Kesän viimeinen keikkabussimatka suuntautui Mikkelin Jurassic Rockiin, josta mieleen oli jäänyt viime kesältä lämpimät muistot. Silloin meitä hyväili lämmin ja pimeä kesäyö. Tällä kertaa ei ollut tarjolla kumpaakaan, sillä keli oli märkä ja kylmä ja soittoaikakin alkuillasta valoisan aikaan.

Eipä tuo mitään, Jurassicissa on silti mukava meininki. Lavan taakse leirintäalueen mökkeihin oli taas kerääntynyt melkoinen määrä tuttuja naamoja melkoisissa naamoissa. Oli Kaikkaa, Ruusupuskaa jne.

Jonkinlaiset kesän päättäjäiset olivat käsillä, joten aikomus oli liittyä sekavien tovereiden seuraksi myöhemmin velvoitteiden jälkeen. Bäkkärikoppimme viereisiin mökkeihin oli majoittunut mm. Amorphis ja Stone, joilla oli saman suuntaiset suunnitelmat. Stone vastasi myöhäisillan taidetarjonnasta, joten asiallisen oloiset lähtökohdat oli tälle illalle.

Kaikka kertoi edellisen päivän Stam1na-keikasta hurjia. Yleisö oli pyörittänyt valtavaa pittiä, joka oli vatkannut läpimärän nurmikentän upottavaksi velliksi. Toisena päivänä festarikansan iho ei enää toista mutakylpyä selvästikään tarvinnut. Ihmiset asettautuivat keikallamme sivistyneesti valtavan muta-aukon ympärille. Pari sitkeintä mutaan uskaltautui, mutta tahmealta meno näytti, kun parhaimmillaan ihmiset painuivat liejuun polviaan myöten.

Vaikka ehkä suurin hurmos jäi keikalla saavuttamatta, tunnelma oli kuitenkin hieno. Tuntui siltä, että bändi oli kovassa iskussa. Myös yleisö tuntui nauttivan, vaikka eivät enää mutaan halunnetkaan sukeltaa. Tänä vuonna monitorimiksaajaksemme ryhtynyt KK hoiti myös homman niin suvereenisti, että lavalla kelpasi diggailla äänimaisemaa.

Keikan jälkeen vietimme laatuaikaa bäkkärikopin edustalla kollegoiden ja ystävien (osa lasisia) seurassa. Mainio päätös mahtavalle kesälle. Omalta osaltani reissu loppui tähän, mutta muu seurueemme jatkoi vielä sunnuntain puolella päättäjäisiä merellä kuskimme Roopen järjestämissä kemuissa. Harmittaa vieläkin, että en päässyt irtautumaan mukaan.

Nöyrimmät kiitokset omalle porukalle, yleisölle sekä kaikille muillekin kiitoksen arvoisille!