Kiitos mahtavista keikoista Nosturissa, Saunassa, Tuska ja Kurassic Rockissa. 😀 Viimeisimmän kuralampipitti oli kyllä aika hauskaa. 😀 Tulette vielä näkemään minut yleisön joukossa, jos huomaatte. Terv, halpa puheseura.

Kiitos!

Ootte Suomen paras bändi.

Kiitos!!

Morjens, ensinnäkin täytyy mainita, että Mokoma on kyllä paras orkesteri, mitä muapallo päällään kantaa. Kiitos olemassaolostanne! Kaveriporukasta löytyy muutama teidän fani ja höpistiin lämpimiksemme Valu-albumista. Päädyttiin sitten siihen lopputulokseen, että aikamoisen tyhjänpäiväistä tavaraahan tuo on. En tiedä kuinka monesti tätä on teiltä kyselty, mutta miten itse suhtaudutte esikoiseenne?

Se on Mokoman ensimmäinen levy, ja sitä ei kukaan vie meiltä pois. Meidän suhtautumisen omiin levyihin tai biiseihin näkee kyllä hyvinkin pitkälti siitä mitä livenä soitetaan. Joitakin biisejä on kivempi soitella kun joitakin toisia.

Jos sattuu omamaan siistejä keikkakuvia Mokoman keikalta, niin voikos niitä lähetellä bändille, vai onko niillä jo aivan tarpeeksi kuvia?

Paras vaihtoehto on että laitat kuvat nettiin ja laitat linkin meille.

mitä ette enää koskaan tekisi uudestaan?

No sen RMJ08:ssa aiheutetun v*tunmoisen härdellin kun saisi jotenkin pyyhittyä mielistä niin olisi tosi kiva.

Virgin Oilin keikka oli uskomatonta mahtavuutta, te vaan rokkaatte aina. Kiitos. Ja oikeastaan saisitte soittaa Seitsemän sinettiä aina ja kaikkialla, se villitsi muutkin kuin Santun.

Kiits VirginOilin keikasta.Infernaalinen meno parvelta katsottuna. Itse pelimannetkin tuntuivat nauttivan, ja niin nautti myös tämä naisihminen. Upeaa!!!

Helvetisti kiitoksia Virgin Oilin keikasta! Tarkoitus oli hevistellä vähän kevyemmin, mutta yltä päältä hiessähän sieltä taas lähdettiin. Niskakipuja ja seuraavaa keikkaa odotellessa, I salute you.

Kiitos!

Minkälaiset silmälasit Kuismalla on; siis ovatko ne luku- vai kaukonäkölasit? Välillä ne näkyvät Kuismalla, välillä ei… Ja käyttääköhän arvon kitaristi piilolinssejä? 🙂 (Sori jos tätä on kysytty. Yritin etsiä hakusanoilla ‘Kuisma’ ja ‘silmälasit’, eikä löytynyt.)

Kuisma vastaa: Keikoilla on piilarit, siviilissä sit rillit. Mulla on vähän miinusta, ja mikä hankalaa, myös hajataittoa. Ja kaiken lisäksi jätkät kutsuu mua suomihevin Harry Potteriksi. Arvaa vaan ottaako pattiin!111!111!!!

Selviydyin vihdoin tänne ihQttamaan teidän KuopioRockin keikkaa. Ei vittu jannut ! Teidän takianne niskat kipeänä vieläkin! Ensi vuona uudestaan rokissa? nimim. mustaletti melkein eturivissä kuisman edessä.

Kiitos!

Jeesuksen aikana ei muuten sukupuolielinten hygieniasta huolehdittu aivan samalla tavalla. Miten suhtaudutte tähän.

Käymällä suihkussa.

Rapsuttelettekote pallejanne paljon? Minä ainakin.

Et muuten ole rapsutellut. Kai me nyt se oltais huomattu.

Sakaran sivuilla lukee aika jännästi artisti-esittelyissä: ‘Mokoman kuudes albumi Luihin ja ytimiin julkaistiin marraskuussa 2008 ja se saavutti yhtyeelle toisen perättäisen albumilistan ykköspaikan.’ Paluu tulevaisuuteen vai?

Moke Hygomasta ja Jatmiksen Rynne. Väärä päivämäärä muuten päivityksiä -jutussa tuo ylempi 8.7. Oikiataki asiaa oli?

Sitä ollaan taas oltu kännissä töissä.

Sori, Santtu, ettei saatu sua kiinni kun daivasit virgin oilissa, sanat eivät riitä kertomaan. Ei kai sattunut?

Ei Suntoryä tietenkään sattunut. Korkeintaan aamulla vähän krapula vaivasi.

