Edessä oli kesän viimeinen koko viikonlopun reissu ja Helsingin osasto (SageQugeHygeJarski) käynnisti sen vetäisemällä Hakaniemen torilla erinomaisen maukkaat letut naamariin. Kyseessä on lettu, jonka täytteenä on kinkkua, juustoa, ruohosipulia ja halutessaan lisäksi tomaattia & valkosipulia, toimii! Ja sitten TikTakin tuoksuisella bussilla kohti Lahtea, jossa kyytiin tulisi loppuporukka.

Matka sujui äärimmäisen sulavasti erilaisia virvoitusjuomia ihmetellen, esim. tshekkiläinen energiajuoma Erektus oli kovinkin hauska ja tulihan siellä tovi pohdiskeltua tulevan levyn juonikoukeroitakin, mutta ei niistä sen enempää tässä vaiheessa..

Kuopioon saavuttuamme Stam1na oli ehtinyt jo oman soitto-osuutensa hoitaa, meidän aloittaessa verkkainen kamojen kasailu. Soundcheck sujui jotenkin kummallisen tahmaisesti, venyen aivan viime minuuteille, eikä lavasoundia saatu siltikään oikein hallintaa. Lavabalanssia haettiin oikeastaan koko keikan ajan, mikä on omiaan viemään parhaan terän itse musisoinnilta. Esim. kitaristien on kamalan vaikea pysyä taimissa, jos he kuulevat rummuista ainoastaan sen vähän sinnepäin lätkyttelevän vasemman bassarin. Pitkään kypsynyt ajatus omasta monitorimiksaajasta sai nyt päätöksen: seuraavalla turneella sellainen pitää olla matkassa. Moni voisi kysyä, että miksi vasta nyt, ja niin kysymme mekin. Ei keikka silti läpeensä huono ollut, kivaahan siellä lavalla kuitenkin taas kerran oli. Pidempäänkin olisimme viihtyneet, mutta aikataulu ei antanut periksi.

Keikan jälkeen valuimme bäkkäriteltaan, jossa kaiken muun hyvän meizingin lisäksi (vai oliko se vastapainoksi?) sai nauttia Henry K. Rockin satunnaisista liveakteista ja tuttavien kanssa rupattelusta. Sitähän se oli juu, ja porukassa iltaa päättelemään aina yhtä rempseään Henry’s Pubiin.