM2000 -orkesteria tuli morjestettua, mutta heilläkin oli vähän liian raju meno meihin vanhuksiin verrattuna.

Niin, Hynystä tuli nähtyä aamupalalla. Oli nähnyt melkein puolet keikasta.