Meinaatteko julkaista mitään uutta enää tämän vuoden puolella?

Eipä taida ehtiä.

Mitäs tykkäätte testamentin uudesta albumista? Aika kova levy!

Kova ja samalla pääsääntöisesti tylsä.

kiitoksia näin vähän myöhässä kuopion keikasta jonka kruunasi se että törmäsin markoon vielä jari-pekan nesteellä kotia kohti mennessä. tervetuloa vaan jyväskylän suuntaan heti kun kerkiätte.

Jari-Pekan Nesteeltä ei muuten saa mitään mitä rokkari oikeasti tarvitsee.

tuutteko kahville porvooseen,mie tarjoon

No mitäs luulet?

Olenpa lueskellut tässä aikani kuluksi Mokoma.com:in keikkapäiväkirjoja (ehtinyt jo ‘Kestääkö Tajunta 2006’ -osioon asti), ja eräs kysymys nousi sitten lukiessa esille… Eli, Hyge oli kirjoittanut tuolla ‘Kesäuusinnat 2005’ seuraavaa: ‘Siellä [treenikämpällä] kuumuus on melko infernaalinen, koska ikkunoita ei voi ymmärrettävistä syistä pitää soittaessa auki.’ … ja kysymyshän kuuluu, että miksi tarkalleen ottaen niitä ikkunoita ei voi pitää auki? Onko syynä melu, vai se, että orkesteri tahtoo pitää treenikämppänsä sijainnin salattuna? (Vai kenties molemmat mainituista?)

Kyllä se siitä johtuu että naapurit ei antais häätöjä.

Pidättekö ruotsalaisesta musiikista?

Kyllä kiitos. Entombed toimii tosin paremmin kun Tomas Ledin.

tätä on saatettu kyl kysyy, mut, SANTTU, mistä oot hankkinu hihnas? mie haluun samanlaise!

Santtu vastaa: Jos meinaat sitä vaaleenpunasta, ni en suosittele. Eivät kestä ehjänä, vaan menevät sitävastoin rikki. Semmosia kestäviä ja mustia isojen poikien hihnojahan saa hyvin varustetuista soitinliikkeistä.

Hei. Epäilen että ehditte lukea sähköpostia vielä, ehditte viime viikollakin kuusi tuntia ennen keikkaa. Tuskimpa teille ensimmäinen kerta, kun joku pyytää että soitatte keikalla Silmäterän. Tulen Virgin Oiliin katsomaan teidän keikkaa, taitaa olla neljäs viikko putkeen, mutta ensimmäistä kertaa tänä kesänä kuin tyttöystäväni pääsee katsomaan. Meillä on huomenna vuosipäivä, joten jos mitenkään voisitte olla vielä ihanampia, voisitteko soittaa Silmäterän meille? terv. Eräs tyttö

Sori mutta ei nyt sit soitettu.

Eikö kultalevyt ole mainitsemisen arvoinen asia historiikissa? Onnea kesän viimeisille keikoille and.

Olisi. Osion edellinen päivitys on vaan tehty 23.1.2007 ja silloin ei vielä kultalevyistä tiedetty mitn.

Nyt oli pakko mennä tänne ja avautua. Olette olleet TMRH:n ajoista lähtien ykkösbändini, kiitos siitä. Mutta olen vakaasti sitä mieltä että teidän pitäisi vähän ryhdistäytyä noiden settien teossa! Okei, festareilla on ihan luonnollista soittaa ne haudantakaat ja punaisetkukot, mutta mitä olen lukenut foorumilta, niin kovasti toivottaisiin vähän monipuolisuutta settiin! Missä on Sudet ihmisten vaatteissa tai Teon teoriaa? Tai Nämä kolme ovat yhtä, Tulkki? Laiminlyötte materiaalianne, joka on niin laaja ja hyvä, että heikkoja biisejä on todella vähän – mikä antaa mahdollisuuden soittaa muitakin biisejä kuin ne haudantakaat ja punaisetkukot. Toisinaan on settiin ilmestynyt kesällä mm. Sinetti ja Taktiikkaa – hienoa! Mutta lopuksi on pakko todeta, että olette silti Suomen paras yhtye ja jatkakaa keikkailua ja musiikintekoa samaan malliin!

Tästä voisi laittaa fanikisan pystyyn: Tee Mokomalle mieleisesi settilista. Saat valita 14 kappaletta. Pisteitä saa erityisesti toimivista biisivaihdoista sekä setin intensiteettitason rakentamisesta Aristoteleen draamaoppien mukaisesti.

Mikä auttaa ihan h*lvetinmoiseen krapulaan?

Jos asia ottaa oikeasti pattiin niin lopeta viinan kanssa leikkiminen. Muuten kärsi kuin mies/nainen.

En siis tarkoittanut pahalla tuota rumpalikysymystä vaan siis sillä että jos Jannella olisi vaikka muita kiireitä eikä näin kykenisi soittamaan

Sit me oltais aikamoisessa kusessa.

Kenen pieru haisee pahimmalle? Teen tieteellistä tutkimusta.

“1500-luvun Englannissa Edward de Vere, Oxfordin jaarli, pieraisi vahingossa vannoessaan uskollisuutta kuningatar Elisabet I:lle, minkä jälkeen hän lähti omatoimisesti maanpakoon seitsemäksi vuodeksi. Hänen palattuaan kuningatar totesi, että oli jo melkein unohtanut pieraisun.” – Lähde: Wikipedia

Nyt seuraa kauhea pohjustus kysymykseeni. Minulla jää usein asioita hampaan koloon. Siis jää harmittamaan, kun en haistattanutkaan pitkiä tai tunnustanut rakkautta. Te tapaatte paljon ihmisiä keikoilla ja niiden ulkopuolella ja monilla on varmasti mielipidettä monesta asiasta eikä se hiljaa oleminen aina onnistu. Eli siis kuinka usein vituttaa vielä parin päivän päästä ‘ku en prkl sanonu sille sillon sillaila’?

Olemme sen verran sanavalmiita öykkäreitä että harvemmin noin käy. Pikemminkin päinvastoin, eli välillä ottaa pattiin kun päätoimittaja oli lomalla ja tuli sanottua jotain tyhmää.

Kiitti Ankkarockin keikasta! Tunnelma oli yleisön puolella vähän tavanomasta latteempi mut eipä tuo liiemmin haitannu.

Eipä kestä. Eikä tunnelma muuten ollut lattea. Aikainen soittoaika ehkä vähän ujostutti reunoilla seisoskelijoita, mutta muuten porukka oli kyllä hienosti mukana.

Kiitos Porin keikasta/seurasta/Saunalahdesta 😉 ! Kivaa oli! T:Johanna (Aadolfin) Pysykää ihanina!

Jee!

Mitkä oli teijjän lempilelut pienokaisina?

Marko vastaa: Mie tykkäsin leikkiä Playmobileilla ja miulla olikin niitä melko kokoelma. Osa on vieläkin tallella.

Janne vastaa: Lattiaan naulatut käpylehmät.

Tuomo vastaa: Legot, pyssyt ja Star Wars -roina.

Santtu vastaa: Nallipyssyt ja lierihatut.

Kuisma vastaa: Legot, koottavat, pallo, kiekko, pelit & leikit.

onkohan Sirppiä soitettu livenä milloinkaan? Vai syksyllä sitten?

On soitettu. Monesti.

Kertokaa joku hyvä vitsi.

Mitä James Bond sanoi nakkikioskilla? – Lihapiirakka.

Voe mavonsilimä poijjaat. Pakko kiittää teitä vielä Wanajan loistokkaasta runttauksesta. Pää nyökkää vieläkin ja nyrkki pui ilmaa vaikka keikasta on vierähtänyt jo monta viikkoa, sen verran kovaa iski ensimmäinen (eikä taatusti viimeinen)omin silmin todistettu live-esiintyminen. Olette hienoja miehiä ja yhdessä aivan ylivertaisia. Kiitos.

Kiitos!

On tullu männäpäivinä kuunneltua uusimman levynne sijasta TMRH:a ja täytyypä kyllä sanoa että on melko rouheat soundit kitaroissa. Taisitte käyttää tuolloin 5150:aa vahvarina eeks vaan… Ihan mielenkiinnosta, mitenkäs paljon noihin soundeihin päästäkseen on säädetty nupista gainia? Jaahas, keikka Tsadissa 8.8, nähdään siellä, toivottavasti setissä kuultaisiin ‘Toista maata’

5150:t oli juu kehissä, myös bassossa. Gainia laitetaan niin vähän kun vaan pokka kestää, ja kitaran ja vahvistimen väliin joku hyvä overdrive.

Mitenkäs Black albumin jälkeinen materiaali uppoaa?

Aika huonosti.

Kenen valintoja on noi, ainakin uusimpien kiertueiden intro biisit? ‘Sika Kunnossa’ oli aivan mahtava! Varsinkin Hygen entreet pisti hymyilyttämään… Onko jossain listaa mitä olette käyttäneet aikojen saatossa?

Kaltaisemme nerot luonnollisesti diskuteeraavat tätäkin tärkeää asiaa porukalla, mutta Sika kunnossa -kappaleen alkuperäisidea taisi olla bändin tosikkosiiven käsialaa. Tiukkapipoisten alajaoston jaostosihteeri Tuomo Saikkonen toi asian jaostokokouksen käsiteltäväksi. Ja kun asia oli huolellisesti valmisteltu, se esiteltiin myös huumorisiivelle, joka yllättäen tarttui ideaan ja piti sitä käyttökelpoisena, jopa hauskana.

Miksette päivittäneet LJY:n studiopäiväkirjaa? Homma loppui kuin seinään seitsemännen biisin jälkeen, melkein kaksi kuukautta ennen julkaisua. Olisi ollut kiva lukea tunnelmia senkin jälkeen. Siis että miltä tuntui kuulla kokonaisuus ensi kertaa ja miltä tuntui katsella upean teoksen mahtavia kansia, siis työnne jälkiä. LJY on kyllä parasta Mokomaa, älkää kuunnelko noita ruikuttajia jotka haluaa paluuta ‘vanhaan’, jatkakaa samalla mallilla!

Jossain vaiheessa foorumin studiopäiväkirja vaihtui valtakunnallisiin lehtiin ja tv-kanaviin, joissa tunnelmien puimista jatkettiin aika huolellisesti. Sen jälkeen teimme nelisenkymmentä keikkaa, ja nyt sellainen olo että sanomiset on taas vaihteeksi sanottu kunnes keksitään jotain uutta sanomista.

Ei kerenny aiemmin koneelle, mikä on hyvä asia, mutta jäi kanssa ylistämättä Qstockin keikkaa. Settilista oli loistava! Poltettua olen odottanutkin Oulussa pitkään. Kiitos ja hyviä jatkoja!

Kiitos!

Paljonko pitäisi maksaa että tulisitte vetämään keikan tuohon meidän pihalle?

Kysy Tokolan Jannelta. Se myy meidän keikat. Kyllä me halvemmalla tullaan kun PMMP, luulisin niin.

Tiiättekös, mie ostin teijän levyn ja se oli paha virhe. Biisit on nii hyviä, että ne jää soimaan päähän eikä lähe millään pois. Mitä mie teen?

Pahoittelumme. Emme osaa auttaa.

Moro! Meillä on kotona kasvamassa uutta kuulijakuntaa…Poikamme ovat päässeet perehtymään musiikkiinne pitkien automatkojen aikana laajemminkin…3 vuotiaamme lauloi pari kertaa uusimman levyn kuultuaan mummolassa kovaan ääneen..anna anteeksi kaikki mitä sanoin mitä tein, olen ollut heikko ja itsepäinen…sikäli nappiin, että koiruuksia hän ehtii tekemään ja anteeksipyynnöt on paikallaan melko tiuhaankin tahtiin…ja tahtoakin löytyy…5 vuotiaamme taas oli pyytänyt vaihtamaan radio rockin mokoman levyyn takaisin, kun mieheni oli vaihtanut radio rokille minun poiketessa mummolareissulla kauppaan..ja 1v 7 kk:kin heiluttaa turvaistuimessa päätään oikeassa rytmissä..Eikä mieskään pane musiikka pahakseen, vaikkei vielä yhtä paljon ole asialle vannoutunut kuin allekirjoittanut! Sakara shopissa noita lasten paitoja ei ole kuin kokoon 104cm, se saattaisi juuri ja juuri mahtua 3 vuotiaallemme, mutta olisiko isompia kokoja mahdollista joskus saada..110cm ja 130 cm olis tarpeen…Ensi viikonloppuna matkataan taas mummolaan ja Mokoma soi! Harmi ettei ehditä miehen kanssa Mikkeliiin keikalle, vaikka siellä suunnalla ollaankin!Hyvää alkavaa syksyä!

Onpa sympaattista. Kattellaan tuota paitavalikoimaa syssymmällä.

Millaisia simpukoita olette keränneet rannikolta?

Kuuman kosteita.

Kymysys: Vieläkö jätkillä riittää soittamisen ja keikkailemisen iloa? En tietenkään tätä epäile, keikoilla bändin energisyys hohkaa yleisöön ja oikeasti näkee että te teette sitä mitä te rakastatte, jos ei ihan niin ainakin melkein yli kaiken. Vähän vaan selkärangassa karmii, että mitäs sitten kun kaikkien aikojen kovin suomalainen, ja kenties maailman kovin bändi lopettaa? Teidän musiikkinne on auttanut monen esteen yli mm. perheenjäsenen syöpään sairastumisen ja saman henkilön muutaman sairaalareissun. Te vaan ootte niin saatanan hienoja jätkiä.

Kiitos kauniista sanoista. Just nyt ei jaksa tehdä muuta kun kerätä jotta voisi taas antaa. Kattellaan!